Prašo atsiliepti nuo Sauliaus Budrio nukentėjusius asmenis

Kriminalai ir nelaimės

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba prašo atsiliepti asmenis, nukentėjusius nuo Sauliaus Budrio, kuris penkerius metus nuo Lietuvos teisėsaugos slapstėsi Jungtinės Amerikos Valstijose.

Ikiteisminis tyrimas dėl 31 metų klaipėdiečio nusikalstamų veikų pradėtas dar 2014 metais, tačiau vyras netrukus išvyko į JAV. Lietuvoje jis įtariamas sukčiavimu bei dviejų bendrovių turto ir pinigų pasisavinimu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad S. Budrys, dirbdamas jau bankrutavusios UAB „Orfis“ Klaipėdos padalinio vyriausiuoju vadybininku, galėjo pasisavinti UAB „Orfis“ turtą – statybines medžiagas. Tuo pat metu dirbdamas vadybininku kitoje taip pat bankrutavusioje Klaipėdos bendrovėje „Adonas“ jis, kaip įtariam, pasisavino bendrovei priklausančias pinigines lėšas.

Be to, išsiaiškinta, kad S. Budrys apgaule iš kelių fizinių asmenų gavo avansu pinigus už prekes, kurių pirkėjams nepateikė.

Dar 2014 metų vasarą į UAB „Orfis“ kreipėsi klientai, kurie per S. Budrį buvo užsakę prekes, tačiau jų taip ir negavo. UAB „Orfis“ direktorius įteikė raštišką nurodymą S. Budriui pasiaiškinti dėl statybinių medžiagų dingimo, tačiau vietoj paaiškinimo jis nusipirko sau ir savo šeimai lėktuvo bilietus ir išvyko į JAV.

Pagal Lietuvos teisinės pagalbos prašymą S. Budrys šių metų gruodį pargabentas į Lietuvą, kur jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Pareigūnų žiniomis, Saulius Budrys už statybines medžiagas galėjo paimti avansą ir iš daugiau asmenų, kurie dėl jo veiksmų į teisėsaugą nesikreipė.

Nukentėjusius nuo S. Budrio asmenis prašoma kreiptis į ikiteisminį tyrimą atliekantį pareigūną Šarūną Bagdoną tel. 8 698 01653, el. p. sarunas.bagdonas@fntt.lt, arba atvykti į FNTT Klaipėdos apygardos valdybą adresu Pilies g. 12A, Klaipėda.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Savivaldybės administracijos direktoriui padedantis mero bendražygis - kaltinamasis baudžiamojoje byloje

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai yra pateikti uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjui Vytautui Beitui. 40-metis V. Beitas, ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Kodėl Klaipėdos pedagogai - didžiausi streikuotojai?*

Todėl, kad valdžia jų nemyli. Kaip ir mokinių. O štai, pavyzdžiui, tokio liūdno vaizdo miestelio Jonava valdžia geriausiai egzaminus išlaikiusiems ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Lemtis: penktadienį - nuosprendis, sekmadienį - mirtis (atnaujinta)

Policija pranešė, kad naktį į sekmadienį, apie pusę ketvirtos, Šventojoje, Ošupio take esančioje statybvietėje, rastas mirusio 51-erių metų vyro kūnas. ...
2023-08-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This