Keičiasi prekybos turgavietėse reikalavimai

Verslas

Žemės ūkio ministerija praneša, kad nuo kovo 2 d. turgaviečių prekeiviai privalės pildyti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) išduodamą apskaitos žurnalą – vietoje iki šiol pildytų trijų, reikės pildyti tik vieną.

Tai daryti privalės visi turgavietės prekiautojai, prekiaujantys šviežia mėsa, mėsos gaminiais, paukštiena, paukštienos gaminiais, obuoliais, braškėmis, pomidorais, agurkais, bulvėmis, taip pat ir tie, kurie naudoja kasos aparatus. Išimtis teikiama tik savos gamybos produkcija (ne mėsa) prekiaujantiems asmenims.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Apskaitos žurnalo pildymo tikslas – užtikrinti turgavietėse parduodamų maisto produktų atsekamumą ir kiekinę apskaitą. Remdamiesi apskaitos žurnalų įrašų duomenimis bei kitų lydimųjų dokumentų patikra, kontroliuojantys VMVT pareigūnai privalo užtikrinti, kad turgavietėse parduodami maisto produktai atitiktų deklaruojamą kilmę, o jų kiekinė apskaita būtų vykdoma tinkamai. Taip tikimasi kovoti su šešėliu turgavietėse”, – rašoma ministerijos pranešime.

Numatoma, kad už turgavietėje parduodamų žemės ūkio produktų ir iš jų pagamintų maisto produktų saugą, atsekamumą ir kiekinę apskaitą atsako turgavietės prekiautojas, o ne atsakingi turgaviečių asmenys.

Turgavietės prekiautojai baigtus pildyti apskaitos žurnalus privalo saugoti ne trumpiau kaip 3 metus.

Apskaitos žurnalus spausdina ir jiems numerius suteikia VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras. Apskaitos žurnalai išduodami ir registruojami VMVT nustatyta tvarka.

Dėl apskaitos žurnalų išdavimo prekiautojai turėtų kreiptis į tą VMVT departamentą, kurio teritorijoje numatoma prekiauti. VMVT teritorinių padalinių kontaktus galite rasti čia.

Detalesnė informacija teikiama VMVT, telefonu Vilniuje (8 5) 249 1717 (el. paštas aurelija.naciene@vmvt.lt)

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Įtariama, kad per Lietuvą gali būti vežami grūdai iš okupuotų Ukrainos teritorijų

Žemės ūkio ministerija praneša, kad reaguodama į gautą informaciją apie galimai Rusijos per Baltijos jūros uostus realizuojamus iš okupuotų Ukrainos ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

ELTA

Nesant įrodymų, kad visi rusiški grūdai išplukdomi, norima stiprinti krovinių kontrolę

Per Lietuvą toliau tranzitu vežant kad ir gana nedidelius rusiškų grūdų kiekius, norima stiprinti į šalį patenkančios šalies agresorės produkcijos ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Nustatytos žvejybos Baltijos jūroje 2024 m. galimybės

Liuksemburge vykusioje Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje priimtas politinis susitarimas, kuriuo nustatomos žvejybos galimybės Baltijos jūroje 2024 ...
2023-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This