„Pažadu, kad augsiu ir stiprėsiu”

Politikų tribūna

Ligita Girskienė, Klaipėdos miesto tarybos narė
2019-09-12

Komentarų: 39

Manau, kad tai, kas dabar vyksta su manimi, yra tiesiog kelių asmenų grupės, kuri sėkmingai dešimtmečius gyveno iš biudžeto lėšų, skirtų viešinimui, noras susidoroti su manimi, sumenkinti mano reputaciją ir klaipėdiečių pasitikėjimą manimi. Jie jaučia, kad dešimtmečius skalsiai tekėjęs „čiaupas“ pamažu gali būti užsuktas, suteikiant galimybę konkursuose dalyvauti ir paslaugas teikti kitiems viešinimo paslaugas teikiantiems juridiniams asmenims, o ne tik Arūno Liubinavičiaus įmonei.

Deja, aš neturiu lėšų susimokėti už man palankius straipsnius spaudoje ir TV reportažus. Esu paprasta daugiabučio gyventoja, gyvenanti tame pačiame smirdančiame miesto rajone.

Klaipėdiečių valia esu išrinkta į miesto Tarybą antrą kartą. Man patikėtos Kontrolės komiteto pirmininko pareigos. Kaip turėčiau elgtis? Tylėti matydama, kaip galbūt neefektyviai ir net galbūt nusikalstamai naudojamos miestiečių suneštos lėšos į miesto biudžetą, kad įtikčiau vietinei žiniasklaidai? Nesiruošiu. Tegul mane „sutaršo“. Šį kartą aš tikrai nepasitrauksiu. Netvarka turi baigtis.

Drąsiai žengti pokyčių keliu mane įkvėpė ir rugsėjo 8-osios pilietinės akcijos dalyviai. Myliu šiuos žmones! Dėkoju Dievui, kad pagaliau mums pavyko susivienyti.

Astos Vainorės nuotr.

Teikdama prašymą leidimui dėl mitingo datą pasirinkau visiškai atsitiktinai. Jau pradėjus derinti renginio dokumentus, pamačiau, kad tą sekmadienį vyksta rinkimai. Trauktis nebebuvo kur, nes informacija jau buvo paskelbta. Kodėl visos iniciatyvos turi būti susijusios su rinkimais?

Taip, aš esu politikė, nes to norėjo žmonės. Asmeninį ir šeimos laiką atiduotu visuomenei tikrai ne dėl politikos, o dėl to, kad vis dar tikiu, kad gali būti kitaip. Pažadu, kad augsiu ir stiprėsiu. Norėsiu – dalyvausiu rinkimuose į Seimą, Europos Parlamentą ar tapsiu miesto mere. Viskas priklauso nuo žmonių, kurie ėjo su manimi rugsėjo 8-ąją, valios.

Apie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą

Šiandien pateikiau prašymą priimti mane į partijos narius. Apsisprendžiau, nes tik ši Vyriausybė (klaidų daro visi) ėmėsi spręsti klausimus, kurių neišdrįso spręsti nė viena kita Vyriausybė (paskutiniai įvykiai parodė, kam dirbo ankstesnės Vyriausybės politikai).

Įvairių institucijų duris tiek Vilniuje, tiek Klaipėdoje dėl smarvės problemos varstau jau beveik dešimtmetį. Vaikščiojau viena, po to dviese, vėliau keliese... Niekas nei 2010 m., nei 2013 m. su mumis nesikalbėjo.

2013 m. sėdėjome su bendruomene kabinete pas miesto merą Vytautą Grubliauską. Tada visi bendruomenės nariai buvome apkaltinti politikavimu. Pajudėjo porą žingsnių į priekį ir pamiršo mūsų vietinė valdžia. Vilniuje tada visai niekam nebuvo įdomios smarvės problemos. Buvo pasakyta, kad visi taip gyvena.

