Balticum TV pareiškimas dėl L. Girskienės

Mums rašo

Vladas Straupas, Balticum TV programų direktorius 
2019-09-11

Komentarų: 1

Viešojoje erdvėje, socialiniuose tinkluose ir „YouTube“ platformoje toliau yra nuolat skleidžiama tikrovės neatitinkanti informacija apie Balticum TV.

Todėl norime papildomai paaiškinti susidariusią situaciją dėl Klaipėdos m. savivaldybės tarybos narės Ligitos Girskienės skleidžiamos tikrovės neatitinkančios informacijos.

Tarybos narė Ligita Girskienė, paskleisdama tikrovės neatitinkančią informaciją, rėmėsi ne oficialiais duomenimis, o socialiniame tinkle patalpinta nepatikrinta informacija (vieno žmogaus nuomone).

Pabrėžiame, kad Ligita Girskienė, prieš paviešindama tikrovės neatitinkančią informaciją, nesikreipė į UAB „Balticum TV“ su prašymu pateikti ją dominančią informaciją.

Balticum TV žiniose niekada nebuvo ir nebus pateikiama apmokėta informacija. „Facebook” nuotr.

Pabrėžiame, kad Ligita Girskienė, kaip Klaipėdos m. savivaldybės tarybos narė, gali gauti visą ją dominančią informaciją, kreipdamasi į savivaldybės tarybos sekretoriatą. Tai nebuvo padaryta.

Ligita Girskienė yra Klaipėdos m. savivaldybės Tarybos narė, Kontrolės komiteto pirmininkė, Etikos komisijos narė. Ji yra aukšto rango politikė, todėl jai keliami ypatingi etikos bei kiti reikalavimai.

Visi Lietuvos Respublikos piliečiai, o ypač politikai, turi laikytis galiojančių teisės aktų. Prieš viešinant bet kokią informaciją, būtina išsiaiškinti jos kilmę bei teisėtumą.

UAB „Balticum TV“ kreipimasis į Etikos komisiją yra grįstas tuo, kad prieš paskleidžiant tikrovės neatitinkančią informaciją Ligita Girskienė nesiėmė būtinų teisėtų procedūrų pagrįsti savo teiginius:

  • Remiamasi socialinio tinklo įrašu, o ne oficialia informacija.
  • Ligita Girskienė nesikreipė į UAB „Balticum TV“ dėl viešinimo informacijos.
  • Ligita Girskienė nesikreipė į Klaipėdos m. savivaldybės administraciją dėl informacijos.
  • Socialiniame tinkle po skundo pateikimo buvo toliau platinama tikrovės neatitinkanti informacija pasitelkiant tarpininkus -https://www.youtube.com/watch?v=09Et_5hI3oE

UAB „Balticum TV“ teikia reklamos ir viešųjų ryšių paslaugas daugeliui užsakovų, tarp jų ir Klaipėdos miesto savivaldybei. Kiekvieną savaitę yra kuriamas informacinis siužetas, kuriame Klaipėdos savivaldybė pateikia aktualią informaciją miesto gyventojams. Siužetai yra kuriami apie savivaldybės veiklą, o ne apie atskirų politikų ar jų grupių veiklą (kaip to pageidauja kai kurie tarybos nariai).

Siužetai yra rodomi ne žinių metu, o atskiru reklamos laiku. Visi sukurti siužetai yra įkeliami į Klaipėdos savivaldybės facebook paskyrą, t.y. visi norintys gali viešai gauti šią informaciją. Ligita Girskienė taip pat galėjo šią informaciją gauti viešai ir be jokių specialių prašymų. Pridedame nuorodas:

1)https://www.klaipeda.lt/lt/gyventojams/informaciniai-vaizdo-filmukai/4327

2)https://www.youtube.com/channel/UCyuyp0bTRozE30z14MNDuxw/videos?view_as=subscriber

Balticum TV žinios yra visiškai atskira struktūra, kuri dirba savo darbą laisvai ir savarankiškai. Balticum TV žiniose niekada nebuvo ir nebus pateikiama apmokėta informacija. Viešųjų ryšių paslaugų teikimas neturi nieko bendro su Balticum TV žinių darbu ir veikla.

1 Comment

  1. Balticum tv

    geriau galėtų pasirūpinti kad jų žinių kartojimą matytų kiekvienas klaipėdietis, o ne tik tie kas turi FB paskyrą. Antra vertus, prieš darant tokius pareiškimus Kisos Varabjaninovo metodu, reikia iš tikrųjų tapti miesto bendruomenių o ne komercijos tv. t.y. grąžinti tiesioginio eterio laidas ar bent jau padaryti daugiau publicistikos. Ir reportažų apie valdžios darbą ir nevyriausybininkų akcijas. Vien žinių ir to parsidavėlio tapino ,,laikykitės jūs ten” tikrai nepakanka

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Garsusis Labrenciškės sklypas: kodėl pati savivalda nenutraukia sutarties?

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo politikų pagimdytą bylą, kurios epicentre yra visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje.   Baigiamųjų kalbų metu Savivaldybės administracijos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This