Susirgusiųjų COVID-19 padaugėjo kartais, globos namuose – 40 susirgusių (atnaujinta)

Fotoreportažai, Koronavirusas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per penktadienį Lietuvoje nustatyta 90 naujų  koronaviruso atvejų, kai ketvirtadienį jų buvo tik 21. Tai – didžiausias naujų susirgimų skaičius Lietuvoje nuo pat pandemijos pradžios.

Iš naujų susirgimų Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje nustatyti devyni – tris kartus daugiau nei ketvirtadienį.  Iš jų penki mėginiai buvo paimti mobiliuosiuose punktuose.

Kiek klaipėdiečių per parą susirgo šiuo virusu Klaipėdos savivaldybė neskelbia.

** Laboratorijos teikia bendrą iš gautų ėminių nustatytą koronaviruso infekcijų skaičių. Į šį skaičių įeina tiek naujai nustatytieji atvejai, tiek pakartotiniai.

Penktadienį buvo pranešta, kad infekcija nustatyta ir Klaipėdos prekybos centre BIG esančios „Maximos“ parduotuvės cecho darbuotojai.

Šiuo metu Lietuvoje yra 1239 COVID-19 susirgę asmenys.

Per parą pasveiko 28 asmenys ir tokių šalyje jau yra 238. Tarp jų 50 yra medikai.

Šeštadienį vakarop Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pranešė, kad uostamiestis „susidūrė su bent iki šios dienos pačiu didžiausiu iššūkiu šiame kovos su COVID-19 virusu fronte” – Jūros g. 11 esančiuose privačiuose globos namuose „Klaipėdos Hospisas” užsikrėtimas tuo virusu patvirtintas net 38 globojamiems žmonėms ir didžiajai daliai ten dirbusio personalo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Tai labai rimtas incidentas ir itin rimta grėsmė ypač visiems ten esantiems ligoniams. Todėl nedelsiant buvo informuoti SAM atstovai, tik ką kalbėjau ir su ministru A. Veryga, VSC vadovais, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vadovais bei specialistais. Visos reikiamos žinybos apie situaciją informuotos. Visos jos ėmėsi būtinų veiksmų tokioje situacijoje. Kalbėjau ir su įstaigos vadovais, liepiau jiems nedelsiant užkirsti kelią bet kokiam judėjimui į ir iš šio pastato, apie situaciją informuoti visą savo personalą. Netrukus bus aišku ir kas konkrečiai iš ten dirbančių darbuotojų užsikrėtę tuo virusu. Paprašiau vadovų, kad žaibiškai būtų sprendžiamas ir personalo, galinčio prižiūrėti pacientus vietoje pačiu artimiausiu metu klausimas, nes, pasitarus su SAM specialistais, nuspręsta, kad būtų per didelė rizika bandyti pervežti tuos žmones į kitas gydimo įstaigas. Tad šio židinio vietoje ir spręsti visus pacientų priežiūros, globos ir personalo aptarnavimo klausimus. Kad ir kaip dramatiškai atrodo ši situacija, bet neabejoju visų žinybų sutelktu ir profesionaliu bei koordinuotu veikimu, kuris užkirs bet kokią galimybę grėsmės plėtrai į išorę”, – rašo meras.

Pasak jo, šios privačios įstaigos direktorė su dešimt savo pavaldinių bus pastato viduje kartu su ten prižiūrimais ligoniais.

Tačiau vėliau V. Grubliauskas informavo, kad „pasikeitė ir būsimos pacientų priežiūros modelis – tai užtikrins neužkrėstieji darbuotojai, kurie privalės būti aprūpinti pilnu apsaugos priemonių komplektu”.

„Sumanymui, kad ten galės karantinuotis ir drauge su pacientais būti koronavirusu užsikrėtę darbuotojai, nepritarė visuomenės sveikatos specialistai, tai jų sprendimas”, – rašė meras.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teigimu, hospise dirba Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai, bendradarbiaujant su organizuojančia Klaipėdos regiono įstaiga – Klaipėdos universitetine ligonine – sprendžiama dėl tolimesnės taktikos, kaip organizuoti įstaigos veiklą.