Visą tą laiką nuo 2013 iki 2018 m. rudens taip ir rašiau skundus institucijoms, merui ir kt.

2018 m. rugsėjo 13 d. kelios moterys, pasiprašiusios priėmimo, nuvažiavome į Vyriausybę pas vicekanclerį. Pateikėme prašymą imtis priemonių ir 4500 klaipėdiečių parašų, nuotraukas, faktus apie galimą korupciją ir pan. Taip pat kreipėmės į prokuratūrą.

Mus pasodino prie stalo, išklausė visa vicekanclerio surinkta komanda ir 2018 metų rugsėjo 19  d. inistro pirmininko pavedimu, aplinkos ministro tų pačių metų rugsėjo 25 įsakymu Nr. D1-851 buvo sudaryta speciali komisija kvapų problemai spręsti. Komisija dirbo keletą mėnesių, vaikščiojo po smardinančias įmones, rinko informaciją apie aplinkosaugininkų tinkamą pareigų vykdymą, siuntė nepriklausomus tikrintojus ir pan. 2018 m. lapkričio 19  d. buvo surašytos darbo grupės išvados. Duotos rekomendacijos institucijoms, nurodymai įmonėms ir pradėtas teisės aktų pakeitimo procesas.

Visuomenės atstovai aktyviai dalyvavo visame procese ir matė, koks nepasitenkinimas kyla iš pramonininkų atstovų dėl griežtinamų aplinkosauginių reikalavimų. Jie puikiai išdėstyti pastabose.

Šiandien mes jau turime rezultatą: keturis aplinkosaugos reikalavimus griežtinančius teisės aktų pakeitimus Seime, pakeistas higienos normas (nors ne tokias griežtas, kaip tikėjomės), tyrimus dėl galimai korumpuotų aplinkosaugininkų, FNTT patikrinimą Klaipėdos miesto savivaldybės įmonėje Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras dėl ES lėšų panaudojimo. Rezultatai bus netrukus paviešinti. Beje, mano žiniomis, pastarojoje savivaldybės įmonėje vyksta ir daugiau patikrinimų, apie kuriuos nekalba spaudos atstovas Arūnas Liubinavičius.

Aktyviai vyksta kitų teisės aktų pakeitimų ruošimas. Manau, kad netolimoje ateityje turėtų būti viešai paskelbti ir kitų atliktų patikrinimų rezultatai.

Anonimas, manau, šiuo metu turi nemalonumų dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Vyriausybės atliekamų veiksmų, todėl visais būdais stengiasi sukompromituoti mane.

Aš neturiu ko slėpti. Man vienodai smirda visos įmonės – UAB „Branda“, dėl kurios uždarymo kreipiausi ne kartą į institucijas, AB „Klaipėdos vanduo“, AB „Grigeo Klaipėda“ ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras. Pastarojoje įmonėje, mano nuomone, ypač daug netvarkos ir labai daug klausimų kelia piniginiai reikalai.

Klausimas merui

Kiek kartų Klaipėdos miesto meras dėl smarvės problemos per 8 metus vadovavimo miestui buvo nuvažiavęs į ministerijas, Vyriausybę ir kitas institucijas? Mano žiniomis – nė vieno.

Visa, kas yra atlikta iki šios akimirkos, yra didžiulis aktyvių klaipėdiečių, kenčiančių nuo smarvės, ir Vyriausybės, kuri vienintelė ėmėsi spręsti smarvės ir taršos problemas (ne tik pietinėje, bet ir šiaurinėje miesto dalyje), nuopelnas.

„Reikia, kad „Branda“ atliekų pūdymą vykdytų sandariame angare su filtrais, o ne po atviru dangumi. Bet ministerija neskyrė bendrovei ES paramos šiam projektui“.  Girdėjau, kad dėl to, jog UAB „Branda“ negautų paramos, pasistengė vienas klaipėdiečio politiko sūnus, taip pat politikas.

