Moksleiviai – už ekologiškesnį rytojų

Švietimas

„Turime būti dėkingi jaunajai kartai, kuri sumaniai ir ryžtingai, rodydama asmeninį pavyzdį, atkreipia visų mūsų dėmesį į klimato kaitos problemas. Kiekviena mokykla, kiekvienas moksleivis yra gyvas pavyzdys savo tėvams, savo seneliams, kad pasaulis nebeturi prabangos laukti kol nebeliks kelio atgal, o privalo imtis pokyčių jau dabar“,  – sako klaipėdietis Seimo narys, programos „Ž. E. M. E.“ globėjas Simonas Gentvilas.

Ir Klaipėdoje vyksta „Fridays for future” renginiai. Skaityojo nuotr.

Pranešama, jog 2019 metų rudenį startavusi Lietuvos moksleivių sąjungos programa „Ž. E. M. E.“ sėkmingai veikia jau pusę metų. Per šį laikotarpį buvo suorganizuoti 26 programos renginiai, „Ž. E. M. E.“ ambasadoriai aktyviai veikia net 38 Lietuvos savivaldybėse. Pagrindinis programos tikslas – skatinti ekologinius pokyčius Lietuvos mokyklose, darant jas draugiškesnes aplinkai.

Pasak „Ž. E. M. E.“ koordinatorės Ievos Rinkevičiūtės, iš pradžių norėta, kad bent keliose Lietuvos mokyklose įvyktų pokyčių, tačiau realybė pranoko lūkesčius: šiandien daugelyje iš beveik 200 mokyklų toks ekologinis pokytis jau matomas.

Penktadienį Valstybės pažinimo centre įvyks „Ž. E. M. E.“ ambasadorių renginys, kurio metu ambasadoriai klausys įvairaus pobūdžio paskaitų, susijusių su aplinkosauga, bei darbo grupėse dalinsis patirtimi, įgyvendintais darbais savo mokykloje. Ekologijos, tvaraus gyvenimo bei aplinkosaugos temomis moksleiviai taip pat diskutuos su šios programos globėju, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininku S. Gentvilu, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovu Arnoldu Pranckevičiumi, tinklaraštininke, ekologiško gyvenimo entuziastė Ieva Vilke ir kitais kviestiniais svečiais.

Lietuvos moksleivių sąjungos metinė programa „Ž. E. M. E.“ ir toliau yra pasiryžusi tęsti savo veiklą, kviesdama moksleivius daryti gera dėl savo aplinkos bei populiarinti ekologiško ir tvaraus gyvenimo idėjas mokyklų bendruomenėse.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This