Tęsia R.W. Fasbinderio retrospektyvą

Kultūra

Kino klubas „8 ½“  ir partneriai Getės institutas Lietuvoje tęsia žinomo vokiečių režisieriaus Rainerio Wernerio Fasbinderio filmų retrospektyvą.

Kino juostą „Baimė valgyti sielą“ (1974), kuri bus rodoma spalio 9 d., režisierius sukūrė per keletą savaičių tarp jo suplanuotų kitų dviejų filmų ir tęsia „šalto“ kino filosofiją, paradoksaliu būdu kuriančią filmus, kurie verčia ne tik mąstyti, bet ir jausti.

Nuo lietaus bare užsieniečiams pasislėpusi jau ne pirmos jaunystės Emmy Kurovski (vaid. Brigitte Mira), dirbanti valytoja, susitinka su Ali (vaid. El Hedi Ben Salem), jaunu darbuotoju iš Maroko. Ali šoka su Emmy, jie kalbasi vienas su kitu, jis palydi ją į namus ir lieka nakčiai. Po šios nakties jie tampa vyru ir žmona. Žmonės negali suprasti šios santuokos tarp jauno emigranto ir pagyvenusios moters. Trys suaugę „Emmy“ vaikai gėdijasi savo motinos, kaimynai vengia jos,  Emmy bendradarbiai taip pat ją niekina. Negalėdami atlaikyti šio spaudimo, Emmy ir Ali  kelioms savaitėms palieka namus ir išvyksta atostogų. Grįžę namo, jie stebisi netikėtu vaikų, kaimynų ir kolegų draugiškumu. Tačiau šį pokytį pirmiausia lemia verslo interesai. Kai išorinis spaudimas Emmy ir Ali mažėja, porai iškyla vidinių santykių problemų. Tačiau tolimesni įvykiai pasisuka kiek netikėta linkme…

Filmas Kanų festivalyje pelnė prestižinę ir kino pasaulyje aukštai vertinamą Tarptautinės kino žurnalistų ir kritikų asociacijos FIPRESCI premiją ir eilę kitų apdovanojimų. R.W. Fasbinderis ne tik šio filmo režisierius, scenarijaus ir muzikos autorius, tačiau ir pats vaidina vieną iš vaidmenų. Filme taip pat vaidina austrų aktorė Barbara Valentin, kuri 80 –aisiais buvo legendinio „Queen” grupės dainininko Freddie Mercury  gyvenimo draugė.

Kino klubo „8 ½“ veiklą dalinai finansuoja Klaipėdos savivaldybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This