Naujas prekybos centras kaimynus varo į neviltį

Svarbu, Verslas

Verslininkų planai Baltijos prospekte esančiame sklype, kuriame riogsojo sovietmečio arenos griaučiai, pastatyti naują prekybos centrą itin nepatinka greta esančio viešbučio administracijai.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog šiame sklype jo valdytoja – bendrovė „NMN“ planuoja statyti 14 tūkst. kvadratinių metrų ploto prekybos centrą, kuris bus išnuomotas prekybos tinklui „Ermitažas“.

„Oro grupės” nuotr.

Tokie planai piktina greta esančio viešbučio „Green Park Hotel Klaipėda“ administraciją. „Numatyta, jog visa prekybos centro krova vyks iš Tekintojų gatvės pusės. Ši gatvė labai siaura, ja sunku pravažiuoti, o dabar ją dar užkimš ir krovos transportas. Kita bėda ta, kad krova vyks po viešbučio svečių langais, žmonės kentės nuo triukšmo. Todėl mes prašome krovos vietą perkelti į kitą pusę“, – savo pageidavimą viešame projektinių pasiūlymų svarstyme išsakė viešbučio direktorė Živilė Knabikienė.

Projektinius pasiūlymus parengusios ir techninį pasiūlymą rengsiančios bendrovės „Progresyvūs projektai“ vadovės ir projekto autorės Danutės Zubavičienės teigimu, į pretenziją bus atsakyta per tris darbo dienas.

„Faktas, kad pastato neapsuksite, tačiau į viešbučio pretenziją galima sureaguoti. Reikia numatyti daug platesnę želdinių juostą, taip bus sumažintas triukšmo lygis“, – pasiūlė viešame svarstyme dalyvavęs architektas Edmundas Benetis.

D. Zubavičienė pabrėžė, jog visi sklype esantys želdiniai bus išsaugoti, iškirsti tik menkaverčiai krūmai, pasodinta ir naujų lapuočių, todėl netikslinga planuoti, kad medžiams būtų skirta dar daugiau vietos. „Be to, daug kalbėti apie tai, kad triukšmas bus ne darbo valdomis, manau, neverta, juk darbo jėga brangsta ir niekas prekių 5 val. ryto nekraus. Juk čia ne maisto prekių parduotuvė“, – tvirtino D. Zubavičienė.

Beje, ir pats viešbutis planuoja savo rekonstrukciją, po kurios greta esančio pastato turėtų atsirasti naujas – 20 aukštų. Jame būtų įrengtos ir biurų patalpos, ir viešbučio kambariai.

Viešas prekybos centro statybų projekto svarstymas sudomino tik vieną gyventoją. Ir jam labiau rūpėjo, ar sklype bus statomi aukštuminiai pastatai (iki 80 metrų).

„Dabar jie neplanuojami, bet tokia galimybė palikta“, – teigė D. Zubavičienė.

Gyventojas nuogąstavo, jog labai padidės transporto srautai ir gyventojams bus sunku išvažiuoti iš savo kiemų į Baltijos prospektą.

„Faktas, kad eismas labai suintensyvės, nieko kito ir negalima tikėtis. Aukštuminiai pastatai yra niekuo dėti“, – konstatavo E. Benetis.

Numatoma, jog prekybos centro statybos turėtų prasidėti kitų metų pirmą ketvirtį, o jų pabaiga planuojama 2020-ųjų pabaigoje. Investicijos į projektą sieks per 8 mln. eurų.

2,65 ha ploto sklype Baltijos pr. 26A iškils 14 tūkst. kv. m ploto prekybos centras. Numatoma, kad jis būtų vieno aukšto, stačiakampio formos. Išorinės jo sienos numatomos iš daugiasluoksnių fasadinių plokščių. Pastato spalviniai sprendiniai derinami prie aplinkinių – vyrautų pilka ir molio raudonumo spalvos.

Įvažiavimai į sklypą projektuojami pagal detaliojo plano sprendinius – iš Tekintojų, Merkio gatvių, pravažiuojamojo kelio tarp Dubysos g. ir Baltijos pr. ir iš Baltijos pr.

Automobilių aikštelės būtų įrengiamos palei projektuojamą pastatą iš rytinės, pietinės ir vakarinės pusių. Iš viso čia būtų 333 vietos automobiliams – tiek darbuotojų, tiek klientų.

Didžiąją ploto dalį užims vieno didžiausių apdailos, sodo ir statybinių medžiagų prekybos tinklų Lietuvoje parduotuvė „Ermitažas“. Šiame naujame objekte 1 500 kvadratinių metrų prekybinio ploto bus pasiūlyta mažesnėms įmonėms, šiuo metu pradėtos smulkiųjų nuomininkų paieškos.

