Nesutinka su noru pasipinigauti (papildyta)

Miestas, Svarbu

Martynas Vainorius, Virgnija Spurytė
2019-09-24

Komentarų: 2

Atrodo, kad miesto Taryboje bręsta jau antras atvejis, kai politikai parodys duris piliečiams, kurie butą norinčiai įsigyti savivaldybei jį bando parduoti gerokai didesne nei rinkos kaina.

„Oro grupės” nuotr.

Pernai miesto taryba išgirdo per žiniasklaidą pagarsintus kai kurių miestiečių nuogąstavimus, kad Savivaldybės administracija iš vaikų globos namų perkeliamiems vaikams norėtų pirkti, ko gero, per brangiai įvertintą būstą Dariaus ir Girėno gatvėje ir neleido jo pirkti.

Dabar miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas siūlo analogiškai pasielgti su Naujakiemio g. 23 name esančiu 32.84 kv. m ploto butu, kuriuo Savivaldybės administracija norėtų papildyti socialinio būsto fondą. Už jį pasiūlymą pateikęs savininkas (viena bendrovė, priklausanti jau gana ilgai nekilnojamojo turto verslu užsiimančiam klaipėdiečiui) pageidautų gauti 41 900 Eur.

„Čia gi Miško kvartalo renovuoto buto kaina. Rankas sukinėja, tegu parduoda kam nori. Siūlau nepirkti”, – taip į šį sprendimo projektą reagavo komiteto narys Rimantas Taraškevičius.

Arvydas Vaitkus tikino, kad už tokią sumą galima nusipirkti apie 50 kv. m. ploto butą.

Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis teigė, kad nepriklausomas turto vertintojas buvo nustatęs, kad šio buto rinkos vertė gali siekti 38-39 tūkst. eurų.

Suvedus į pirmą pasitaikusią nekilnojamojo turto skelbimų svetainę duomenis apie tokio ploto butus Naujakiemio mikrorajone, galima rasti, kad parduodami butai po 36 000 ir 39 500 Eur.

„Pasiūlymų daugiau negavome. Statyti naują būstą yra pigiau. Tada galima pirmame aukšte įrengti butus, pritaikytus neįgaliesiems. O tokio buto rinkoje niekada negausime”, – sakė E. Simokaitis.

Buvęs Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas teigė, kad naujo socialinio būsto statybos kaina gaunasi apie 1000 Eur/kv. m.

„Dar porą tam tinkamų sklypų turime. Dveji metai ir turėtume naują namą”, – siūlė alternatyvą jis.

E. Simokaitis patikino, kad jei politikai neleis pirkti šio buto, pinigai nebus prarasti, nes tai savivaldybės lėšos, jie tiesiog bus perskirstomi kitiems poreikiams.

Visi penki komiteto posėdyje dalyvavę jo nariai nepritarė tokiam sprendimui ir pasiūlė Savivaldybės administracijai keisti strateginį planą jame numatant naujo socialinio būsto statybas.

Sveikatos ir socialinių reikalų komitete antradienį taip pat nepritarta, jog savivaldybė pirktų vieno kambario butą už beveik 42 tūkst. eurų.

Komiteto pirmininkas Kazys Bagdonas, kuris pats dirba nekilnojamojo turto srityje, stebėjosi, kodėl savivaldybė nori taip brangiai pirkti butą.

„Naujakiemyje nėra tokių kainų rinkoje, kad senos statybos kvadratinis metras kainuotų daugiau nei 1200 eurų“, – tvirtino Kazys Bagdonas.

Klaipėdos mero pavaduotojas, komiteto pirmininko pavaduotojas Arvydas Cesiulis ragino visus komiteto narius nepritarti tokiam sandoriui.

„Jei mes pritarsime, atsiras daugiau norinčiųjų užsidirbti savivaldybės sąskaita“, – neabejojo A. Cesiulis.

Komiteto narė Vaida Žvikienė stebėjosi, jog savivaldybė sulaukė tik vieno pasiūlymo įsigyti butą. „Kur buvo skelbta informacija apie butų pirkimą? Manau, kad reikia orientuotis į tokios informacijos viešinimą, tada bus daugiau pasiūlymų“, – tvirtino V. Žvikienė.

E. Simokaitis teigė, jog informacija apie butų pirkimą buvo skelbta laikraščiuose, savivaldybės interneto svetainėje, be to, buvo kreiptąsi į nekilnojamojo turto agentūras.

„Šiemet mes turime nupirkti 10 butų, o sulaukėme tik vieno pasiūlymo, na, dabar atėjo dar keli pasiūlymai. Iš šiaurinės miesto dalies pasiūlymų iš viso nėra. Ilga pirkimo procedūra, ji trunka kelis mėnesius, todėl žmonės nenori savivaldybei parduoti. Problema ir tai, kad mūsų poreikiai yra vieno kambario butai, kurių rinkoje nėra daugiausia“, – aiškino E. Simokaitis.

Galutinį sprendimą šį ketvirtadienį turėtų priimti miesto Taryba.

2 Comments

  1. Tomas

    Tegul Vaitkus pabando nupirkti Naujakiemio rajone 50 kv. m. butą už 41900 eurų. Nebent pensininkų nugyventą butą, remonto nemačiusio nuo 1980-ųjų. Absoliučiai kainose nesigaudo buvęs uosto pirmininkas. Žinoma, už 33 kv. butą irgi būtų permokėta, bet jei idealus remontas padarytas, tai kaip ir atitiktų tokia suma rinkos kainą.

    Reply
  2. Tiesiog aš

    Kažkaip keistai skamba-pirktume,bet brangu,galima rast pigiau,bet neperkam suradę…
    Pažiūrėkit kokiam stovyje tie butai už tokią kainą,kiek remontai kainuos ateity.
    Gal ponai valdininkai senai parduotuvėse lankėtės ir remontų nedarėt,kad kainų nežinot.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This