Kad projektai būtų įgyvendinami labiau kompleksiškai ir išbaigtai

Politikų tribūna

Audrius Petrošius, Klaipėdos miesto tarybos narys
2019-09-07

Komentarų: 0

Šią savaitę pateikiau keletą prašymų savivaldybės administracijai, kad projektų įgyvendinimas būtų organizuojamas labiau kompleksiškai ir išbaigtai.

Visai neseniai prasidėjo Ąžuolų giraitės rekonstrukcija, kurioje pagrindinis vaidmuo tenka ES paramai, taigi, veikimo teritorija yra aiškiai apibrėžta. Be visa ko, čia atsiras ir nauji pėsčiųjų bei dviračių takai, BET… Parkas turi neišbaigtumo elementą – iš abiejų pusių lieka nerekonstruojamų takų jungtys – Malūno (Trinyčių) parko link apie 100 m atkarpa, po kurios seka visiškai atnaujinti takai; Taikos pr. link – apie 200-250 m atkarpa, kurios pabaigoje takas išsišakoja į tris dalis – seno tipo pėsčiųjų-dviračių tako ruoželį, visiškai susidėvėjusio tako ruoželį ir taką į visiškai naujai sutvarkytą dviejų daugiabučių namų kiemą.

Šiuo metu atliekami Vaidilos aikštės ir Taikos pr. takų atnaujinimo projektavimo darbai ruože nuo Vaidilos aikštės („Piterio”) iki Sausio 15-osios g. Į projektą nepatenka likusi ruožo dalis iki senamiesčio prieigų, kur danga yra visiškai susidėvėjusi ir netinkama neįgaliesiems bei tėveliams su mažais vaikais, juolab kad dešinėje pusėje esančių namų kiemų infrastruktūra taip pat bus sutvarkyta pagal kitą projektą.

Kad darbai būtų išbaigti iki galo ir visiems teiktų pasitenkinimą ir galimybę visavertiškai naudotis infrastruktūra, pasiūliau:

– iki pirmojo projekto vykdymo pabaigos išspręsti ir papildomų takų jungčių sutvarkymą, kad takas nebūtų raudonas, pilkas ir vėl raudonas arba praeinamas, nepraeinamas ir vėl praeinamas;

– užtikrinti, kad antrojo projekto atveju lygiagrečiai būtų pasirūpinta ir pėsčiųjų/dviračių takų atnaujinimu ruože nuo Sausio 15-osios g. iki senamiesčio prieigų, kad galėtume nevaržomai pasiekti mūsų miesto centrinę dalį.

Jeigu turite daugiau konstruktyvių, argumentais grįstų pasiūlymų, kaip spręsti nedideles problemas ir darbus gali įgyvendinti pavienis miesto Tarybos narys pagal savo kompetenciją – visuomet lauksiu Jūsų laiškų adresu Audrius.Petrosius@klaipeda.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Politika

TS-LKD Klaipėdos skyriaus pirmininku išrinktas Audrius Petrošius

Šeštadienį išrinktas naujas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) Klaipėdos skyriaus pirmininkas. Iš 88 visuotiniame susirinkime dalyvavusių partiečių, vos vienam ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This