„Maxima” irgi žada darbuotojams dalinti vienkartines kaukes

Koronavirusas, Svarbu

„O „Maximos” darbuotojams nepriklauso nešioti apsaugos priemonių? Šiandien „Molo” „Maximoje” dalis net be pirštinių. Ir tik viena su kauke. Net tie, kur dirba prie atviro maisto (salotos, mėsa, žuvis) visi be kaukių!!! Čia kaip taip galima???” – savo nerimu su „Atvira Klaipėda” pirmadienį dalinosi klaipėdietė Vaida.

Lietuvos medikų sąjūdžio pirmadienį išplatintame pranešime be kitų reikalavimų buvo ir punktas, kad maisto prekių ir paslaugų sektorių darbuotojai, turgų prekybininkus, veterinarijos prekių ir veterinarijos vaistinių darbuotojai, degalinių kasų darbuotojai ir kitas šiuo metu teisėtai dirbantis personalas būtų aprūpinti apsauginėmis pirštinėmis, dezinfekcijos priemonėmis, respiratoriais arba apsauginėmis kaukėmis.

Komentuodama šią situaciją Ernesta Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė, teigė, kad įmonė, formuodama saugos priemonių paketą savo parduotuvėse laikėsi Sveikatos apsaugos ministerijos ir Visuomenės sveikatos centro nurodymų bei rekomendacijų prekybininkams.

„Medicininės kaukės iki šiol nebuvo nurodytos kaip priemonė, kurios turėtume imtis savo parduotuvėse. Nurodoma, kad medicininės kaukės rekomenduojamos pacientams, kurie kosėja ir čiaudi, kad sulaikytų su lašeliais viruso plitimą aplinkoje. Tačiau jos viruso nesulaiko ir taip pat neapsaugo nuo užsikrėtimo, jei yra artimas kontaktas. Tiek savo darbuotojams, tiek klientams primename dėl atstumo laikymosi – parduotuvėse sužymėjome specialias juostas, padedančias laikytis didesnio atstumo. O kosinčių ar čiaudėjančių darbuotojų prašome nedirbti, rytais matuojama darbuotojų temperatūra”, – aiškino E. Dapkienė.

Visgi kartu ji informavo, kad bendrovė šiuo metu intensyviai ieško visame pasaulyje įsigyti didesnius kiekius šių kaukių.

„Kai tik jas gausime, tikrai bus išdalintos darbuotojams”, – žadėjo E. Dapkienė.

Kartu ji priminė, kad praėjusią savaitę paprastose šios tinklo kasose įrengtos organinio stiklo užtvaros, padedančios išlaikyti distanciją tarp kasininko ir klientų srauto.

„Savitarnos kasų, kuriomis raginame daugiau naudotis šiuo metu, darbuotojai turi specialius apsauginius skydelius. Mūsų darbuotojai kas valandą plauna rankas ir jas dezinfekuoja – esame suteikę visas priemones. Norintys gali dirbti su vienkartinėmis pirštinėmis. Nuolat plečiame savo apsaugos priemonių sąrašą, nes suprantame, kad privalome pasirūpinti ir savo darbuotojų, ir klientų maksimaliu saugumu”, – teigė „Maximos” atstovė.

Kad atsižvelgiant į pageidavimus parduotuvių personalą artimiausiomis dienomis pasieks reikiamas kiekis apsauginių kaukių pirmadienį tvirtino ir „Rimi Lietuva“.

INFORMACIJA

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu, nuo antradienio prekybininkai turės imtis griežtesnių koronaviruso infekcijos valdymo priemonių prekybos vietose.

Kol šalyje galioja karantinas, prekybos vietose, prie įėjimo, lankytojams turi būti sudaryta galimybė dezinfekuoti rankas, o apsipirkimui naudojami vežimėliai ir krepšiai turi būti valomi ir dezinfekuojami po kiekvieno jų panaudojimo.

Rekomenduojama įrengti pertvaras tarp pardavėjų ir pirkėjų, aprūpinti darbuotojus apsaugos priemonėmis ir kt. Prekybininkai įpareigoti pasirūpinti, kad pardavėjai dirbtų kas antroje kasoje, jei tarp jų neišlaikomas mažiausiai 2 metrų atstumas.

Lankytojai turi būti skatinami už prekes atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, o mokėjimo kortele.

Įsigalioja ir draudimas prekybos vietose apsipirkinėti didesnei nei 2 asmenų grupei, šeimos nariai turi apsipirkinėti po vieną.

1 Comment

  1. Vaida

    Sveiki, kokie jie įdomūs… O kaip jie gali garantuoti, kad tarp tų nekarščiuojančių nėra dar su nepasireiškusiais simptomais arba tiesiog nešiotojų, kuriems niekada nelasireikš..
    Kaip įdomu matyti, kaip lengva mūsų šalyje kvailiukais apsimetinėti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This