Senamiesčio garažai: politikai prašo perspėti užsispyrusiuosius

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės administracija sulaukė dar vienos persigalvojusios senamiestyje, Didžiojoje vandens gatvėje, esančio garažo savininkės prašymo atnaujinti derybas dėl šio menkaverčio sovietinio statinio išpirkimo ir susitarus teikia sprendimo projektą dėl nuosavybės išpirkimo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pernai rudenį miestas susitarė dėl penkių Pylimo gatvės atkarpos tiesimui trukdančių garažų išpirkimo už rinkos kainą ir 10 proc. priedą. Jų savininkams buvo sumokėta nuo 10 000 iki 11 880 Eur. Po poros mėnesių persigalvojo vieno garažo savininkė ir, gavus politikų pritarimą, analogiškas sandoris bus sudarytas su ja. Pastarosios pėdomis nusprendė pasekti dar viena moteris – būtent dėl jos garažo yra parengtas naujas sprendimo projektas ir už statinį ketinama sumokėti 12 000 eurų.

Tam jau pritarė Miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos bei Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetai.

Likusiųjų aštuonių garažų savininkai, anot Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, nesutinka parduoti savo nuosavybės tokiu keliu, tad teks pradėti nuosavybės paėmimo visuomenės poreikiams procedūrą, nes tai leidžia daryti galiojantis detalusis planas. Tada jau žmonės teisme gali tikėtis tik rinkos kainos, be jokio priedo, nebent sugebėtų įrodyti, kad jų turto vertė yra didesnė.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai paragino Savivaldybės administracijos tarnautojus dar kartą kiekvienam iš tokių žmonių paaiškinti apie gresiančią perspektyvą ir pasekmes.

Kad ši procedūra yra sunki ir ilgai trunkanti,rodo ir buvusio Lypkių kaimo, patekusio į Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną, pavyzdys – pasak Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, ji ten prasidėjo dar 2006 m. ir dėl kelių turtinių vienetų nėra baigta iki šiol.

„Geriausia būtų, kad žmonės pasirašytų, jog viską suprato, nes žodžiu gali pasakyti, kad suprato, o vėliau jau sakyti, kad visgi suprato ne taip”, – sakė komiteto narys Viktoras Senčila.

E. Simokaitis pažadėjo politikams, kad bus dar kartą susitikta su likusių aštuonių garažų savininkais.

5 Comments

  1. Anonimas

    mokėt tik kiek kainuoja medžiagos + nusidėvėjimas – nugriovimas ir atliekų išvežimas.

    Reply
  2. asd

    Ne nu bet zmoniu bukumas neparduoti garazo savivaldybei …matyt patinka bomziskoij aplinkoij kitiems gyventi…

    Reply
  3. Bardakas

    Kelti lauk visus mieste esančius garažus! Tarša, triukšmas, vykstantys nusikaltimai, benamiai… Netvarka.

    Reply
    • Tvarka

      Geresnės vietos už garažą laikyti automobiliui mieste nėra.

    • Joris

      Bet automobiliui, kaip ir jo garažui, tikrai ne vieta. Dabar tvarkant Jono kalnelį nebuvo galima sutvarkyti prieigų, kasmet tvarkybos darbai tik brangsta. Paskutinį kartą savininkams pasiūlyti tuos 12 tūkst., jiems atsisakius, mokėti kiek nustato Registrų centras- turėtų būti dvigubai mažiau.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Spyglys

Už terlių Kaziuką mokėsime visi?*

Išanalizavęs investicijų pritraukimu į miestą turinčios besirūpinti agentūros „Klaipėda ID“ ir pigią šilumą teoriškai turinčios tiekti „Klaipėdos energijos“ kadrų politiką ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This