Ponui Arūnui Liubinavičiui siunčiu linkėjimus. Bučkio nesiųsiu.

39 Comments

  1. jonis

    pagal p. girskienes logika galimai sis straipsnis buvo mokamas. tai jeigu sis straipsnis galimai buvo mokamas klausimas -kas sumokejo(o galbut niekas nemokejo)? nes manau, kad sio straipsnio kitaip nei politine reklama negaleciau pavadinti

    Reply
  2. Vytautas

    Šaunuolė Ligita laikykis tvirtai nes smirdžiai jau pradėjo puolima

    Reply
  3. Eglė Bak

    Palaikysiu Ligitą Girskienę jos darbuose ir planuose, ir politikavimuose, jei reikės. Nieko prieš neturiu prieš valstiečių ir žaliųjų partija, man ji tinka. O už liberalų partijos, mano manymu mafijinės partijos, išspyrimą iš Klaipėdos balsuoju per kiekvienus rinkimus. DEJA,smirdim ir stagnuojame toliau kazkieno, ne mano, valia

    Reply
  4. Anonimas

    Šanuolė, Ligita! Stiiprybės Jums! Kapstykite toliau!
    Va, taip turi dirbti į tarybą išrinkti visuomenės nariai!
    Pagarba.

    Reply
    • anonimui

      Ne tik tarybos narė, bet ir klaipėdiečių išrinkti į seimą seimo nariai Puteikis, Bilotaitė, Šiaulienė ir kiti privalo dirbti visuomenei sąžiningai, gerbti savo rinkėjus ir jiems atstovauti . Puteikis sugeba tik šaršalus sukelti, Bilotaitė – skraidanti peteliškė it t.t. Būkite budrūs ir nesuteikite savo mandato kažkokiems puteikiams, bilotaitėms, šiaulienėms, vaičekauskams, kepeniams ir panašiems į juos. NAUJI RINKIMAI NE UŽ NOSIES !!!

  5. Virginija

    Stiprybės Jums!

    Reply
  6. Miela Ligita

    Kam merui į tą Vilnių važiuoti?… Meras beveik kas savaitę į Briuselį, regioninės plėtros komiteto posėdžiuose pseudoprojektams babkių „išmušti”! 😀
    O vietiniai čiabuviai per strategijos įgyvendinimo priemonių planus ilgai dar sotūs bus!…
    O liaudis ką? Liaudis rami! Kenčiantiems dangus! Garbės reikalas kančia! Darbiniais gyvuliais vargšai paversti, ačiū Dievui kad bent dalis visuomenės sveikatos dar turi jungtis vienytis ir kovoti už sveiką ir kokybišką miesto aplinką. Kaip bebūtų, didžiausia tarša yra įsteigtoji valdžia. Jeigu visiškai nerūpi miesto aplinkos kokybė, naikinami sveiki brandūs medžiai, o tuos padlas vis kažkas renka, arba patys save išsirenka… Žodžiu balaganas…

    Reply
    • Rusas

      Tai jis važiuoja ten pagerti…

    • Bla bla bla

      Jis važiuoja komandiruotpinigių parvežti. Viskas į šeimą, taip sakant… ten pinigų nedalija. Tem tik dėl bla bla bla susirenka.

  7. Klaipėdietė

    Baikite pjautis. Koks skirtumas ar kraunasi kapitalą ir kokia partija. Svarbiausiai , kad reikalai pajudėjo ir kaip suprantu judės toliau. Lietuvoje be politikos nieko nepadarysi.

