Pasiūlymai miesto tarybai dėl COVID-19

Politikų tribūna

Nina Puteikienė, Klaipėdos miesto tarybos narė
2020-03-20

Komentarų: 15

Kreipiausi į Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską, prašydama priimti būtinus karantino laikotarpiui sprendimus, padėsiančius sumažinti COVID-19 žalą klaipėdiečiams.

Martynas Vainoriaus nuotr.

Prašau įpareigoti savivaldybės administraciją parengti skubos tvarka šiuos sprendimų projektus ir skubos tvarka surengti jų priėmimui savivaldybės Tarybos posėdį nuotoliniu būdu:

  1. Karantino laikotarpiu nerinkti vietinės rinkliavos už automobilio stovėjimą Klaipėdos mieste.
  2. Pakeisti Viešosios tvarkos skyriaus nuostatus ir funkcijas, performuojant skyriaus darbą į pagalbos rizikos grupėms, karantinuojamiems asmenims ir kitoms būtinoms karantino meto funkcijoms.
  3. Dėl 2020 m. Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto ir strateginio plano pakeitimo, prioritetizuojant COVID-19 sukeltų problemų bei iššūkių sprendimus: finansavimą Klaipėdos miesto medicinos įstaigoms, medikų apsaugos priemonių užtikrinimui, būtinų COVID-19 viruso diagnostikos ir susirgusiųjų gydymui ir kt.

Laikotarpiui, kol bus rengiami sprendimai, prašau duoti tiesioginį nurodymą Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui nutraukti  vietinės rinkliavos už automobilio stovėjimą Klaipėdos mieste rinkimą ir pradėti organizuoti Viešosios tvarkos skyriaus darbą pagalbai rizikos grupės (aprūpinti maisto produktais vyresnio amžiaus žmones, ribojant jų lankymąsi prekybos centruose) bei karantinuojamiems asmenims.

15 Comments

  1. Jonas

    Puteikių aktyvumas pasireiškia prieš rinkimus.Šlykštu net girdėti ir matyti.

    Reply
  2. Gedutis

    Ponia Nina, dar pamiršote, kad Savivaldybės administracijoje yra ir daugiau skyrių, kuriems galėtų pakeisti funkcijas: Miesto tvarkymo skyrius, Statybos leidimų, ir dar daug… taip pat ir miesto taryba. Tai gal ir jie galetų supirkti produktų rizikos grupės asmenims ar suteikti kitokią būtiną pagalba. Daugiau tokių pasiūlymų ir Jūsų politinė karjera suspindės.

    Reply
  3. Linas

    Šaunuolė Nina! Tinkamas momentas priminti apie save – dauguma žmonių namuose, prie kompiuterių, seka naujienas, gaudo kiekvieną žodį. Bet tinkamais veiksmais šiuo visiems sunkiu laiku galėtumėte pasiekti žymiai daugiau. Pavyzdžiui, man, o ir manau, daugumai kitų, padarytų neišdildomą įspūdį, jei Jūs kartu su Nagliu parodytumėte iniciatyvą ir patys savanoriškai pradėtumėte teikti pagalbą rizikos grupėms, karantinuojamiems asmenims. Manau, kiekvienas sulaukęs tokios Jūsų pagalbos, bei visi jų giminaičiai, artimieji ir kaimynai taptų didžiausiais judviejų gerbėjais, ir jų balsai būtų jums garantuoti visuose rinkimuose.
    Taip kad, laikas veikti!

    Reply
  4. Rima

    Nusibodo Nina su savo nesamonem.

    Reply
  5. Anonimas

    Lai siūlo! Blogiau tikrai nebus. Kažkodėl vyrus labai siutina, kai moterys ką nors siūlo, neduok Dieve politikuoja. Tada vyrai jaučia pavojų – neteks savo tarnaičių? O kas dėl transporto, tai tikrai žmonės galėtų persėsti į autobusus. Ten dabar idealios sąlygos, kur kas patogiau negu nuosavame auto.

