Vinsas Janušonis: „Padidintos rizikos padaliniai aprūpinti apsaugos priemonėmis”

Koronavirusas

Reaguodamas į Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko Dainiaus Burdulio kreipimąsi į miesto Tarybos narius dėl apsaugos priemonių, savo versiją raštu politikams išdėstė ir šios gydymo įstaigos vadovas Vinsas Janušonis.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jis informavo, kad ligoninėje yra sudarytos saugios sąlygos tiek dirbantiesiems su įtariamaisiais bei sergančiais COVID-19 liga, tiek ir kitiems medikams. Pastarieji, anot vyr. gydytojo, priemonės aprūpinami remiantis jo įsakymu dėl darbo organizavimo ligoninėje karantino laikotarpiu ir higienos normos HN47-1:2012 reikalavimais.

„Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad darbuotojai nedirbantys su įtariamais ar sergančiais COVID-19, dirba įprastomis sąlygomis vadovaujantis minėta higienos norma. Padidintos rizikos padalinių darbuotojai – priėmimo-skubios pagalbos, reanimacijos intensyvios terapijos skyrių, operacinės, gimdymo, radiologijos skyrių, ambulatorinio konsultacinio skyriaus, radioterapijos skyriaus yra aprūpinti individualiomis apsaugos priemonėmis”, – rašo V. Janušonis.

Jis taip pat akcentuoja, kad minėtosios profesinės sąjungos nariais yra devyni ligoninės darbuotojai įskaitant pirmininką, medicinos fiziką D. Burdulį. Nei vienas iš devynių profsąjungos narių, anot vyr. gydytojo, nedirba su įtariamais ar sergančiais COVID-19. „Sodros” pateikiamais duomenimis, KUL sausį dirbo 1523 žmonės.

V. Janušonis taip pat informavo, kad dalyvaujant visuotinio darbuotojų susirinkimo išrinktiems atstovams jo įsakymu buvo sudaryta komisija darbo sąlygoms patikrinti. Telefonu buvo apklausti penkis minėtos profsąjungos nariai, kurie teigė, kad esminių pastabų dėl darbuotojų apsaugos priemonių neturi.

„Komisija nustatė, kad darbuotojai radioterapijos skyriuje, kur dirba ir rašto autorius D. Burdulis, laikosi Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintų rekomendacijų bei sveikatos priežiūros įstaigų darbo organizavimo paskelbus karantiną tvarkos aprašo reikalavimų”, – rašo KUL vadovas.

Anot jo, įvertinant turimas darbuotojų apsaugos priemonių atsargas jų pakaktų iki keturiolikos dienų priklausomai nuo pacientų srautų. Šios atsargos pagal galimybes esą nuolat papildomos.

1 Comment

  1. Xxx

    Gerb. Vyriausiam reikejo dar pasakyti kad buvo apie penkesdesimt nariu sioje profsajungoje, ir kaip jie buvo kvieciami ant kilimo kad iseitu lauk jei nori dirbti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This