Dėl buvusios valdininkės elgesio – tyrimas

Miestas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl buvusios Klaipėdos savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausiosios specialistės Nijolės Juodienės elgesio.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Bus aiškinamasi, ar ji nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto bei draudimo naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti.

Tyrimą VTEK pradėjo suabejojusi galbūt netinkamu Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatų taikymu Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos atliktame tyrime dėl N. Juodienės elgesio.

VTEK aiškinsis aplinkybes, kai N. Juodienė rengdama Klaipėdos lopšelio-darželio „Aitvarėlis“ remonto darbų pirkimo dokumentus bei vykdydama remonto darbų priežiūrą, galbūt nesilaikė aukščiau minėtųjų įstatymo nuostatų ir remonto darbų konkursą laimėjusios bendrovės atstovų galbūt prašė paslaugų, susijusių su jos privačiu interesu.

2018 m. pabaigoje Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai buvo pradėję ikiteisminį tyrimą dėl to, kad N. Juodienė galimai reikalavo duoti ir priėmė kyšį už tai, kad suteikė galimybę vienai bendrovei „Konsolė” laimėti remonto darbų viešąjį pirkimą ir už palankumą vykdant tuos darbus. Teigta, kad įmonės lėšomis buvo apmokėta didžioji dalis šios valstybės tarnautojos buto remonto išlaidų.

„Konsolė” su savivaldybe 2017-2019 m. buvo sudariusi tris sutartis dėl įvairių darbų atlikimo „Aitvarėlyje”. Bendra jų vertė – beveik 136 tūks. eurų.

4 Comments

  1. domu

    Sakau Klaipėdoje kur pirštu nedurk ten koks vyr inspektorius, vedėjas ir specialistas namą pasistatė ne man negaila ir pavydo nėra. Man tik įdomu kaip jie iš valstybės tarnautojų uždarbio sugeba taip apsistatyt?

    Reply
    • kodėl iš uždarbio

      gal paveldėjo

  2. Rokas

    klaiku kas ten darosi, ir visiems gerai, jau pykina nuo jų

    Reply
  3. Jonas

    O kaip ten dėl p. ŠAKALIENĖS? VISKAS ETIŠKA IR SKAIDRU? ETIKOS KOMISIJA KLAUSIMŲ NETURI? PONIA TOLIAU EINA PAREIGAS……….???

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Regionas

Vydmantų „Pasagėlėje“ pradedami kapitalinio remonto darbai

Kretingos rajono savivaldybė pranešė, kad Vydmantų gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Pasagėlė“ pradėti šios įstaigos pastato kapitalinio remonto darbai. „Per tūkstančio ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos etikos sargai baidosi viešumo

Naujos sudėties Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija, pirmą kartą posėdžiavusi vasario 2-ąją, stropiai slepia šio posėdžio objektą, subjektus ir turinį – ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This