    Reply
    • Pritariu

      Va kad taip Girskienė būtų parašiusi būtų supet

  8. klaipėdietė

    Pažiūri,paklausai ir pagalvoji : iš KUR ta moteris p.Ligita semiasi stiprybės ?! Plakama,talžoma iš visų pusių : tai dėl kovos prieš miesto smardintojus,tai daugiabučių gyvenamųjų namų administratoriai nerimsta (nors daugiabučių gyvenamųjų namų butų savininkai nebeišmano kaip prieš juos kovoti, KAIP priversti juos DIRBTI sąžiningai,tariantis su butų savininkais kokius darbus atlikti reikalinga namui,KAIP gauti dokumentus už atliktus darbus ir kt.). Stiprybės, kantrybės ir visų klaipėdiečių ,neabejingų savo miestui,pagalbos ir aktyvumo ,suremiant pečius su p.Ligita .!

    Reply
  9. Elena

    Džiaugiuosi , palaikau ir linkiu stiprėti .Ačiū Ligita .Man tas pats kurios partijos narys dirba miestiečių naudai , šiaip ,, valstiečiai ,, man vis labiau patinka ir dabar jau balsuosiu už juos . O kas dėl ,,politikavimo ,, ,gal tie ,300 beveik kasdien skambinusiųjų dėl smarvės , prisistatydavo kokiai partijai priklauso ? Manau ne . Jie tik klaipėdiečiai kuriems dvokia . Štai tiek tos politikos ) Manau tikrai primynei , kad iš rk atsirado dž ir ,, nepapolitikavo,,, )))) . Sėkmės ir ačiū už eitynes , man jų prasmė buvo – vienybė ir , kad mes nesileisime užsmardinami .

    Reply
    • Elenai

      Būtent kad čia ir problema, kad Girskienė labai pati politikuoja ir ta košia bando kurti ir skelti konfliktą įrodinėti kas čia nusipelnė labiausiai. Manau visi dirba viena kryptimi kad smarvės nebūtų ne bet ji nori, kad vieni būtų labiau kovojanti kitus sumenkinti kaip mažiau gaila kad pati to nesupranta .

    • Elena

      Prašau,, argumentuoti ,,kitas partijas ? Ką padarė ,, valstiečiai,, būdami valdžioje aš žinau , o ką pakeitė ar nors bandė keisti buvę valdžioje ? Prieš daugelį metų rinkau į seimą nuo Marių apylinkės liberalą E.Masiulį . Po to dėl smarvės kreipėmės į jį , rašėme raštus , tai net atsakymo nebuvo ( . Apie tai , kad pakviestų į vyriausybę kaip dabar važiavo pakviesta Ligita , net nesvajojome . O liberalieji turėjo ir ministrų ir Klaipėda visada buvo liberalių forpostas , tik dabar nebesuprantu ))) Todėl aš suprantu apie ką kalba Ligita ir ją palaikau .

    • Elenai

      Jus pati savo pavyzdžiu labai gerai atsakėte kai bandote ieškoti kaltų, geresnių, o ne spręsti ir visus vienyti bendram tikslui čia du skirtingi dalykai. Būtų nepolitikuoja jei nekalba kuri partija, politikas ką padarė o kalbėti ką galime pdaryti vienijant nesmerkiant kito iš kitos partijos, o savus išaukštinat.

    • Elena

      O ko Jūs norite ? Tik mitinguoti ? Buvo ir mitingų ) Tik vaikščioti su vėliavom ? Aš – ne , man reikia pokyčių , o pokyčiai vyksta seime . Negi neaišku ?

    • Elenai

      Noriu bendro darbo ne politikavimo ir kiršinimo kuris daugiau padarė dėl smarvės. Taip seime tai ko keikiama ta vietinė valdžia ?

    • Elena

      Aš dalyvavau eitynėse , o Jūs buvote ? Eitynėse nebuvo jokios kalbos apie partijas ar kuri yra ,, geresnė ,, . Eitynės buvo visiškai apolitiškos ir dalyvavo KLAIPĖDIEČIAI , o viską ,,politizuoja,, mano nuomone tie , kurie nori sumenkinti Ligitą kaip miesto tarybos narę .

