Klaipėdos viešasis transportas: „Google Maps” turėtų atsirasti šiemet

Svarbu, Transportas

„Atsidarykite „Google Maps” ir bandykite surasti viešojo transporto maršrutą iki bet kurio lankytino objekto – tai bus pats geriausias pavyzdys, kaip Turizmo informacijos centras rūpinasi miesto įvaizdžiu turizmo srityje”, – paskambinęs „Atvirai Klaipėdai” sakė klaipėdietis, užsiimantis butų nuoma.

Laikinasis VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) vadovas Andrius Samuilovas pats šią situaciją atvirai vadina sena gėda ir sako, jog tokia funkcija „Google Maps” turėtų atsirasti dar šiemet.

Klaipėdoje, skirtingai nei Kaune ar Vilniuje „Google Maps” kol kas nepadės keliauti viešuoju transportu.

Pasak minėtojo klaipėdiečio, jo svečiai iš užsienio kraipo galvas, nesuprasdami, kodėl miesto viešojo transporto maršrutai nėra integruoti į „Google Maps”.

„Juk ir patys išvykę užsienyje tikriausiai pirmiausia naudojatės „Google Maps”, o ne kokiais nors popieriniais žemėlapiais ar bandote susirasti vietinio transporto puslapius. „Google Maps” iškart pateikia informaciją gimtąja žmogaus kalba, o tai juk labai patogu. Ir kas svarbiausia, tokia paslauga veikia Vilniuje, Kaune, o Klaipėdoje kažkodėl – ne. Juk čia reikia tik patiems miesto atstovams suvesti informaciją”, – dėstė vyras.

A. Samuilovas nesigynė, jog sutvarkyti šį reikalą reikia ne Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrui, o būtent jo vadovaujamai įstaigai.

„Tai – sena mūsų gėda. Testinį variantą pasileidome jau tikriausiai prieš pusantrų metų. Buvo šeši neatitikimai „Google” reikalavimams.  Kelis mėnesius truko jų šalinimas. Buvo likęs tik vienas, bet sustojome, nes buvo pradėti intensyviai vykdyti daug resursų pareikalavęs naujosios elektroninio bilieto sistemos įdiegimo bei kiti projektai”, – aiškino A. Samuilovas.

Pasak jo, vienintelis dar likęs kliuvinys yra žiediniai maršrutai, „nepatinkantys” „Google”. Anot A . Samuilovo, prie šio reikalo kaip tik sugrįžta praėjusią savaitę ir tikimasi artimiausiu metu rasti sprendimą bei iki metų galo paleisti šią paslaugą.

1 Comment

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This