Praturtėti iš universiteto Indijos piliečiui nepavyko (papildyta)

Svarbu, Švietimas

Iš pradžių pageidavęs atgauti už esą nekokybiškas studijas Klaipėdos universitete (KU) sumokėtus 4880 eurų, vėliau ieškinį padidinęs net iki 38 mln., Indijos pilietis liko prie suskilusios geldos.

Penktadienį Klaipėdos apylinkės teismas buvusio KU studento Mylisamy Murugasamy pateiktą ieškinį universitetui atmetė kaip nepagrįstą ir dar priteisė sumokėti 36,6 eurus žyminio mokesčio.

Žurnalistams indas buvo minėjęs, jog apie studijas KU rašo knygą. Palmiros Mart nuotr.

Išklausyti teismo sprendimo ieškovas neatvyko, mat jau anksčiau teismą buvo informavęs, jog negavo vizos. Indas naiviai tikėjo, jog vizą jam parūpins teismas.

Nors Mylisamy Murugasamy skundėsi neva prasta studijų kokybe KU bei šios mokymo įstaigos silpnomis dėstytojų anglų kalbos žiniomis (dėl to pretenzijų neturėjo tik Socialinių studijų pokyčių centro docentei Jolitai Viluckienei), aukštosios mokymo įstaigos vadybos studijų bakalauro diplomo iki šiol jis nėra atsisakęs.

Po paskelbto sprendimo jį priėmęs teisėjas Raimondas Dilys žurnalistams sakė, jog ieškovas neįrodė savo reikalavimo pagrįstumo.

„Byloje yra nustatyta, kad sutartis su atsakovu sudaryta teisėtai, sutartis yra galiojanti, ji nebuvo pažeista, yra pasibaigusi. Atsakovas ieškovui buvo išdavęs diplomą, t.y. patvirtino sutarties įvykdymą”, – priimto sprendimo motyvus komentavo teisėjas.

Buvo silpnas studentas

Tuo metu Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas žurnalistams sakė nuo pat pirmos dienos tikėjęs, jog sprendimas bus palankus universitetui.

„Studentas nebuvo pats stropiausias ar tas, kuris mokėsi geriausiai”, – teigė rektorius. Jo nuomone, indas siekė tik pasipelnyti universiteto sąskaita. Rektoriaus teigimu, šis atvejis KU privers dar atsakingiau rinktis studentus iš kai kurių trečiųjų šalių.

Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto dekano Rimanto Balsio teigimu, jeigu studentas iš Indijos būtų dešimtukais baigęs studijas ir gavęs raudoną KU diplomą bei paprašęs atsiimti sumokėtus pinigus, jis esą būtų pats sumokėjęs jam, sakydamas, kad „jums čia premija už geras studijas.”

„Jis buvo ne tai kad prie vidutinių, bet prie blogesnių studentų, jo įvertinimai buvo silpnoki, atsiliepimai iš „Erasmus” Suomijoje prasti, dėl kai kurių dalykų net neįvertinti, jo charakteristika labai aiški”, – sakė R. Balsys.

Jis patvirtino dar trečiadienį prieš paskutinįjį teismo posėdį KU dėstytojos J. Viluckienės žurnalistams minėtą faktą, jog ir Didžioje Britanijoje stebimos būtent indų tautybės studentų panašios bylos prieš šalies aukštąsias mokyklas, kurių diplomus jie įgyja.

„Taip, mes nesam kokie nors išskirtiniai, šitos šalies piliečiai ėmėsi tokios tradicijos po pasaulio universitetus uždarbiauti”, – atsakydamas į „Atviros Klaipėdos”  žurnalistės klausimą teigė dekanas.

Penktadienį priimtas pirmos instancijos teismo sprendimas minėtoje civilinėje byloje nėra įsiteisėjęs, jį galima skųsti apygardos teismui.

Tačiau Klaipėdos apylinkės teismui teks spręsti dar vieną galvosūkį, susijusį su tuo pačiu Indijos piliečiu – jo ieškinys dėl 35 mln. eurų žalos atlyginimo yra išskirtas į atskirą bylą, tad artimiausiu metu dėl to irgi reikės priimti vienokį ar kitokį sprendimą.

2 Comments

  1. specas

    Palmira Mart kodel bijot rasyti apie tai koks dydelis nusikaltimas vyksta klaipedoje o gal ir visoje lietuvoje medicinoje? Kodel bijot rasyti apie tai kaip Nefridos kliinika mulkina savo pacientus, su suklastotais depresijos testais, kurie visiems rodo stipri depresija, taip jie bando apmulkinti ir pastumti visus i psichiatrija..tai zudikai, nusikalteliai, aferistai, ir tas testas patalpintas klaipedos universitetines ligonines gydytojo saite..jums tai neidomu?? ta afera vyksta uz mokesciu moketoju pinigus..kurie vietoje medicinos gauna, mulkinima ir zudima su psichotrpiniais.

    Reply
    • ezys

      Toks jausmas, kad apie toki dalyka visi zino (tokiu atveju kam tada rasyti?), tad jusu priekaistas daugiau nei neadekvatus, juo labiau komentare po nesusiejusiu straipsniu.
      Virsuje desineje yra „Pranesk Naujiena” nuoroda, tai ant jos ir spauskite 😉

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių

Gerokai padidintos nuomos už savivaldybei dabar priklausantį butą nesutinkantis mokėti 88-erių profesorius Sigitas Kudarauskas, jau pralaimėjęs vieną procesą, vėl atsidūrė ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This