Vilnius atleidžia nuo nuomos mokesčio, Klaipėda – net nesumažina

Nuomonės

Renaldas Kulikauskas
2020-04-13

Komentarų: 9

Vilniaus miesto savivaldybė karantino įtaką patiriančius nuomotojus yra atleidusi nuo žemės ir nekilnojamojo mokesčių, kiti didieji miestai tokią galimybę dar svarsto, rašė „Verslo žinios”.

Klaipėda jau nusprendė – įvyko pirmas istorijoje nuotolinis Klaipėdos miesto tarybos posėdis. Jame savivaldos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis pristatė atleidimo nuo nuomos savivaldybės turto nuomotojus klausimą ir pateikė kažkokios neįvardintos darbo grupės siūlymą NEatleisti nuo nuomos mokesčio karantino laikotarpiui.

„Oro grupės” nuotr.

E. Simokaitis kalbėjo kažką apie niekaip niekaip negalimas prarasti savivaldybės biudžeto pajamas, gaunamas iš nuomos. Suprask, biudžetas ir taip susidurs su sunkumais, kokios dar ten lengvatos.

Jis sakė suprantantis, kad nuomininkai karantino metu negauna jokių pajamų, ir todėl pasiūlė atidėti nuomos mokesčio mokėjimą. Suprask, tu negauni nei euro pajamų dėl Vyriausybės sprendimo karantinuotis, bet kai grįši po karantino dirbti, pas tave plūstels tokie klientų srautai ir tokios dar nematytos pajamos, kad galėsi ne tik susimokėti įprastą nuomos mokestį, bet dar ir padengsi tą karantino metu nesumokėtą.

Tarybos nariai neliko abejingi būsimoms nuomininkų kančioms ir mielaširdingai pasiūlė.., deja, ne atleisti nuo jo, o vienam mėnesiui po karantino nukelti susikaupusios skolos už nuomą mokėjimo termino pradžią.

Tarybos nariai Arvydas Vaitkus ir Rimantas Taraškevičius išsakė siūlymą svarstyti atleidimą, bet E. Simokaitis rėmėsi jau išdiskutuotu darbo grupės sprendimu ir siūlė jį patvirtinti. Sakė, gal vėliau kada pakalbėsime, o dabar sprendimas jau atspausdintas, ko čia terliotis kažką keičiant.

Na taip, gal reali pagalba ir nušviestų nuomininkų, sėdinčių namuose ir žiūrinčių į negautų pajamų ir vis grėsmingiau atrodančių išlaidų eilutes, godas, bet nieko, pakentės.

Pasijaučiau debilas, neteisingai supratęs ekonomikos pradžiamoklį. Maniau, kad pasaulio ekonomistai primygtinai rekomenduoja vyriausybėms ir savivaldybėms ekonomikos krizių etapais jokiu būdu nemažinti viešųjų išlaidų apimčių, nesustoti pirkti ir vystyti numatytus projektus, kad bent jau viešojo biudžeto pinigais kompensuotų verslo sektoriaus apsukų stojimą ir su tuo susijusių mokestinių pajamų netekimą. Jei yra galimybių, netgi didinti išlaidas didinat skolos dydį.

Pamaniau, kad toks atleidimas nuo mokesčių ir būtų tokio skatinimo išraiška. Matyt, būsiu ne taip supratęs.

9 Comments

  1. Vietinis

    Nu ką, debiloidai – pašokot meto rinkimuose prieš Vaitku? Eikit dabar, nepasprinkit, dūda toliau klausykit, loxai

    Reply
  2. Tata

    K savivaldybė prašosi būti Atleista

    Reply
  3. faktas

    Akivaizdu ir mažai kas paneigs, kad Klaipėda valdo glušiai

    Reply
  4. Anonimas

    Renka pinigus džiazo festivaliui? Puota maro metu?

    Reply
  5. Fui

    Drebėti juos lauk iš valdžios ir nei už vieną nebalsuoti. Visus biuletenius kad ne pasinaudotų, sumesti negaliojančius. Už tokius nėra ko balsuoti, jie žmonių vargu nemato, tai tegul pasedi ir jie be lėšų. Pažiūrėsim ką ciulbes!

    Reply
  6. Aaa

    Kada renkatės sekantį kartą? Nepamirškit nuo turto ir žemės mokesčių atleisti!

    Reply
  7. Klaipėdietis

    Eisim į teismą. O šitie ponai skris lauk nuo savo kedžių per sekančius rimkimus

    Reply
    • Ha

      Rietai per silpni, pamatysit, kad kitais rinkimais bus taip, kaip suplanuota ?

  8. Centas

    Gal kitų ir neatleis, bet taraske tai tikrais atleis nuo visų mokesciu.
    Valdovai ( o taraske toks yra) mokesčių nemoka.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This