Teismas leido suimti 15-metį dešimčiai dienų

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Trečiadienį po pietų Klaipėdos apylinkės teismas sprendė, kokią kardomąją priemonę skirti 15-mečiui klaipėdiečiui, įtariamam kitų nepilnamečių užpuldinėjimu, vagystėmis bei plėšimais.

Pasak prokurorės, 15-metis nelanko mokyklos, gyvena su tėvais. Palmiros Mart nuotr.

Klaipėdos apylinkės prokurorė Rita Ušinskienė prašė įtariamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą dviem mėnesiams, tačiau teismas leido jį suimti tik dešimčiai dienų.

Nepilnamečiui pareikšti įtarimai tik dėl dviejų pasikėsinimų įvykdyti plėšimus. Pasak prokurorės,  kadangi jam nėra 16-os metų, už kitas nusikalstamas veikas jis negali būti teisiamas. Beje, jam yra pareikšti įtarimai dar vienoje byloje.

Uostamiesčio Sendvario progimnazijos tėvai ir vadovybė jau kuris laikas skundėsi pareigūnams dėl grupės paauglių, šalia mokyklos terorizuojančių jų vaikus, tačiau, pasak mamos, ilgokai niekas į jų nusiskundimus rimtai nereagavo.

Prieš teismo posėdį viena iš nukentėjusiųjų vaikų – trylikamečio mama žurnalistams pasakojo, jog įtariamasis jos sūnų sumušė rugsėjo 20 dieną be jokios priežasties, vien dėl to, kad, pasak įtariamojo, jis „yra naglas„. Moters teigimu, dabar sūnus bijo eiti  į mokyklą, blogai miega.

„Paaiškėjo, kad gauja siaučia jau nuo rugsėjo 12-os dienos, ji yra nevaldoma, ėmė užpuldinėti ne tik vaikus, bet ir tėvus. Gynėmės dujų balionėliais”, – pasakojo nukentėjusio vaiko mama. Jos teigimu, paauglių gauja, kuri esą yra labai didelė, gali būti net iki 20 narių, grasino tėvams juos „užmušti, papjauti”. Vieno tėvo visi tykojo prie jo namų.

„Mane pačią žadėjo sudeginti, padegti ir užmušti, kitą vaiką gaudė visi dvidešimt, gerai, kad jis buvo su dviračiu, spėjo pabėgti”, – gaujos siautėjimus perpasakojo mama. Dabar dalis tėvų budi prie mokyklos, nes, moters teigimu, net ir sulaikius vieną gaujos narį, kiti esą toliau sau siaučia, kaip ir anksčiau.

Moteris teigė nesuvokianti, kodėl Lietuvos įstatymai yra tokie švelnūs nepilnamečiams, kad be 16 metų negalima teisti už vaikų sumušimus, jų terorizavimą, vagystes.

„Iki 16- os metų jis spės ką nors užmušti”, – įsitikinusi moteris.

Ji ir vienas teisme dalyvavęs tėvelis, kurio vaikas buvo prismaugtas ir pateko į ligoninę, stebėjosi, kodėl iki šiol nė vienas minėtos gaujos narys nėra patalpintas į socializacijos centrą bei teigė netikintys Savivaldybėje veikiančios Vaiko gerovės komisijos darbo efektyvumu.

Ikiteisminio tyrimo teisėja Violeta Olcvikienė, komentuodama įtariamajam skirtą tik 10 dienų suėmimą, sakė, jog tyrimas dar tik pradėtas, įtariamasis yra jauno amžiaus, jis nėra teistas, be to, jam pareikšti įtarimai tik dėl dviejų nusikalstamų veikų, kurios nutrūko pasikėsinimo stadijoje.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=e1qWFOC3tVo&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row]

9 Comments

  1. Anonimas

    Ar ne ši gauja 40 automobiliių sudaužė? Ar ne šie nepilnamečiai žmones apiplėšinėjo? Senamiestį siaubė? Parduotuvėse siautėjo? Bet vis nekaltas. Ar ne jis, būdamas 13 m., sugebėjo nuo pareigūnų pabėgti?

    Reply
  2. Oi

    Gero jiems dirzelio ir baigsis

    Reply
  3. As

    Kazkada buvo reketas tai sugebejo suvystiti db su snargliniais nebesusitvarko.Ka vaiku teises po sluota palindoDD.Reik norvegams perduotDD.Tuoj smurgliniai policija apsiks.Kur ta kur vaikus grobe seimo nareDD.Sugaudytu ir i vaiku kolonija.Ir laikyti bado dieta.

    Reply
  4. Ass

    Tevams vyrams susirinkti juos ibauginti reiketu atidauzyti tada nebelys.Zino kad nebus teisiami.Viena pasigauni drasus kaip ju daug vienas butu bailys.Akis su dujom gerai ipurksti.Tevams vienytis.Butent vyrams.Vienam kitam rankas sulauzyti zn uz ka.

    Reply
  5. Nesvarbu

    Baudžiamumas turi vykti sistemingai, o ne fragmentais kaip Klaipėdoje. Jau kiek buvo rašyta apie įžūlų jaunimą, kuris visą vasarą siautėjo po klaipėda ir terorizavo naktimis žmones su savo mocais be duslintuvų. Ir …nieko. Štai nuo čia ir prasideda naglumo užkardymas. Neseniai Vokietijoje vieno miesto meras iškėlė šūkį : 0 tolerancijos chuliganizmui. Ir ką Jūs manote? Po metų tame mieste dvigubai sumažėjo nusikalstamumas. Meras buvo net apdovanotas. Kas trukdo Klaipėdai pasekti tokiu pavydžiu?

    Reply
  6. manau

    jei paviešintų pavardę ir parodytų veidus, tai gal ir būtų koks poveikis: gal tokių vaikų tėvai imtųsi priemonių ir kiti matytų ir žinotų su kuo nereikia bendrauti

    Reply
  7. Ona

    Jei tas vaikas apie kuri galvoju .tai ponuliai jis iš elytinio luomo .o čia tuoi paiso asociali seima tiurėmscikai .kaleime puse sedi idialių seimų vaikai.

    Reply
  8. Aha

    Jeigu teismas netaikys kardomųjų priemonių – niekas ir nepasikeis. Nebaudžiamumo jausmas atves dar keletą kartų į teismo salę šitą vaiką, o paskui seks rimtesnis nusikaltimas ir ilgalaikis įkalinimas. Gyvenimas šuniui po uodega. Gelbėkit vaiką kol nevėlu.

    Reply
    • Valkatų pasaulyje

      Ką ten išgelbėsi, tokiems vienodai rodo, gimę tiuremčikai, tokių pačių šeimose.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeikos išsukimo istorija: pasekmių gali sulaukti ir teisėja

Istorija, kai Klaipėdos prokurorės ir teisėjos sprendimų dėka buvo šiurkščiai pažeistos teisės normos ir mušeika būtų išsisukęs nuo baudžiamosios atsakomybės, ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeiką nuo atsakomybės norėjusi išsukti prokurorė lieka su nuobauda

Klaipėdos apylinkės prokurorei Jolantai Sarpalienei, net ir pasitelkus į pagalbą advokatu tapusį savo kolegą, pirmos instancijos teisme nepavyko panaikinti generalinės ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Prieš šventes - geros žinios „Jakų melagiui”

Dėl Jakuose su statybiniais brokais klaipėdiečių šeimai parduoto namo ir vengimo juos ištaisyti „Jakų melagio” pravardę užsidirbęs Arūnas Einingis penktadienį sulaukė ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This