Piketuos prieš uosto bendrąjį planą

Uostas ir jūra

Prieš trečiadienį vyksiantį posėdį, kurio metu ministrų kabinetas ketina patvirtinti uosto bendrąjį planą, neįsivardinusi grupė klaipėdiečių pranešė surengsiantys piketą prie Vyriausybės rūmų.

Iki šiol dažniausiai piketai dėl uosto plėtros planų buvo rengiami Klaipėdoje. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Piketo tema „Baigiate šantažuoti – dirbate Lietuvai“. Nemanome, jog apie Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro Jaroslav Narkevič pietūs, Seimo viešbutį žiniasklaida rašo iš noro informuoti visuomenę. Manome, jog susisiekimo ministras yra spaudžiamas, kad tęstų senojo susisiekimo ministro Roko Masiulio darbus. Neatsitiktinai prieš labai svarbų Vyriausybės posėdį, kuriame turi būti priimtas sprendimas dėl Klaipėdos jūrų uosto (žemės, vidinės akvatorijos, išorinio reido ir susijusios infrastruktūros) bendrojo plano patvirtinimo, išvakarėse pasirodė straipsnis apie nelegalią žvejybą. Internetiniame laikraštyje DELFI skaitome straipsnį pavadinimu „Lietuvoje Ministro Narkevičiaus bėdos nesibaigia: įtariamas brakonieriavimu Trakų r. ežere“. Manome, kad tai šantažas, kuriuo siekiama, jog būtų patvirtinti „skaidriausio kovotojo su korupcija“ R. Masiulio planai. Vienas iš jų Klaipėdos uosto bendrasis planas”, – rašoma atsiųstame el. laiške.

Jame tvirtinama, kad dabar yra šantažuojami ir Klaipėdos gyventojai.

„Šantažo esmė, nepritardami maksimaliai uosto plėtrai, stabdome 25 tūkstančių darbo vietų kūrimą, 2 tūkstančių įmonių atsiradimą, 1,5 milijardų eurų investiciją. Klaipėdos savivaldybė garsiai pasiskelbusi apie Mėlynojo proveržio įgyvendinimą, kol kas jį realizuoja tik savo popieriuose ir reikalavimuose didinti išlaidas mistinėms įmonėms ir darbo vietoms. Viena iš įstaigų, VšĮ „Klaipėda ID“, kuri yra prisiėmusi įvykdyti 25 priemones, rezultatais negali pasigirti. Šiandien ši organizacija prašo savo veiklai, kuri galimai bus ir toliau popierinė, apie 400 000 eurų. Pavargome nuo dirbtinų proveržių, kuriems iš biudžeto sumokami didžiuliai pinigai, o pažadėtos naujos darbo vietos ir lieka tik pažadais , reikalaujame pažiūrėti tikrovei į akis. Reikalaujame negąsdinti Lietuvos gyventojų, kad nepatvirtinus Klaipėdos uosto bendrąjį planą, ateityje prarasime jūrų uosto lyderio pozicijas. Prašome įsiklausyti į architekto, kuris su bendraisiais miesto planais pradirbo daugiau kaip 40 metų, prašymą nesunaikinti miesto bei uosto. Prašome netvirtinti „sąžiningiausio“ susisiekimo ministro R. Masiulio sukurtų pseudo proveržių”, – rašo piketo organizatoriai.

1 Comment

  1. artiomas

    Kiek laiko sėdėjo ministro kėdėje Rokas Masiulis, tiek laiko kūrė verslo planą. Kas gali paneigti, kad ne su kiniečiais? Šuniui ant uodegos gali nueiti trys metai kinietiško verslo. Kas gali paneigti, kad naujas ministras atskleisti šlykščius ir už didelius kyšius paruoštus pajūrio užgrobimo planus?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekiama, kad „Independence“ dirbtų daugiau Lietuvos jūrininkų

Seimo Jūrinių reikalų komisija ketvirtadienį vykusiame posėdyje domėjosi, kokios šiuo metu yra sudarytos ir jūriniame sektoriuje veikiančios vykdomosios valdžios komisijos. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika

Pritarta Lietuvos šaulių sąjungos veiklos strategijai

Trečiadienį Vyriausybės pasitarime pritarta Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) veiklos strategijos projektui. Nuo 2024 m. iki 2035 m. laikotarpį apimanti strategija ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This