Dėl vežėjų dienpinigų kreipėsi į Konstitucinį Teismą

Politikų tribūna

Klaipėdietis Seimo narys liberalas Simonas Gentvilas ir grupė parlamentarų kreipėsi į Konstitucinį Teismą siekdami išsiaiškinti ar priimdama nutarimą dėl didesnio komandiruojamų dienpinigių apmokestinimo nuo 2020 m. Vyriausybė nepažeidė pagrindinių teisėkūros, atsakingo valdymo principų, pačios Vyriausybės nustatytų taisyklių ir kitų susitarimų.

Seimo nario nuomone, skubotas apmokestinimo koeficiento padidinimas yra žalingas Lietuvos transporto sektoriui bei visai šalies ekonomikai.

Palmiros Mart nuotr.

„Skubotas Vyriausybės nutarimas neatlikus galimo poveikio vertinimo, o interesų grupėms nesuteikus galimybių pareikšti savo nuomonės, mums parlamentarams, nepaliko kitos išeities kaip tik dėl to kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad būtų išsiaiškinta ar nutarimas paliečiantis vieną konkurencingiausių šalies ūkio sektorių buvo priimtas teisėtai, laikantis visų numatytų procedūrų“, – pranešime spaudai teigia vienas iš kreipimosi autorių, S. Gentvilas.

Pasak Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“, iš pradžių buvo registruoti net dveji Vyriausybės nutarimo projektai su skirtingais koeficientais. Pirmasis – spalio pradžioje su 1,5 koeficiento dydžiu, nenurodant skubos būtinumo išvadoms pateikti. Antrasis nutarimas su 1,65 koeficiento dydžiu buvo įregistruotas spalio 16 d. ryte, Vyriausybės posėdžio išvakarėse ir buvo priimtas tą pačią dieną po registracijos nesudarant sąlygų nuomonei pareikšti suinteresuotoms grupėms.

S. Gentvilo nuomone, Lietuvos transporto sektorius šiuo metu veikia nestabilioje rinkoje dėl kasmet didinamos minimalios mėnesio algos bei Europos Sąjungos planuojamo įgyvendinti vadinamojo „Mobilumo paketo“. Papildomas Lietuvos Vyriausybės apmokestinimas vežėjams esą kelia dar didesnius iššūkius, dėl kurių šis Lietuvos ekonomikos sektorius iš dalies ar net visiškai planuoja savo veiklą perkelti į kitas šalis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This