Vyšniauskų likimas dar nenulemtas

Sportas, Svarbu

Dėl disponavimo dopingui priskiriamomis medžiagomis ir jų platinimo pirmos instancijos teismo šį sausį nuteistas sunkiosios atletikos treneris Bronislavas Vyšniauskas pateikė skundą Klaipėdos apygardos teismui. Tačiau bylos nagrinėjimas dėl šalyje paskelbto karantino buvo atidėtas.

Jei karantinas ar kokie kiti veiksniai nepakiš kojos, iki teismo proceso pradžios turėtų tapti aišku, ar B. Vyšniauskas ir jo sūnus Ramūnas gali dirbti treneriais  „Viesulo” sporto centre.

Ramūnas Vyšniauskas ir Bronislavas Vyšniauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Skundžia ir nuteistieji, ir prokuratūra

Sausį Klaipėdos apylinkės teismo teisėjas Eugenijus Antanauskas paskelbė nuosprendį Vyšniauskų ir galimo seksualinio priekabiavimo skandalu pagarsėjusio dviračių trenerio panevėžiečio Antano Jakimavičiaus baudžiamojoje byloje dėl neteisėto disponavimo Dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis tam tikromis dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Prokuratūra B. Vyšniauską kaltino tuo, kad savo bei giminaičių gyvenamojoje vietoje ir sporto klubo patalpose neteisėtai laikė anabolinių ir androgeninių steroidų grupei priklausančias medžiagas, skirtas raumenų masei didinti bei jėgai auginti, turėdamas tikslą jas platinti. Per kratas B. Vyšniausko namuose ir sporto klubo patalpose buvo rasti dideli šių draudžiamų medžiagų kiekiai: daugiau nei 20 flakonų, apie 40 pakuočių, daugiau nei 80 ampulių ir daugiau nei 1000 tablečių, tarp kurių buvo ir psichotropinių. Dalis kaltinimų buvo neįrodyta.

Byloje nustatyta, kad B. Vyšniauskas neteisėtai gabeno daugiau kaip tūkstantį vienetų įvairių tablečių, kapsulių, gelių ir kt., kurios priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei, ir turėdamas tikslą jas platinti neteisėtai laikė bute, kol kratos metu jas surado ir paėmė policijos pareigūnai.

Jam teismas skyrė 5000 Eur baudą. Įskaičius sulaikymą, bauda sumažinta šimtu euru.

R. Vyšniauskui buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėto psichotropinių medžiagų – šešių tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar platinti. Jis buvo išteisintas.

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneris A. Jakimavičius kaltinamas dopingo laikymu, turint tikslą jį platinti ir draudžiamų medžiagų gabenimu. Dalis kaltinimų jam tai pat buvo atmesta. Nustatyta, kad jis neteisėtai laikė ir gabeno, turėdamas tikslą platinti vieną automatinį švirkštą su milteliais ir skysčiu, bei 48 ampules, kurios patenka į dopingo medžiagų sąrašą.

Už įrodytus nusikaltimus jam irgi skirta 5000 eurų baudą, taip pat dėl sulaikymo sumažinant ją šimtu eurų.

Teise apskųsti tokį nuosprendį Klaipėdos apygardos teismui pasinaudojo B. Vyšniauskas, A. Jakimavičius, ir prokuratūra. Pastaroji prašo griežtesnių bausmių B. Vyšniauskui ir A. Jakimavičiui, o R. Vyšniausko išteisinimo neskundžia.

Byla Klaipėdos apygardos teisme turėjo būti pradėta nagrinėti praėjusį ketvirtadienį, bet dėl šalyje įvesto karantino kolegija, kurią sudaro teisėjai Regina Bertašienė, Savinijus Katauskas ir Kristina Baškienė, posėdį atidėjo iki gegužės pradžios.

Sudarė komisiją

Vasario pabaigoje Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komitetas vienbalsiai nutarė kreiptis į Savivaldybės administraciją, kad ši sudarytų darbo grupę, kuri pateiktų atsakymą, kaip turi būti elgiamasi su Klaipėdos miesto sporto centre „Viesulas” dirbančiais Lietuvos antidopingo agentūros suspenduotais B. ir R. Vyšniauskais.

Šią iniciatyvą iškėlęs liberalas Edmundas Kvederis teigė, jog sulaukė nerimastingų užklausų iš miesto sporto bendruomenės atstovų, ar tokia situacija negali užtraukti sankcijų ir niekuo dėtiems sportininkams.

Savivaldybės administracijos Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė teigė, jog kaip tik šiomis dienomis atidavė įsakymo projektą dėl tokios darbo grupės sudarymo savivaldybės administracijos direktoriui pasirašyti.

Pasak R. Rumšienės, darbo grupė savo išvadas turėtų pateikti iki balandžio pabaigos.

1 Comment

  1. Aleksas 323

    Tai vis tik nuvarysite šią sporto šaką į užribį, Gaila! Tik nesuprantu ką ta komisija tirs kai dar vyksta teismai ir viskas yra proceso stadijoje. Kur skubama?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sportas

Apdovanojo geriausius sportininkus moksleivius

Klaipėdos Piliavietės konferencijų salėje vyko Klaipėdos miesto moksleivių sporto apdovanojimai – pagerbti 244 šių metų Lietuvos čempionai, padėkų sulaukė ir ...
2023-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This