    • Elena

      Kodėl į vyriausybę kreipėsi miestiečiai ? ) Gal žinote kiek kartų meras kalbėjo apie dvoką ar rūpinosi , kad išspręsti šią bėdą ? ) Kiek žinau , nei karto . KODĖL ? )))

    • Elenai

      Eitynėse buvau, Merą kalbantį daugybe kartų ta tema girdėjau. O apie Giskienės kiršinimus pilnas internetas ir Smarvės grupės rašo pasiskaitykit.

    • Elena

      Ar per eitynes KALBĖJO nors vienas POLITIKAS ? ) Čia apie poltikavimą , o merą KALBANT aš girdėjau ne kartą ir ką ? ))) Pakalbėjo ir sudie iki sekančio mitingo ? Man reikia DIRBANČIŲ POLITIKŲ , kalbos manęs neguodžia , tikiuosi ir Jus ? ) O pletkai manęs taip pat nedomina , aš mačiau Ligitą eitynėse ji nei politikavo ar kaip nors reiškė partinę ,, meilę.. . Ar paaiškinau kodėl palaikysiu Ligitą ? Ačiū ir Jums )

  10. pranas pričkus

    1. Be partijos paramos, tai kovotojas su vėjo malūnais. 2. Valdžiažmogiai išsituštinę nuplauna, o mes uostome, jiems savas šūdas nesmirdi, o mes užuodžiame ir savo, nes maitinamės kitokiu maistu. O gal naktimis bezda bedaliai? Palaikau Ligitą.

    Reply
  11. klaipedskas

    Girskienė įstojo į valstiečius, valstiečiai vadovauja aplinkos ministerijai 🙂 Bet ji rašo: „Bet ministerija neskyrė bendrovei ES paramos šiam projektui“. Girdėjau, kad dėl to, jog UAB „Branda“ negautų paramos, pasistengė vienas klaipėdiečio politiko sūnus, taip pat politikas”
    tas politiko sūnus greičiausiai yra liberalas, dirbantis opozicijoj. Girskiene, nemanai kad vienam sakiny sugebėjai dvi logikos klaidas padaryt? 😀 Ko nezyzi savo mylimiem valstiečiams, kuriuos čia tam straipsnyje giri, jog MOL pirmoji vyriausybė kuri čia kažką sprendžia? Kodėl neknisi proto valstiečiui minstrui dėlko jis tos paramos neskyrė? 😀

    Reply
    • Elena

      Gal gali konkrečiai pasakyti kada ir kurios valdžios buvo ,,priimti ,,8 kvapo vienetai ? Kitu atveju man esi besidergiantis mėšlius .

  12. Hahhaha

    Apsimelavo tai konkrečiai. Ji Nezinojo))))
    Nezinojo ko i piketą Puteikis atvaziavo.
    Nezinojo ko i piketą Markauskas atvaziavo.
    Nezinojo ko i piketą valstieciai is Vilniaus atvaziavo.
    Nezinojo kad joks klaipedos sunus negali perimti os karbauskios valdzios.
    Nezinojo kad jos vadovaujamas komitetas nera gamtos apsaugos irbjl jis visai kitas funkcijas atlieka kurias Girskiene bando visaip slepti nes visi keliai veda i uosto oligarhu is Baltarusijos milijardus

    Reply
    • ?

      Nebandei skaityti teksto ar bėdos su jo suvokimu ?

  13. Smarvė

    Tikrai neteko matyti ir juo labiau girdėti, kad „Balticum” televizijos savininkai išlįstų su tokiais pareiškimais „Dėl Ligitos Girskienės”. Ką tokio užkabinote?
    Sąsajų tarp Grubliausko ir Straupo yra, jų nereikėtų užmiršti: abu VŠĮ, kuriai vadovauja Džiazuojanti Merienė, steigėjai. Vienos kadencijos metu Audrius Straupas buvo paskirtas mero patarėju. Tik pareigas užėmė neilgai – išvažiavo toliau studijuoti. Ką Grubliauskui galėjo patarti Straupas – studentas?.. Ir „Balticum” tikrai buvo atriekiama nuo mero gerų darbų viešinimo pinigų. Kaip ir kiek – norint galima išsiaiškinti. Reakcija rodo, kad pataikėte. Gal ne į dešimtuką, bet netoli jo.
    Tačiau tai, kas vyksta, tikrai nevyksta atsitiktinai. Ir jei pareiškimai rašomi ir viešinami, vadinasi, to kažkam labai reikia.

