Savivaldybės reforma: antausis merijai

Politika, Svarbu

Po savaitės pertraukos prie Klaipėdos savivaldybės administracijos struktūros pertvarkymo projekto tvirtinimo sugrįžę miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai pirmadienį ją palaimino tik opozicijos atstovės – liberalės Alinos Velykinės – dėka.

Tuo metu su reforma susijusi mero ir miesto Tarybos sekretoriato pertvarka buvo permesta per petį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Komiteto nariai dėl administracijos pertvarkymo projekto jau nebediskutavo, perėjo iškart prie balsavimo. Balsuojant susilaikė valstiečiai Vidmantas Dambrauskas ir Viktoras Senčila bei mero komandos narė Judita Simonavičiūtė. Už ją buvo šiai komandai priklausantys Elida Mantulova ir Audrius Petrošius, konservatorius Andrius Petraitis bei liberalė A. Velykienė.

Tuo metu Tarybos ir mero sekretoriaus Modesto Vitkaus pristatytas sprendimo projektas, pagal kurį merijos aparate greta iš administracijos perkeliamų trijų etatų (viešųjų ir tarptautinių ryšių) prašoma leisti steigti dar vieną papildomą, šio komiteto nariams sukėlė klausimų.

A. Velykienė teiravosi, kodėl norima papildomo etato, jei iki šiol dar laisvas vienas iš dviejų naujų, skirtų mero patarėjams.

M. Vitikus tikino, kad jis neužimtas, nes laukiama administracinės reformos pabaigos.

„Skaidrumas, skaidrumas ir dar kartą skaidrumas. Jei būtų sekretoriato struktūra visai kas kita, o dabar toks primityvus priėjimas, kad turime daug darbo ir reikia dar vieno žmogaus. Visiems būtų žymiai paprasčiau, kai matytume, kiek kam ir ko reikia aptarnauti. Kai neaiškiai suprantame bendrą organizacinį dalyką, toks ir požiūris. Vienas etatas neužimtas, sakote, kad nereikia dar, o iš kitos pusės sakote, kad daug darbo. Sekretoriatas po to, kai meras pasidarė renkamas tiesiogiai, yra atskira institucija, kuri turi turėti struktūrą. Prašykit audito, jei jums kas neaišku. Mes norėtume žinoti ir matyti, kaip atrodo, nes mes tokioje struktūroje esame, bet, pasirodo, kad mums nebūtina žinoti”, – dėstė komiteto pirmininkė J. Simonavičiūtė, pasigedusi sekretoriato struktūros.

„Juokingai atrodome, nes ir Neniškiui sakome, kaip taryba tvirtins pareigų pavadinimus nematydama, kokios jų funkcijos. Suprantu, kad įstatymas gal tą ir sako, bet žmogiškai kalbant viena su kita yra susiję. Dabar jaučiuosi kaip avinas, kuriam pasakė, kad reikia etato ir turiu kelti ranką, o ką jis veiks – ne mano reikalas?” – antrino valstietis V. Dambrauskas.

Nors politikai ir siūlė M. Vitkui padaryti pertrauką bei po savaitės pristatyti jiems sekretoriato struktūrą, abiems pusėms susikalbėti nepavyko ir buvo pereita prie balsavimo. Jo metu sprendimo projektą palaikė tik A. Petraitis, E. Matulova ir A. Petrošius, prieš buvo V. Dambrauskas, susilaikė V.  Senčila, A. Veykienė ir J. Simonavičiūtė.

4 Comments

  1. Daugiau valdžios ir etatų

    Vitkui klapčiukų ar valdžios per maža? Ar per menkas jaučiasi dar vieno popierių nešiotojo neturėdamas? Mažinkit etatus, o ne dauginkitės kaip triušiai. Grubliauskas vis tiek tik puse etato Klaipėdos meru dirba.

    Reply
  2. Sigitas

    Jaučiu kam ruošiama šilta vietelė. Ar tik ne vienadieniams iškilusiems visuomenininkams?

    Reply
  3. Ai tai

    čia gaunasi kažkoks nuslinis transportavimas – daroma kad daryti. Kam taip laiką gaišti, nasuprantu

    Reply
  4. Kamara

    Pats Vitkaus pristatymas dėl papildomų etatų labai keistas. Perstumdant kėdes Administracijoje, nebereikia 6 darbuotojų. Tuos nereikalingus administracijai perkels į mero komandą/

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Sporto bazių valdymo centro darbuotojai negauna algų*

Nors pinigų yra, bet nėra nėra kaip tų algų išmokėti. Nes policinė Klaipėdos valdžiai išmobingavo šios kontoros direktorių, o laikinai ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Spyglys

Skelbia lažybas dėl Skautų gatvės*

Ponai ir ponios iš Skautų gatvės su ponais ir poniom iš Liepų gatvės šiuo metu yra nugrimzdę į giluminę mediaciją ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skautų gatvė: laukiama lemiamo savivaldybės sprendimo 

Beveik metus su Nacionaline žemės tarnyba (NŽT) ir naująja Klaipėdos valdžia dėl užtvertosios Giruliuose esančios Skautų gatvės likimo Gyvenamųjų namų ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This