Skautų gatvės byla: savivaldybė užsidirbo baudą

Miestas, Svarbu

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmams trečiadienį ir vėl nepavyko pradėti nagrinėti bylos, susijusios su visuomenei iš dalies uždaryta Giruliuose esančia, prestižinį kvartalą kertančia Skautų gatve. Šįkart dėl to, kad į bylą neatvyko Klaipėdos savivaldybės atstovai, kurių dalyvavimas teismo nutartimi yra būtinas.

Už tai teismas nusprendė Savivaldybės administracijai skirti baudą. Kokia ji bus, turėtų paaiškėti ketvirtadienį.

Užtvertos Skautų gatvės istorija prasidėjo dar 2006 m. Martyno Vainoriaus nuotr.

Skautų gatvės istoriją sekanti „Atvira Klaipėda” jau rašė, jog šiuo metu yra net dvi su ja susijusios bylos.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra priėmęs nagrinėti Nacionalinės žemės tarnybos kasacinį skundą dėl Klaipėdos apygardos teismo nutarties, kuria jis panaikino šios institucijos sprendimą nutraukti dalies sklypo (Skautų gatvės, kelių prie namų bei ploto, kuriame kvartalo bendrija esą ketina statyti bendruomenės namus) nuomos sutartį.

Uostamiesčio administraciniame teisme bylą kartu su kaimyne Irena Baltruniene yra užvedęs Klaipėdos universiteto infrastruktūros prorektorius Benediktas Petrauskas, anksčiau vadovavęs kvartalo gyventojus vienijančiai bendrijai „Gintaro krantas“. Jiedu ginčija NŽT sprendimą išimti iš viso sklypo tą dalį, kuri būtų skirta Skautų gatvei.

Ši byla dėl įvairų prašymų jau ilgą laiką niekaip nepradedama nagrinėti. Trečiadienį į teismą liudyti atvyko buvęs „Gintaro kranto” pirmininkas, verslininkas, miesto Tarybos narys Arūnas Tuma ir dabartinis pirmininkas Karolis Kuzmarskis, tačiau jiems to padaryti taip ir neteko, nes posėdyje nepasirodė Savivaldybės atstovai.

B. Petrausko ir I. Balturnienės advokatė Danutė Puzirauskienė prašė pradėti bylos nagrinėjimą ir be jų, o NŽT atstovė laikėsi priešingos nuomonės – esą savivaldybės atstovų dalyvavimas būtinas siekiant tinkamai išnagrinėti bylą.

Po pasitarimo bylą nagrinėjančiai teisėjų kolegijai pirmininkaujanti teisėja Laimutė Jokubauskaitė ne tik paskelbė, kad jos nagrinėjimas atidedamas iki gruodžio pradžios, bet ir informavo, jog savivaldybei bus skiriama bauda už tai, kad jos atstovai neatvyko į posėdį, nors privalėjo tai padaryti.

Administracinių bylų teisenos įstatymas numato, kad už neatvykimą į teismą ar atsisakymą teisme duoti parodymus, paaiškinimus ar išvadą gali būti skiriama bauda iki 300 eurų arba skiriamas iki vieno mėnesio areštas. Kitas jo straipsnis numato, kad teismas turi teisę skirti baudą fiziniams ir juridiniams asmenims, jų atstovams iki 300 eurų, o pareigūnams ar institucijų ir įstaigų atstovams – iki 600 eurų už kiekvieną pažeidimo atvejį.

Teismas nusprendė neskirti maksimalios baudos ir apsiribojo 100 eurų. Ši nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Kodėl teisme taip ir nepasirodė nė vienas Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus specialistas, iš jo vedėjo Andriaus Kačalino trečiadienį sužinoti nepavyko – į skambučius jis neatsiliepė, nepavyko jo aptikti ir darbo kabinete.

KOMENTARAS

Gintaras Neniškis, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius

Išgirdus tokią naujieną galiu pasakyti, kad gėda. Be jokios abejonės dėl šio atvejo bus pradėtas tarnybinis patikrinimas ir nusižengimą padarę asmenys turės atlyginti Savivaldybės administracijai tokiais savo veiksmais padarytą žalą. Kaip tai gali būti padaryta, yra įvairių formų. 

4 Comments

  1. Anonimas

    Kačalinas gal pats turėjo būti teisme?

    Reply
  2. Eilinė gėda už Klaipėdą

    Turėtų bausti ne savivaldybę o konkretiems atstovams iš atlyginimo.
    Mes ten vedame vaikus į darželį. Ponai užsitvėrę lyg nuo raupsuotojų. net prie įvažiavimo į jų teritoriją pribraižė geltonų juostų savavališkai, kad negalėtų tėvai statyti automobilius vaikams nuvest į darželį. Vienas idiotas iš to rajono kas rytą vakarą vaikšto ir fotografuoja automobilius, kas ratu kliudė jo geltoną juostą.
    Gėda miestui, kuris lankstosi ponams ir niekaip negali pakovoti:( kas tas petrauskas, kuzmarskis, tuma….eilinės visuomenės atliekos 🙁

    Reply
    • Teismas

      Jeigu kelio ženklinimas geltona ištisine linija yra savavališkas, privalomai nesuderintas su atitinkamomis institucijomis, jo nesilaikymas negali būti pripažįstamas administraciniu teisės pažeidimu.

    • Kame

      problema? Šiaip tai civilizuotame krašte/mieste atliekos utilizuojamos, o mes jas renkame į merus, tarybos narius ir visokius kuopelių prezidentus. Na nors į rektorius, prorektorius. Po to, net neatsikvošėję, su jomis kariaujame – dešimtmečiais bandome ginti viešą interesą keldami problemą dėl „geltonos linijos”. Dabar jau ir naujasis direktorius-didysis miesto transporto specas „nustebęs” – BAUS už neatėjimą 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This