    Reply
    • nugi

      Reikia tam, kieno pajamų kranelis gali netrukus būti užsuktas

  14. Blefas

    patyrusi politikė nežinojo… kad vyksta rinkimai. jei jau mkeluoji, tai turėk saiką

    Reply
    • rinkimai

      o ką įtakoja rajone vykę tą dieną rinkimai? Į rinkimus žmonės susirinko?

  15. Andželika

    Kažin ar viską bus įmanoma pakeisti,jei tiek laiko meras neišsprendė to klausimo. Tikriausiai čia viskas atsiremia į pinigus. Nebent šios eitynės,nes dalyvavo nemažai žmonių,sujudins valdininkus. O jūs esat šaunuolė,kad parodėte iniciatyvą.Jei galėčiau prisijungčiau,nemėgstu kai valdžia nekreipia dėmesio į paprastus žmones.

    Reply
  16. be smarvės

    Smirda visos įmonės vienodai, bet skirtingos partijos mielos nevienodai va gerb. autore čia ir yra politikavimas kaip dar to nesuprantate….. ir vis ieškojimas kur kieno nuopelnas neveda tikslo link.

    Reply
  17. Ačiū

    Šaunuolė p. Ligita, o kad daugiau tokių jaunų, iniciatyvių žmonių atsirastų Klaipėdoje, šitokios betvarkės Klaipėdos mieste nebūtų. Nejau ponams valdininkams dar iki šiol neaišku, kad ėjimas prieš žmones, prieš gamtą labai greitai atsigręš prieš juos pačius.

    Reply
  18. Darvinas

    Girskienė turėtų elgtis nuosekliai – apsiverkti ir pabėgti iš tarybos 🙂
    Nors ir gyvenu pietinėje miesto dalyje, nedalyvavau mitinge prieš smarvę vien dėl to, kad sau politinį kapitalą kraunasi tokie veikėjai. Įstojimas į karabaso partiją puikiai pademonstravo tikruosius Girskienės motyvus.

    Reply
    • Gyventoja

      O man giliai p… kas kokį politinį kapitalą krauna… Svarbiausia, kad yra kas kovoja, jog nebebūtų tos fekalijų smarvės!!! Pagarba Ligitai vien už tai!!!

    • as nesvarbu

      Šaunuoliai Ligita ir jos komanda. Pajudinote širšių lizdą. Pagarba jums.

    • klaipėdietė

      Jūsų ,,indėlis ” p.Ligitos ,,politinį kapitalą ” nei padidins,nei sumažins . Kažkodėl susiformavęs toks požiūris : nežiūrima ir negirdima KAS YRA sakoma ir daroma ,bet žiūrima ir girdima KAS sako ir daro !KOKS SKIRTUMAS kokios partijos narys ar jai prijaučiantis DARO GERUS DARBUS.Ar prieš TRIS dešimtmečius ,kai stovėjome Baltijos kelyje, BUVO SVARBU kieno ✋ ranką laikėme savo delne ?!Tik kartu ir VIENINGAI visi galime pagerinti gyvenimo kokybę Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje !

    • Anonimas

      Kvailiau nesugalvosi.Bravo

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Garsusis Labrenciškės sklypas: kodėl pati savivalda nenutraukia sutarties?

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo politikų pagimdytą bylą, kurios epicentre yra visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje.   Baigiamųjų kalbų metu Savivaldybės administracijos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This