Senamiesčio grindinių rekonstrukcija: baiginėjami popieriniai darbai

Miestas, Svarbu

Praėjus daugiau nei metams nuo projektavimo sutarties pasirašymo viešam svarstymui pagaliau pateikti septynių Klaipėdos senamiesčio gatvių ir jų atkarpų grindinio rekonstrukcijos projektai.

Savivaldybė numato rekonstruoti gatves taip, kad jos atitiktų vadinamojo universalaus dizaino reikalavimus ir būtų patogios judėti tiek pėsčiomis, tiek su neįgaliųjų ar vaikų vežimėliais.  Žvejų gatvei (atkarpai nuo Tiltų iki Pilies gatvių), Teatro, Sukilėlių gatvėms, Daržų gatvei (nuo Pilies iki Aukštosios gatvės), Aukštajai gatvei (nuo Daržų iki Didžiosios vandens g.), Didžiajai vandens (nuo Aukštosios iki Tiltų g.) ir Vežėjų gatvei (nuo Turgaus iki Daržų g.) ir jų šaligatviams pergrįsti būtų naudojami tašyti akmenys, skaldytos granitinės trinkelės ir granitinės plokštės.

84 704 Eur vertės sutartį dėl senamiesčio grindinio atnaujinimo ir universalaus dizaino pritaikymo techninių darbo projektų parengimo ir projektų vykdymo priežiūros paslaugos UAB „Projektai ir Co” su savivaldybe pasirašė dar 2018 m. lapkritį. Preliminariai skaičiuota, kad šių gatvių sutvarkymas gali atsieti apie 2,6 mln. eurų. Iki šiol be minėtosios sutarties su UAB „Projektai ir Co”, Savivaldybė dar išleido daugiau nei 12 tūkst. eurų investicinio projekto parengimui ir paprastojo remonto aprašo parengimo paslaugai.

Įgyvendinant Turgaus aikštės rekonstrukcijos projektą taip pat panašiai bus tvarkomos aplink ją esančios gatvelės.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais senamiesčio gatvių rekonstrukcijos pasiūlymais galima iki vasario 24 d. internete https://www.klaipeda.lt/lt/savivaldybe/administracija/projektiniai-pasiulymai/223 arba darbo dienomis nuo 9–15 val., Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos patalpose Liepų g. 11, 102 kab. Pasiūlymus raštu galima teikti iki vasario 24 d. UAB „Projektai ir Co”, adresu Ateities pl. 31, Kaunas; el. p. gedas.janulis@zilinskis.com. 

Viešas projektinių pasiūlymų svarstymas su visuomene vyks vasario 25 d., 17 val., Kultūros fabriko 2A studijoje (Bangų g. 5A).

1 Comment

  1. Nojus

    Geros žinios. Būtų gera tradicija, kad projektų rengėjai ne už tokius mažus pinigus dirbantys būtų įpareigoti Savivaldybei ir visuomenei pateikti ir pilnas vizualizacijas, ir filmukus, kaip visa tai atrodys, kaip tai seniai įprasta normaliam pasaulyje.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Spyglys

Už terlių Kaziuką mokėsime visi?*

Išanalizavęs investicijų pritraukimu į miestą turinčios besirūpinti agentūros „Klaipėda ID“ ir pigią šilumą teoriškai turinčios tiekti „Klaipėdos energijos“ kadrų politiką ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This