26 Comments

  1. Klaipėd_100

    Miesto centre statyti statybinių medžiagų prekybos centrą nėra protinga. Logiškai mąstant ne protingas sprendimas kainuoja. Klaipėdos miesto valdyme mano nuomone yra nemažai ne protingų sprendimų.

    Reply
  2. Tadas

    Ezy, tai gal isvis ten kur zmones negyvena eikim visi sikt, gerai?? Gal savartyna dar padarom?? Svarbu kad nieks nematytu ir tada daryk ka nori ane???!!!! O ant zemes vps px. Welcome!!! you just have joined the league of downs.

    Reply
  3. komikas

    koks skirtumas, vistiek vienas koks geras taifunas ar cunamis ir nunes puse uostamiescio 😀 dange isislies as ant pozeminio atgimimo aikstes parkingo, marios ant pietinio rajono, jura ant siaurinio ir nera cia ko diskutuoti 😀 ne veltui visi klaipedos vaikai emigruoja i sostine ar kauna, net siaulius ar panevezy zinau kas pasirinko, tik ne smirdincia uostamiescio krova ir triuksma 😀 Tik juokauju… nene

    Reply
  4. Nesvarbu

    Problema su parkais Klaipėdoje. Tenka vos ne kasdien važiuoti toli į užmiestį, kad nors kiek įkvėpti gryno oro. Yra ir Klaipėdoje viena kita žalia zona, netgi vienas City forest ( kaip ir kitur pasaulyje) už Vasaros estrados, bet jis – negyvas. Beveik neišgirsite paukštelio, nepamatysite ten nei voveraitės, nei ežiuko….Viskas išnuodyta arba išvaryta ( išnaikinta?) Nuo selo popso pragaro „bytų” ( dūžių). Negyva gamta nusikalstamai užterštame ir triukšmingame mieste? Kuriame vis labiau darosi ne- gera gyventi.

    Reply
  5. Lina

    Julija,bet kam tie parkai.Pro monolitų langus perkėla matyti,Baltijos terasoms žadama aplinkinių namų skydas nuo darželio,mokyklų,prekybos centrų triukšmo.Po langais iš visų pusių vien gatvių automobilių triukšmas ir vėžį sukelenčios nuodingos dulkės.Smarvė iš pietų- fekalijos.Smarvė iš rytų-Grigeo saldumas.Gyvenk ir dauginkis…

    Reply
    • W

      Bet kodel kai vyko 0908 mitingas Klaipėdos laisves kelias, tebuvo 3000 žmonių.kodėl.ne 10000? Negi visi tokie menkystos susitaikeliai?

    • W atsakymas

      Galbūt per mažai žmonių sužino, juk iš savivaldybės biudžeto lėšų surinktų nuo gyventojų mokesčių apmokama žiniasklaida nelabai ir skelbia apie būsimas akcijas ar protestus, kaip žmonėms sužinoti? Ne visi randa internete, ne visiems įmanoma paskelbti laiptinėse ar dar kur nors. Tikrai būtų galbūt net ne 10000 žmonių o arti 100000 , nes juodai žmones jau užkniso ta 30 metų besitęsianti dinastija, su nesiskatymu ir patyčiomis iš gyventojų.

  6. Ka zinau

    Kuriamas sandelių geroves miestas

    Reply
    • Dovilė

      Bet fainai čia pasakėte: miestas- logistikos sandėlis?

    • Viršūnė

      Taigi Atgimimo aikštė ne tik komercinės paskirties, bet dar ir pramoninės!

  7. Ka zinau

    pačiam miesto centre pastatys sandėli….. ir atrodo visiems gerai bus…. 🙂

    Reply
    • Aš žinau

      Iki centro 4km 😉

  8. Julija

    O kaip šalia gyvenantiems žmonėms tą padidėjusį šurmulį ir oro taršą atlaikyti? Kam tiek parduotuvių?Atrodo į tautos genacido įgyvendinimo planą.Šalia nė vieno parko nėra,vien prekybos centrai ir judrus furų,automobilių eismas.Tas sklypas vienintelė ramybės ir augalių oazė .Įtariu valdžios atstovai ramiose ir švariose ekologijos atžvilgiu gyvenvietėse gyvena ir jiems visai nerūpi nei miesto ekologija,nei triukšmas,nei smarvė.

