Klaipėdietei – Tarptautinės ledo ritulio federacijos dėmesys

Sportas

Pasaulio moterų ledo ritulio čempionato III divizionui artėjant prie pabaigos, Tarptautinė ledo ritulio federacija nepraleido pro akis pirmą kartą mūsų šalies istorijoje suformuotos Lietuvos rinktinės ir jos lyderės 16-metės klaipėdietės Klaros Miuller bei parengė straipsnį apie ją.

hockey.lt nuotr.

„Man sunku paaiškinti tai, kaip šiuo metu jaučiuosi. Tai yra per didelis jausmas. Vykdamos į čempionatą mes neturėjome didelių tikslų. Mūsų treneriai pažinojo keletą žaidėjų iš oponenčių rinktinių ir mes žinojome, jog varžovės bus labai stiprios. Pradėjome galvoti, jog čempionate patirsime vieną pralaimėjimą po kito… Todėl tai, kad jau laimėjome du mačus yra nedidelė staigmena. O būnant tokiai jaunai užimti pirmąją vietą rezultatyviausių žaidėjų rikiuotėje man apskritai yra šokas“, – prieš paskutines rungtynes pripažino K. Miuller.

Ji pasakojo pirmiausia norėjusi žaisti futbolą, bet mama neleidusi to daryti.

„Ledo ritulį žaisti pradėjau, kai man suėjo devyneri metai, tad žaidžiu jau septynis metus. Pamačiau tris vaikinus čiuožiančius ant ledo, jie griuvinėjo ir mėgavosi žaisdami ledo ritulį, tad nusprendžiau, jog ir aš noriu išbandyti šį nuostabų sportą. Iki tol maždaug metus į čiuožyklą eidavau kone kiekvieną sekmadienį“, – apie startą ledo ritulyje pasakojo puolėja.

Klaros tėtis yra iš Vokietijos ir jis žaidė futbolą, kol jo karjerą anksčiau, nei jis norėjo, užbaigė trauma. Ledo ritulininkės mama yra lietuvė, o pati Lietuvos rinktinės puolėja gimė Klaipėdoje.

Nuo pirmų žingsnių ledo ritulyje žaisdama su berniukais Lietuvos U-12 čempionate, K. Miuller greitai tapo žaidėja, kurią sustabdyti būdavo labai sunku. Dar 2015-2016 metų sezone ji per 26 sužaistus mačus pelnė 16 įvarčių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Jau kitą sezoną jos produktyvumas šoktelėjo į viršų ir per mačą klaipėdietė rinkdavo po du rezultatyvumo balus (36 įvarčiai ir 18 rezultatyvių perdavimų per 27 rungtynes), o galimybių ji gaudavo ir žaisdama U-14 komandoje (6 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai per 12 rungtynių). 2017-2018 metų sezone ledo ritulininkė dar labiau atsiskleidė žaisdama tarp berniukų ir tiesiog siautėjo U-14 pirmenybėse, vos per 20 mačų surinkdama 57 rezultatyvumo balus (25 įvarčiai ir 32 rezultatyvūs perdavimai).

„Man nebuvo jokių problemų žaisti su berniukais. Buvau įpratusi būti rezultatyviausia savo komandos žaidėja. Nors mano komandos draugai jau paaugo ir man žaisti darosi gerokai sunkiau, bet aš atiduodu visas jėgas, kad jie manęs neaplenktų. Pastaraisiais sezonais merginų ledo rituliui buvo taikomos kelios idėjos. Buvo nuspręsta žaisti Lietuvos čempionatuose bei Latvijos čempionate, bet kelionės į Latviją daug kainuodavo ir atimdavo nemažai laiko. Vėliau turėjome idėją dažniau rengti turnyrus, bet ir tai neveikė taip, kaip norėtume“, – kalbėjo K. Miuller.

