Klaipėdoje Rugsėjo pirmąją minės rugsėjo 2-ąją (papildyta)

Švietimas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) skelbia, jog Mokslo ir žinių dienai, Rugsėjo 1-osios šventei sutapus su poilsio diena, ugdymo proceso pradžia mokyklos sprendimu gali būti nukeliama į artimiausią darbo dieną.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Mokyklos šiemet galės pasirinkti, ar mokslo metų pradžios šventė vyks pirmadienį, rugsėjo 2 dieną, ar sekmadienį, rugsėjo 1 dieną.

Galimybė apsispręsti mokyklai numatyta Bendruosiuose ugdymo planuose.

Ugdymo procesą pradėjus šeštadienį ar sekmadienį, mokytojams taikomas apmokėjimas kaip poilsio dieną. Darbo kodeksas nustato, kad už darbą poilsio dieną, kuri nenustatyta pagal darbo (pamainos) grafiką, darbuotojams mokama ne mažiau kaip dvigubai.

Klaipėdos miesto savivaldybės atstovas spaudai Vitalijus Čiapas „Atvirą Klaipėdą” informavo, jog oficialiai mokslo metų pradžios šventė uostamiestyje bus minima rugsėjo 2-ąją, pirmadienį, tačiau jei atsiras mokyklų, norinčių ją paminėti tikrąją dieną, sekmadienį, tai daryti joms nedraudžiama.

Išsamesnę informaciją apie naujaisiais mokslo metais moksleivių ir pedagogų laukiančias naujoves žadama pateikti kitą savaitę vyksiančios spaudos konferencijos metu.

Iš viso šalyje į daugiau nei tūkstantį mokyklų šiemet susirinks apie 320 tūkst. mokinių, iš jų – apie 29 tūkst. pirmokų, 22 tūkst. – abiturientų.

1 Comment

  1. Ką daryti tėvams?

    Rugsėjo pirmoji yra šventė. Taip savivaldybė tikisi sutaupyti kitų mokesčių mokėtojų ir kitų darbdavių sąskaita, kad nemokėtų mokytojams. Kiek tėvų išsiprašinės iš darbo, o už juos turės dirbti kiti? Šventė galėtų vykti ir sekmadienį, kai visi laisvi, o mokytojams kaip ir visiems gyvenantiems pagal Darbo kodeksą turėtų būti perkelta poilsio diena, pavyzdžiui, į rugpjūčio 30 d. Betgi ne, už šventę mokės kaip už visą darbo dieną, todėl tegu 1 mokytojas padirbės pusę dienos, o 20 klasės tėvų sukasi, kaip nori. Visiems tas išsisukinėjimas suprantamas, išskyrus savivaldybę ir Švietimo skyrių.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This