    Reply
    • ezys

      Kiek zinau meras gyvena Melnarageje prie naftos backu, tai sioje vietoje manau, kad jus neteisi 😉 O kad tai nerupi zmonems, tai akivaizdu, kai i susitikima vienas teatejo 🙁

    • Mokesčių mokėtojai ir toliau mokės valdžiai už pasityčiojimą

      Taip, valdžia gyvena švarioje aplinkoje. O merui kas? Jeigu iškels Melnragę, sumokės nemažai ir kas jam? Kur norės ten ir gyvens, kol kas jam bėdos nėra, tik va žmonės peticiją dėl jo atstatydinimo pasirašinėja, bet ir čia ne bėda, nes 30 metų valdžia neįteisina atstatydinimo mechanizmo. Jeigu drevėtų dėl savo posto, tai ir dirbtų visuomenei, o ne aniems… Priesaiką kokią davė? Ar ji nepažeista, jeigu visuomenė ignoruojama?…

    • Anonimas

      O kiek tą peticiją pasirašė? Ką tik baigėsi rinkimai. Jei daugumai būtų blogai, nebūtų perrinkę. Arba nebuvo geresnio kandidato, arba daugumai šis meras tinka.

  9. Anonimas

    šioje vietoje turėjo iškilti verslo centrai, o ne sandėliai, gėda vadžiai. Eilinį kartą rūpi savi interesai.

    Reply
    • Anonimas

      Tikrai geda – juk Google, Amazon ir Apple taip norejo cia isikurti jau nekalbant dar 1000 kompaniju, kurios eileje stovejo su viltim 🙁

    • Lina

      Meras senai Melnragėje nebegyvena.

    • To anonimas

      Šioje vietoje buvo suplanuoti gyvenamosios paskirties daugiabučiai, jo būtų mažiau teršimo?????

    • Ww

      Iškur tokios žinios kad meras melragėhe gyvena?

  10. Faktas

    Aišku, kad projaktuotojai bukagalviai, Depo suprojaktavo taip, kad pro vilkikus vos gali pravažiuoti, nors vietos už depo pilnai kad praplatinti keliuką dvigubai

    Reply
  11. Julius

    Gėda miesto valdžiai už tokį sprendimą ! Beveik miesto centre, tarp gyvenamųjų namų nori pastatyti ermitažą, lyg tų parduotuvių trūktų Klaipėdoje.. Tokius sandėlius reikia statyti užmiestyje ! Klaipėdos centras ir taip kenčia nuo triukšmo ir taršos, o čia dar nori padidinti eismą miesto gatvėmis pastatydami dar vieną dėžę. Negana to dar ir šalimais esančiam viešbučiui, kuris plėsis nori pakišti kiaulę, vieta graži, o nori apstatyti sandėliais, niekaip nesuprantu miesto valdžios mąstymo. Geriau tegul kuria modernius paslaugų centrus, kurių ir trūksta miestui ir kurie negadintų vaizdo. O jeigu trūksta idėjų, tai tą erdvę galėtų pritaikyti miestiečiams, padarius parką, dėl ko miestiečiai tik padėkotų.

    Reply
    • ezys

      Juliau, koks butent valdzios sprendimas jums nepatinka? Tarp kokiu konkreciai gyvenamuju namu sitas pastatas statomas – is pietu aisku yra Baltijos pr. gyvenamuju eile, o is kitu pusiu?

    • Dovanų kvartalai dovana sklypas, tam kas kvartalą ir t.t...

      Kaip pigiai dalijami Klaipedos miesto plotai…
      „Chočes žit umeij vertetsa”…

    • Anonimas

      Valstybinės žemės savininkas yra Lietuvos Respublika, o ne savivaldybė. NŽT nuomoja, parduoda sklypus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės, Svarbu

Šiaurės rago skveras ir krantinė: tik klausimai

Sausio 25-ąją Klaipėdos miesto savivaldybėje įvyko Danės g. atkarpos nuo Pilies g. iki Šiaurinio rago ir kelio (gatvės) – pėsčiųjų ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kelio į Šiaurės ragą projektiniams pasiūlymams - ne patys maloniausi epitetai

Ketvirtadienio vakarą surengto viešo į Šiaurės ragą vedančios Danės gatvės atkarpos projektinių pasiūlymų pristatymo metu jo autoriai turėjo išgirsti nemažai ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Donelaičio aikštė: pastarųjų dešimtmečių realijos ir aistros

Prieš savaitę, ta proga, kad sukako lygiai 50 metų, kai tuometinė Klaipėdos miesto paminklų taryba palaimino Kristijonui Donelaičiui skirtos „skulptūrinės ...
2023-08-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This