Kokius bilietus pirkti labiausiai apsimoka?

Transportas

Miesto tarybai ketvirtadienį priėmus atitinkamą sprendimą pasikeitė dauguma iš 111 bilietų rūšių kainos, daugiausia jos padidėjo.

Visgi liko nepakitusios ir kai kurių bilietų kainos, tad VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) parengė savo įžvalgas apie pokyčius.

Kokios rūšies, kokio termino bilietais bepasirinktumėte naudotis, internetu perkamas bilietas įprastai bus pigesnis nei įsigyjamas kioske. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Nepasikeitusi išliko visų rūšių metinių bilietų kaina. Vienai dienai neribotas kelionių skaičius mieste kainuoja (naudojantis visos kainos visų dienų metiniu) 70 centų. Atitinkamai, naudojantis pusės kainos (taip pat ir Senjoro) lengvatiniu bilietu dienos kelionės kainuos 35 centus, studentams ir moksleiviams 14 centų. Metinio bilieto privalumai akivaizdūs lyginant jį su mėnesiniais: bendra atskirų 12 mėnesių visų dienų be nuolaidos bilietų kaina dabar yra 26,50X12=318 eurų. O metinio tokio bilieto kaina išlieka 255 eurai. Skirtumas – 63 eurai”, – rašo KKT.

Nepakitusi išliko ir vadinamojo pradinuko bilieto kaina – 10 eurų. Jis lieka pigesnis nei du moksleivio mėnesio bilietai.

Priemiesčio maršrutuose, skirtingai nei mieste, mokama ne už kelionės faktą, o už nuvažiuotą atstumą, tad tarifinė kiekvieno maršruto lentelė yra „laiptuota” – toliau važiuojant ir mokama daugiau. Dabar kelionės kaina, priklausomai nuo atstumo, padidės dar 10 – 30 centų. Tiek daugiau teks mokėti perkant bilietą iš autobuso vairuotojo. Tačiau kelionės kaina nepasikeitė tiems priemiesčio keleiviams, kurie už kelionę atsiskaito prisiregistruodami/išsiregistruodami: žymi e.bilietą skaitytuve tiek įlipę, tiek ir išlipdami.

„Kokios rūšies, kokio termino bilietais bepasirinktumėte naudotis, internetu perkamas bilietas įprastai bus pigesnis nei įsigyjamas kioske. Metinio, tarkim, bilieto atveju tas skirtumas siekia 15 eurų. Tačiau kioske perkant permokama ir už mėnesinį bilietą. Taigi, daugeliu atvejų išlaidos kelionei nepadidės, jeigu tiesiog pakeisite bilieto pirkimo įpročius ir pasirinksite jį pirkti internetu”, – pataria KKT.

Anot įstaigos, naudotis e.bilietu verta ir keleiviams, kurie autobusais važinėja labai retai. Jeigu toks keleivis už kelionę atsiskaitys žymėdamas popierinį bilietą, jis už kiekvieną kelionę mokės po eurą – nesvarbu, kiek kartų važiuos. Tačiau jeigu jis kartinius bilietus pirks iš paskyros – paprastai kalbant, žymėdamas e. bilietą, – pati bilieto sistema po ketvirtos kelionės automatiškai perskaičiuos sumokėtus pinigus į terminuotąjį tos dienos bilietą. Penktoji ir tolimesnės kelionės, kiek jų bebūtų, tokiam keleiviui jau nebekainuos.

„Savo paskyroje galima turėti ir galiojantį terminuotąjį bilietą, ir pinigų. Kai kuriais atvejais tai racionalu: jeigu kelionės poilsio dienomis labai retos, verta pirkti darbo dienų terminuotąjį bilietą ir dar pervesti į paskyrą pinigų. Bilieto sistema, priglaudus kortelę prie komposterio. atpažįsta terminuotąjį bilietą ir darbo dienomis kaip tik jį ir skaito. Poilsio dienomis nurašomi pinigai iš paskyros. Papildomas privalumas greta darbo dienų bilieto paskyroje turėti ir pinigų – galimybė naudotis maršrutiniais taksi mieste, važiuoti jais į Kretingą ir Palangą, važinėti ir priemiesčio maršrutais.”, – rašo KKT.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Būsimų vežėjų paieškas pristabdė teismas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) paskelbtam konkursui, kurio metu, turi būti išsiaiškinta, kas ateinančius 5-7 metus veš keleivius rinkai atiduodamais ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Transportas

Naujametę naktį - specialūs autobusų reisai

Naktinėtojams, sutiksiantiems Naujuosius ne namie, VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ grįžimui namo siūlo naudotis proginio 88-ojo maršruto autobuso bei papildomais maršrutinio ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

Nuomonės

Klaipėdos valdžia lyžtelėjo kruvinus Putino batus

Ir ausis suglaudusi stebi, ar Ponas ir Rusijos smogikai, grobiantys ir žudantys vaikus bei suaugusius Ukrainoje, pastebės šį jos nuolankumo ...
2023-12-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This