Adventą gali praturtinti ir stalo žaidimai

Kultūra

Jau šį sekmadienį prasideda adventas – didžiojo stebuklo laukimo metas. Dažnas ieško, kaip prasmingiau ji praleisti ir pasiruošti Kalėdoms šeimoje.

Klaipėdietis brolis Juozapas Marija Žukauskas OFM (nuotr.) pasakoja apie naują stalo žaidimą šeimai „Eželio žaidimas“. Tai puiki priemonė šeimai leisti laiką kartu ir atrasti Kalėdų stebuklą.

„Eželio žaidimas“ – pernai pasirodžiusios visai šeimai skirtos knygelės „Kelionė per adventą“ tęsinys. Šį kartą tai stalo žaidimas. Kaip kilo mintis jį sukurti?

Manau, yra didelis tokių stalo žaidimų poreikis. Jie visada buvo mėgstami, tik primiršti. Kurdamas šį žaidimą norėjau, kad jame veiktų mums jau pažįstami personažai (Eželis, Kūdikėlis Jėzus, Juozapas ir Marija, asiliukas, advento vainikas, prakartėlė) ir pateikta žinoma krikščioniška istorija.

Kuo šis stalo žaidimas ypatingas?

Norėjau, kad jis būtų jaukus, su gražiais personažais ir nebrangus. Jo iliustracijos jaukios, ir šiltos, kaip ir „Kelionės per adventą“. Jau galvoju ir apie tolesnius stalo žaidimus. Juose bus dar aiškesnis krikščioniškas turinys, itin aktualus per adventą, laukiant šv. Kalėdų.

Kas šiame žaidime patiks vaikams ir visai šeimai?

Nustebau sužinojęs, kad šiuo žaidimu iškart susižavėjo… seneliai. Jie iš karto įžvelgė praktinę stalo žaidimo paskirtį, sako, kad tai geriausias vaistas nuo Alzheimerio. Žaidime reikia atrasti du vienodus paveikslėlius ir pirmasis tai padaręs gali paimti ant stalo gulinčią kortelę. Tad sėkmei reikia reakcijos, pastabumo, atminties. Tokį žaidimą seneliai gali žaisti ir su nedideliais anūkais, nes taisyklės nesudėtingos. Žinoma, jis gali tapti ir puikiu laisvalaikio užsiėmimu su šeimos nariais, kuriuos sutinki rečiau.

Kuo „Eželio žaidimas“ gali praturtinti adventą?

Tikriausiai, kaip ir kiekvienas stalo žaidimas, paskatins praleisti daugiau laiko kartu, smagiai besijuokiant, pasitraukiant nuo kasdienybės rūpesčių. Juk kiek gali klausti, kaip sekėsi mokykloje, darželyje, darbe. Žaidime sutiksite ir personažų, pasakojančių apie adventą, pvz., vainiką, dovanėles, asilą, prakartėlę. Pamatę vainiką galbūt sugalvosit jį pasigaminti, dovaną – pasikalbėti apie svajonių dovanas Kalėdų proga. Taigi šis stalo žaidimas gali išprovokuoti kitokį pokalbį.

Dar vienas svarbus žaidimo aspektas – tai galimybė pasukti galvą. Juk kai kurie lengvai atpažins Kūdikėlį Jėzų, Juozapą su Marija ar Tris karalius, o kitiems tai bus puiki proga atrasti Kalėdų istorijos esmę. Kai kurie vaikai pamatę nupieštą šulinį nustemba, ne visada jį atpažįsta, tad žaisdami galime pasikalbėti ir apie anksčiau kaimuose buvusius objektus, pasimokyti etnografijos.

O visus, norinčius susipažinti su Eželiu ir jo istorija, galima prenumeruoti žurnalą „Magnificat vaikams“ čia.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Parengta pagal „Magnificat leidiniai“ pranešimą

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This