Už žūtį darbo vietoje – piniginės kompensacijos

Kriminalai ir nelaimės

Prieš beveik metus Vakarų laivų gamykloje įvykęs nelaimingas atsitikimas, kai darbo metu žuvo du 56 metų vyrai, baigtas nutarimu nutraukti ikiteisminį tyrimą, proceso šalims susitaikius.

Vyrai žuvo, demontuodami portalinio krano kabiną. Kranui lūžus, darbininkai kartu su didžiuliu svoriu kirto į apačią tiesiai ant pontono maždaug iš 30 metų aukščio. Vienas iš žuvusiųjų kitą dieną būtų šventęs savo gimtadienį.

„Įtarimai dėl šio įvykio buvo pareikšti inžinieriui, kuris vadovavo krano demontavimui. Jis prisipažino, kad dėl jo kaltės žuvo du darbuotojai, gailėjosi, įmonė sutiko žalą atlyginti, todėl buvo priimtas nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą”, – paaiškino tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius. Jo teigimu, teismas jo nutarimą dėl susitaikymo jau patvirtino.

Pinigų suma, kurią įmonė sutiko sumokėti nukentėjusiesiems, neskelbiama, bet, prokuroro teigimu, „sumos yra nemažos”.

Paklaustas, kaip vyksta tyrimas dėl lygiai prieš du mėnesius Aukštkiemių kaime darbo metu įvykusios panašios nelaimės, kada atliekų tvarkymo įmonėje presas mirtinai sužalojo du darbininkus, prokuroras teigė, jog kol kas dar tebelaukiama išvadų iš Darbo inspekcijos.

Jo žiniomis, šiuo atveju darbdaviai irgi kalbasi bei bendradarbiauja su žuvusiųjų vyrų artimaisiais, tad viliamasi, jog ir šį tyrimą bus galima baigti panašiu susitaikymu.

Tokiais darbo taisyklių pažeidimų atvejais svarbiausia susitaikymo sąlyga yra ta, jog kaltininkas privalo pripažinti savo kaltę ir visiškai atlyginti nukentėjusiųjų atstovams padarytą jų išsiderėtą piniginę žalą. Žala gali būti išmokama iškart arba dalimis, priklausomai nuo susitariamo sąlygų.

Minėtu atveju nukentėjusiesiems pinigai buvo išmokėti iškart.

2 Comments

  1. Virgilijus

    PISKIT LAUK ROCY . PER DU MENEIUS TRIS ŽMONĖS ŽUVO DARBE. USPACKICH UI ANALINĖ ANGA LAIŽO, KIEK ILGAI?

    Reply
  2. Liudininkas po įvykio

    Jo, viską pinigais uzkiškime ir, ramia sąžine, akis užmerkime. Taip pat nemanau, kad inžinierius- kalčiausias toje istorijoje. Eilinį sykį buvo pataupyta ten, kur negalima taupyti. Jei darbus būtų vykdę tos firmos, kurios turi leidimus ir atestacijas, manau, jog tokios nelaimės nebūtų buvę.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This