    Reply
  6. Pusys

    Turiu pasiūlymą Puteikienei !!!
    Už sau išnaudotus miestiečių pinigus ( 2019m kompiuterio nuomai 1489 € , kurui 1133 €, telefonui 207 €, auto remontui 417 €, kanc prekėms 78 €, darbo užmokestis 451 €) nupirkti respiratorių, apsauginių kostiumų, pirštinių.
    Ir siūlau eiti savanoriauti į ligonines, tai naudos būtų.
    Priimsite pasiūlymą ar svarstysite jį taryboje.
    Visuomenė laukia atsakymo.

    Reply
  7. Ar skaitote ką parašė

    KARANTINO METU , o gal nežinote , kad žmonės važiuodami į darbą , kurie negali dirbti nuotoliniu būdu , persėdo į privačius auto ? Nes viešajame laikomasi saugaus atstumo ir t.t. tai LABAI gerai . Kaip žmonėms , dirbantiems mokamoje zonoje , likti sąmoningiems ir už zoną nepakloti pusę atlyginimo ? Todėl manau visai logiškas pasiūlymas , jei galvoji apie miestiečius, o ne politikuoja per TV 🙂

    Reply
  8. Zydra

    Populizmas kaip ir visuomet.Aiškina,kad reikia papildomo finansavimo medikų apsaugai iš biudžeto,o tuo pačiu ragina atsisakyti rinkliavos, iš kurios ir sudaromas tas pats biudžetas…Taip siūlant,po mėnesio rašys,kad miesto valdžia didina rinkliavas,nes biudžete trūksta pinigų…

    Reply
  9. klaipėdietė

    populistė,negalinti be dėmesio

    Reply
  10. Ninai

    Ar jau paviešinote šį savo „žygdarbį” ir Klaipėdos miesto virtualiame mamyčių bendruomenės tinklalapyje? Kaip Jūs puikiai tvarkotės? Ir čia jau savivaldybės sprendimai kažkaip tampa Jūsų nuopelnu. Akivaizdžiai grynas 100% populizmas ir niekšiškas politikavimas. Patys smerkiate tuos kurie natūralios rinkos sąlygomis pakelia kainas, o ką darote Jūs? Manipuliuojate žmonių baimėmis ir kiršinate žmones tokiu momentu, kai visiems reikia vienybės. Tokiu būdu siekdama dėmesio ir reklamuodama save. Jūs pati sau prieštaraujate, kiekviename žingsnyje kuriate sąmokslus, bei kaltinate visus #viskamyraribos

    Reply
  11. Antanas

    Šaunuolė Nina Puteikienė. Mūsų meras bei savivaldybės administracija neturinti jokių naujų įdėjų šiuo kritiniu momentu. Kiti savivaldybės tarybos nariai taip pat tyli kaip prisisėmę į burnas vandens. Klaipėdos m tarybą dauguma sudaro vyrai, tik kelios moterys, viena iš jų Nina Puteikienė. Gėda vyrams, kad moteris aktyvesnė, jos sprendimai logiškesni.

    Reply
  12. cha

    Patarsiu merui ir Nėniškiui, ką jie turi daryti 🙂 Tai yra bandymas vairuoti miestą nuo galinės sėdynės 🙂 Darau išvadą: artėja rinkimai į Seimą, Ninai reikia dėmesio. Bet lėšų ar idėjų tam dėmesiui pritraukti kaip ir nėra. Gromuluoja savaitės senumo FB sklandžiusią „naujieną” ir pateikia lyg savo. Apgailėtina.

    Reply
  13. Antanas Baksas

    Tragiškas populizmas. Eik geriau į ve komentarų parašinėk.

    Plius kodėl „Padėka” vadiniesi, o ne savo vardu?

    Reply
  14. Padėka

    Labai teisingai. Ačiū Ninai

    Reply
    • Kristina

      Lai pasirupina dezinfekuojanciom priemonem nei vaistines nei parduotuves neturi.Tai ka mes norim apsaugoti tik kalbos valdzios .Nei dezinfekuoja kaip kitos salys viska is eiles vyksta darbas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This