Pradėta nagrinėti Viktoro Usovo byla

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai po po keletą mėnesių trukusių nesėkmingų bandymų pradėti nagrinėti nepilnamečių berniukų tvirkinimo bylą, kurioje kaltinimai pareikšti 35 metų klaipėdiečiui Viktorui Usovui, antradienio rytą pagaliau ją atvertė.

13 nepilnamečių tvirkinimu įtarimas buvęs šou verslo atstovas į teismo salę atėjo paskutinėmis minutėmis ir savo veidą buvo itin apsimutūriavęs, dar slėpėsi ir po striukės kapišonu. Jo advokatas Edvardas Staponkus nesiėmė komentuoti kaltinamojo pozicijos.

Teismui paskelbus pertrauką, V. Usovas pareiškė, jog kaltinimų nepripažįsta ir byla esą yra sufabrikuota. Anot jo, ateis laikas ir bus pateikta daug faktų bei įrodymų.

„Atbėgo kažkas pasiskundė? Nebuvo tokių faktų. <..> Iš visų aš pažįstu tik vieną žmogų, kuris apskritai paneigė viską. <…> Nėra nė vieno nepilnamečio, su kuriuo aš turėjau kažkokį savanorišką ar kitą santykį. Nė vieno”, – teigė jis.

Tokie vyro teiginiai sukėlė vieno iš nukentėjusių mamos pasipiktinimą. Moteris mestelėjo, kad jei jau toks nekaltas, kodėl V. Usovas taip slepiasi.

„Vaikas sustresavo. Jam trauma didelė iš po to įvykio”, – sakė kito nukentėjusio mama.

„Čia pedofilas, kuris eina prie berniukų. Jis juos pavaišindavo, kad galėtų pamylėti. Geografija plati, epizodų daug – dešimt, vienuolika. Su kai kuriais yra tvirkinimas, su kai kuriais lytiniai santykiai. Smurto nebuvo. <…> Kai jo aistra buvo patenkinta, buvo davęs tam berniukui dešimt eurų. O kitais atvejais užtekdavo ir pavaišinti alkoholiu, saldumynais. <…> Vaikai geranoriškai su viskuo sutikdavo. Ieškojau galimybę pareikšt civilinį ieškinį, atstovaudamas savo ginamąjį, bet jis gyvena Mažeikių rajone. Niekas su manim nebendrauja. Per daug nenori tam vaikinui, kurį aš atstovauju, be galo sudėtinga bendrauti, jam tikriausiai ir gėda. Niekas nepasirodo – nei tėvai, nei su juo pačiu galima aptarti, kiek tas vaikas yra nukentėjęs ir kiek jam galima prašyti kompensacijos, kad tą neturtinę žalą atlyginti. Dėl to ir nėra pateiktas tas civilinis ieškinys, nors privalėtų būti pateiktas”, – sakė vieno iš nukentėjusiųjų advokatas Vaclovas Janušauskas.

V. Usovas kaltinamas nuo 2013 iki 2018 metų įvairiose vietose užmiestyje, neretai – automobilyje tenkinęs savo lytinę aistrą su nepilnamečiais asmenimis, juos girdęs alkoholiu. Jam iš viso buvo inkriminuota 18 nusikalstamos veikos epizodų, tačiau kai kurie iš jų, anot prokurorės Editos Mikalainienės, yra „epizodai epizode”.

Byla bus nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose. Ją nagrinėja teisėjas Vandalinas Vainius.

Prieš pradedant teisminį nagrinėjimą V. Usovas pareiškė nušalinimą prokurorei E. Mikalainienei, motyvuodamas  tuo, kad esą prokurorė nuo pat ikiteisminio tyrimo pradžios žiniasklaidai teikė klaidingą informaciją, netinkamai vadovavo ikiteisminiam tyrimui, siekiant jį apkaltinti, nesavalaikiai sprendė jo prašymus ir pan.

Teismas tokį prašymą atmetė.

„Visi posėdžio metu išvardinti kaltinamojo motyvai neduoda pagrindo manyti, kad prokurorė yra nešališka ir iš motyvų nenustatyta, kad ji pažeidė baudžiamojo proceso įstatymo reikalavimus. Prokurorė iš esmės dirbo savo darbą, vadovavo ikiteisminiam tyrimui, kaip ji pati sprendė apie visus procesinius veiksmus, taip pat ir dėl bendravimo su žiniasklaida, nepažeidžiant įstatymo reikalavimų. Atsižvelgiant į šias aplinkybes laikytina, kad nušalinimas prokurorei yra nepagrįstas”, – rašoma šioje neskundžiamoje nutartyje.

INFORMACIJA 

V. Usovas Klaipėdoje buvo plačiai žinomas pramogų ir sporto pasaulyje kaip įvairių socialinių projektų, skirtų vaikams, rengėjas. 2009 metais jis buvo paskelbtas pilietiškiausiu jaunu žmogumi Klaipėdoje. Pastaruoju metu žiniasklaidos dėmesio centre vyras buvo atsidūręs dėl bylinėjimosi su jį iš darbo atleidusiu Klaipėdos „Neptūno” krepšinio klubu, anksčiau – dėl skolos krepšininkui Jonui Valančiūnui.

Klaipėdos apskrities policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai V. Usovą sulaikė 2018 m gegužės 18 d. Iš pradžių jis buvo suimtas mėnesiui, vėliau suėmimas pakeistas švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”118215,118216,118217,118218,118219,118220,118221,118222,118223,118224,118225″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

4 Comments

  1. Mindaugas (Husky)

    Labas vakaras,Martynai,nekreipk dėmesio į visokius Satrapas,kapstyk ir toliau viešink visus iš „p” raidės,ne tik iškrypelius,bet ir politikus!
    Matai,juos tik užjudini ir klykia iš pakampių…

    Reply
  2. Satrapas

    O kada bus nagrinejama atvis klaipedos ataskaita uz gruodi??

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Jei turėjote omenyje „Atvirą Klaipėdą”, tai nesijaudinkit, mes savo pažadų laikomės. Labai daug išleidom gruodį – sunku net suskaičiuoti, nelieka tiek laiko tarp straipsnių rašymo ir naujienų kėlimo. Tad kantrybės, bus tikrai ką panagrinėti 🙂

    • Satrapas

      Aciu , visi labai laukiam informacijos!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Viktoras Usovas lieka nuteistas už apgaulingą apskaitos tvarkymą

Klaipėdos apygardos teismas paliko galioti pirmos instancijos sprendimą, kuriuo buvęs pramogų ir sporto verslo atstovas Viktoras Usovas buvo nuteistas už ...
2023-06-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Pedofilija kaltinamas Viktoras Usovas išgirdo kitą nuosprendį

Klaipėdos apylinkės teisme, nuo 2020-ųjų sausio besigilinančiame į galimos pedofilijos bylą, kurioje kaltinimai yra pareikšti buvusiam pramogų ir sporto verslo ...
2023-02-24
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Savo sodų sklypuose dieną triukšmaujančių kaimynų nesutramdys ir teismai

Klaipėdos rajono ir uostamiesčio teismai laikosi pozicijos, kad nėra pagrindo bausti asmenų, kurie dienomis triukšmauja savo sodo sklype ir taip ...
2022-12-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This