„Lietuvos rinktinė pasaulio čempionatuose debiutuoja tik dabar todėl, kad mūsų geriausios žaidėjos yra labai jaunos ir mums teko laukti, kol jos turės teisę žaisti moterų pasaulio čempionatuose. Jos yra ir dabartinės rinktinės lyderės. Klara turi labai daug potencialo ir gali išvykti į užsienį bei tęsti savo tobulėjimą. Šiuo metu ji yra aukščiausio lygio žaidėja Lietuvos moterų ledo ritulyje, bet ji turi nuspręsti, ar ji likti Lietuvoje, ar išvykti į užsienį“, – teigė Lietuvos moterų rinktinės vadovė Eglė Zemlickienė.

„Šiuo metu neturiu jokių planų, – atskleidė K. Miuller kalbėdama apie savo patirtį užsienyje, – apie tai dar negalvojau. Ne taip seniai buvau Berlyne, ten treniravausi ir dalyvavau Vokietijos U-16 rinktinės treniruotėse, nes turiu du pasus – Lietuvos ir Vokietijos. Bet ten man pasakė, kad turiu daugiau padirbėti su savo čiuožimu, o aš pati nesijaučiau labai gerai būdama viena, be savo mamos. Praėjusiais metais taip pat buvau pakviesta į turnyrą Italijoje, kur žaidė iš 15 skirtingų šalių surinktos merginos.“

K. Miuller šiemet buvo jauniausia Lietuvos rinktinės žaidėja – ji visai neseniai atšventė savo 16-ąjį gimtadienį.

„Žinau, kad turiu padirbėti su savo čiuožimu, bet taip pat noriu tobulinti savo darbą su lazda – ritulio valdymą ir metimą. Tuomet galėčiau būti dar naudingesnė savo komandai ir mes galėtume laimėti dar daugiau rungtynių“, – įsitikinusi 16-metė.

Šiuo metu lietuvė neatmeta galimybės pratęsti savo kelionę ledo ritulio pasaulyje mokydamasi JAV universitetuose. Rinktinės lyderė pripažįsta, jog dėl to sunkiai turi dirbti ne tik ant ledo, bet ir mokyklos suole.

„Anksčiau buvau labiau susikoncentravusi į ledo ritulį, bet dabar bandau pagerinti ir savo pažymius mokykloje“, – sakė ji.

Nors paskutiniame mače Lietuvos rinktinei antradienį ir nepavyko pergale užsitikrinti sidabro medalių (2:4 nusileista Pietų Afrikos Respublikos rinktinei), lietuvės vis dar gali iškovoti bronzą, o tam reikia paskutiniame ture sulaukti Honkongo ir Rumunijos rinktinių pergalių.

Šiuo metu Lietuvoje ledo ritulį žaidžia 2466 registruoti žaidėjai, iš kurių 90 merginų, o šalyje yra šešios uždaros ir trys atviros ledo ritulio aikštės. Lietuvoje šiuo metu yra dvi moterų komandos – „HC Amber“ (buvusi „Hockey Girls“) ir „Hockey Stars“. Jos žaidžia naujai sukurtoje Baltijos lygoje kartu su komandomis iš Latvijos ir Estijos. Šiemet pirmą kartą „Sostinės ledo ritulio akademija“ surinko ir vien iš mergaičių sudarytą komandą, kuri žaidžia mažiausiųjų, „Pipirų“ festivaliuose.

Parengta pagal hockey.lt

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Teisininkas Jurijus Martinaitis: „Gyvenimo prasmė yra būti laimingam“

Klaipėdiečio Jurijaus Martinaičio pavyzdys parodo, kad siekti savo svajonių niekada nevėlu. Netgi rekomenduotina išbandyti kelias profesijas, skirtingas šalis, kad suprastum ...
2023-08-28
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdietės ledo ritulininkės - šalies čempionės

Net ir neturėdamos visus reikalavimus atitinkančio „podiumo“, uostamiesčio ledo ritulio klubo HC „Klaipėda“ ir toliau sėkmingai diktuoja moterų ledo ritulio ...
2023-03-03
Skaityti daugiau

Sportas

Surengtas vaikų ledo ritulio turnyras Jurijui Merkutovui atminti

Klaipėdoje surengtas Jurijaus Merkutovo taurės vaikų ledo ritulio turnyras. Taip „Baltijos“ ledo ritulio klubas kasmet pagerbia ilgamečio Klaipėdos komandos lyderio, Lietuvos ...
2022-05-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This