Koronavirusas suėdė ir Laivų paradą, ir Džiazo festivalį

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pirmadienį informavo, kad visi suplanuoti masiniai renginiai iki liepos mėnesio uostamiestyje neturėtų vykti.

Į šį laikotarpį patenka ir Laivų paradas, ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Perkels į rudenį

„Pratęstas sutarčių dėl visų sporto, kultūros ir kitų renginių įgyvendinimo, vykdymo Klaipėdoje bent jau iki liepos mėnesio. Todėl tikėtina, kad suplanuoti renginiai turės būti arba atšaukti, arba perkelti.  Čia mes kalbame kol kas iki liepos mėnesio. Tačiau bent jau šiandieną galime drąsiai sakyti, kad praktiškai bent jau balandis ir gegužė tikrai bus tie mėnesiai, kuriai jokie masiniai renginiai lauke ar viduje neturtų vykti. <…> Kitos išeities nėra, tą turime daryti. <…> Didelis rūpestis, nėra ko vynioti į vatą, yra ir dėl Europeados, tačiau šiai dienai kol kas neturiu jokios informacijos, kad organizatoriai šiai dienai jokių indikacijų apie kokius nors atšaukimus nekalba, bet situaciją turime įvertinti ir laikyti ranką ant pulso, ką ir darome”, – sakė meras.

Klaipėdos džiazo festivalio organizatorės Ingos Grubliauskienės teigimu, dabar yra priimtas sprendimas festivalį rengti rugsėjo 3-5 dienomis.

Laivų parado organizatorių – VšĮ „Klaipėdos šventės” – kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė sakė, jog svarstoma Laivų paradą surengti rudenį, kaip sezono uždarymo šventę.

Tikisi karių pagalbos

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė spaudos konferencijos metu informavo, kad šiuo metu mieste saviizoliacijai yra skirtos 533 lovos, dabar naudojamos 18.

Meras savo ruožtu pranešė, kad bus sudarytos galimybės su galimais užkrato šaltiniais dirbantiems medikams pagyventi atskirai nuo šeimų.

„Vietų skaičių planuojame plėsti. Ruošiame tiek naujas papildomas patalpas, tiek transportą. Bet mes tikimės, kad ypatingai keltais atplaukiančiais keleiviais turėtų pasirūpinti visos savivaldybės. Jei reikės izoliuoti kelis keltus po kelis šimtus žmonių, mūsų resursai greitai išseks. Manome, kad priežiūrai kariai turės tikrai būtų pasitelkti. Tikrai reikės jėgos kai kuriems sukontroliuoti”, – sakė Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Anot mero, per parą policija dabar sulaukia apie 30-40 pranešimų apie galimą karantino nesilaikymo, bet policija kol kas gali tik įspėti dėl tokių atvejų.

Gydytojai užsikrėtė ne nuo pacientų

V. Grubliauskas teigė sulaukęs Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vadovo Rimvydo Juodviršio patikinimo, kad tikrovės neatitinka viešai paskleista informacija apie situaciją uostamiesčio greitosios pagalbos stotyje, bet esą savivaldybė dar atliks analizę.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr. gydytojas Vinsas Janušonis teigė, kad dėl koronavirusu susirgusios Akių ligų skyriaus gydytojos šiuo metu iš viso izoliuoti 25 žmonės. Taip pat sutarta, kad Respublikinė Klaipėdos ligoninė pasirūpins ekstriniais akių ligų atvejais.

Jis taip pat akcentavo, kad nė vienas įstaigos gydytojas neužsikrėtė nuo pacientų ir jokio pavojaus iš Akių ligų skyriaus išplisto koronavirusai esą nėra.

„Viduje medikai pakankamai saugūs, naudojamos tos apsaugos priemonės ir net daugiau nei reikalauja tvarkos. <…> Dar savaitė ir galbūt jau turėsime apsaugos priemonių daugiau nei mėnesiui. <…> Mes labai rūpinamės savo medikais, ir jų apsauga, ir patikrinimais. Šią savaitę esame numatę patikrinti visus medikus, kurie dirba su infekuotaisiais”, – sakė V. Janušonis.

Jis taip pat patikino, kad panaudos pagrindais bus sukurta papildoma galimybė per mėnesį ištirti iki 10 000 pacientų. Apie tokius planus sekmadienio vakarą minėjo ir Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos direktorius Vytautas Zimnickas.

Pasak V. Janušonio, šiuo metu KUL gydoma 20 pacientų, užsikrėtusių Covid-19, septyni gydosi namie, dar 20 laukia tyrimų rezuktatų.

3 Comments

  1. Olegas

    Tai džiazo ir taip nebūtu buvę. Juk mero žmona jau atskirai gyvena ir uliavoja

    Reply
  2. Anonimas

    tikiuosi ir juros sventes nebus!

    Reply
    • Giuseppe Massaiu

      Sarebbe un dispiacere non poter celebrare la Europeade di Klaipeda, incontro di tradizione, cultura,
      amicizia e „Fratellanza dei Popoli” con musiche, canti e balli. io mi auguro che tutto andrà bene.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This