Vėl kvies „Gintarinė snaigė“

Regionas

„Gintarinė snaigė“ – gruodžio 7 d. Palangoje vyksiantis renginys, kurio metu bus pagerbti labiausiai to nusipelnę palangiškiai.

Jau antrus metus vyksiantis renginys yra skirtas pastebėti bei pagerbti tuos žmones, kurie savo tyliais, tačiau svarbiais bei prasmingais darbais sušildo aplinkinių kasdienybę, nušviečia ją ryškesnėmis bei šiltesnėmis spalvomis. Šventinio vakaro metu skelbiamos garbingos Gintarinės snaigės nominacijos ir įteikiami Gintarinės snaigės ženklai tiems žmonėms, kuriems palangiškiai turi už ką padėkoti bei kuriais didžiuojasi.

„Paprastai tai būna kuklūs žmonės – mūsų artimieji ar kaimynai, kurie gerus darbus daro tyliai, nesiekdami už tai atlygio, įvertinimo ar viešumos. Jų nuveikti darbai nebūtinai turi būti didingi – norint praskaidrinti kito žmogaus kasdienybę, kartais pakanka tiesiog pasidalinti paprastu gerumu. O sulaukusiems šio nesavanaudiško gerumo, juk taip norisi už tai padėkoti bei sušildyti paties geradario širdį ir jam parodytu dėmesiu bei pagarba. Todėl, jei pažįstate tokių pagarbos bei padėkos vertų Palangoje gyvenančių ar dirbančių žmonių, neabejokite ir siūlykite juos „Gintarinės snaigės“ apdovanojimui – šventinio renginio metu šiltai ir jautriai papasakokime šalia mūsų esančių paprastų žmonių nepaprastas istorijas“, – pranešime spaudai cituojamas Palangos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Robertas Trautmanas.

Šiemetinės „Gintarinės snaigės“ idėja – lyg tikrai snaigei tvyroti tarp žemės ir dangaus, tad renginys apims keturias gamtos stichijas – ugnį, orą, vandenį ir žemę, kurias žiūrovams pristatytas scenoje vienas kitą keisiantys iš Ispanijos ir Lenkijos atvykę atlikėjai bei Lietuvos muzikantai.

„Siekiame, kad „Gintarinės snaigės“ renginys savo turiniu ženkliai išsiskirtų iš daugeliui mūsų jau įprastų muzikinių pasirodymų. Todėl vakaro metu scenoje žiūrovai išvys Anną Filipowską (Lenkija) – talentingą ir nusipelniusią artistę bei sportininkę, daugkartinę pasaulio gimnastikos čempionatų laureatę. Taip pat – artistą iš Ispanijos Francisko Rojas Dyvinetz, kuris pristatys tik šio amžiaus pradžioje akrobatų išpopuliarintą mono lanko techniką“, ­– pasakojo renginį organizuojančios VšĮ „Palangos investicijų valdymas“ vadybininkė Ieva Rudytė.

Išskirtinis, labai iškilmingas bei įspūdingas bus ir smėlio džiazo pasirodymas kartu su Jurgita Minderyte ir Sauliumi Šiaučiuliu. Šis duetas scenoje gyvai kurs unikalius smėlio ir džiazo meno kūrinius, kurie skelbs „Gintarinės snaigės 2019“ nominacijas.

Šventinis renginys „Gintarinė snaigė 2019“ Palangos koncertų salėje vyks gruodžio 7 d. 19 val. Renginys nemokamas, tačiau organizatoriai atkreipia dėmesį, kad vietų skaičius yra ribotas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Edmundas Federavičius: „Muzika - mano pašaukimas"

Džiazo gerbėjams gerai ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas  būgnininkas Edmundas Federavičius mini gražų jubiliejų ir ta proga ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Regionas

Palanga pasitinka 770-ąjį gimtadienį

Palanga – vienas seniausių Lietuvos miestų – šiais metais vietos gyventojus ir svečius džiugins ypatingais renginiais – miestas švenčia 770 ...
2023-02-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdietė vokalistė Kristina Jatautaitė ant kojų pakėlė Turkijos publiką

Rugsėjo 22-25 dienomis vykusiame 17-ajame Alanijos džiazo festivalyje „Alanya International Jazz Days“ dalyvavo ir atlikėjai iš Klaipėdos – projektas „Klaipeda ...
2022-09-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This