SAM turimais duomenimis, kurie tikslintini, yra užsikrėtę 30 pacientų ir 10 šios įstaigos darbuotojų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”133085,133086,133087,133088,133089,133090,133091,133092,133093,133094,133097,133098″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

24 Comments

  1. D

    Hospiso darbuotojai dar dirbo ir pas klaipėdiečius jų namuose.

    Reply
  2. Eda

    Nežinot tiesos ir nekalbėkit.

    Reply
    • Anonimas

      Jei tą tiesą žinai, tai pasakyk. Intrigų čia nereikia.

  3. klaipėdietė

    turi būtinai ir dėl nelegalių darbuotojų paaiškint,iš kur žmonės dirba,kokia tvarka,kaip kokiame turguje .Be žodžių.

    Reply
  4. Nida

    Manau, kad niekuo čia nedėtos nei Klaipėda nei Nemenčinė, mes tiesiog ilgai buvom migdomi labai mažu užsikrėtimų skaičiumi. Pradėjus tirti visus iš eilės, o reiktų būtinai medikų kolektyvus, globos įstaigas, parduotuvıų darbuotojus ir kt, kurie neišvengia daug kontaktų, visur rastume tokia pat situaciją nuo 20 iki 40 proc viruso nešiotojų. Žinant kad reali grėsmė yra rizikos grupės žmonėms, jau seniai tai reikėjo daryti, o ne apsigaudinėti ” suvaldyta situacija”.

    Reply
  5. Algis

    Šiaip tai turėtų įmonės direktorei iškelta baudžiamojo byla, kad neužtikrino senelių saugumo.Jei jie numirs ,,ką reikės vadinti žudikų.Nejaugi senelių artimieji taip ir tyles

    Reply
  6. Julius

    Jei tokiais tempais daugės ligonių,reikės ir Klaipėdą izoliuot .

    Reply
  7. Rama

    Dar atidarymu kirpykla,kuo daugiau parduotuvių tai bus kaip ITalijoj . Per greit mes čia manom kad virusas mažėja . O jis tik pareina dabar

    Reply
  8. Anonimas

    Dažniausiai, tokiuose „kaspisuose” diena pradedama rytine kava su kunigėliu ir maldomis. Kai kas nors nutinka, visi žegnojasi ir sako: „aš nekaltas”, „aš juk šventas” ir t.t.
    Jei rimtai, prie sienos tokius! Ką, korona vakar prasidėjo? Ką jūs ten iš tiesų veikiat? Na, jei vinsssas pinigų, kaukių neturi, nesistebiu, bet, kad tokios „skylės” nesugeba tvarkos palaikyti, neturiu žodžių. Už ką bėdžių pinigus imat?! Būtų mano kas iš artimųjų sergančių toj irštvoj, langus išmalčiau tokiai masonų bakalerijai.

    Reply
  9. Vandenis

    Vieną butelį įkalęs,tai jau tikrai eis antro ir dar draugelį sutiks ir apie virusą pamirš.

    Reply
  10. vaskka

    tai darbuotojai nelegaliai dirbo

    Reply
  11. Anonimas

    O tai kaip taip, tik dabar sugalvojo užkirsti judėjimą iš pastato ir į jį. Juk tie senoliai, visi 38 vienu metu nesusirgo, kur personalas žiūrėjo, čia mažiausiai pusantros savaitės bėgyje, tai kiek per tą laiką buvo lankytojų. Durnių laivas ir tiek.

    Reply
  12. Jonas

    Įmonėje Klaipėdos hospisas (draudėjo kodas 3422883, mokesčių mokėtojo kodas 305144616) VALSTYBINIO SOCIALINIO DRAUDIMO FONDO VALDYBOS (Sodra) duomenimis 2020-04-18 dienos pradžioje dirbo 3 darbuotojai (apdraustieji).
    Tai kiek yra darbuotojų?

    Reply
  13. Tomas

    Straipsnio autoriui patarčiau prisimint matematika. Ir prieš rašant kad užfiksuotas rekordinis užsikrėtusiųjų skaičius nuo pat pandemijos pradžios ir prieš gąsdinantis bereikalo žmones paskaičiuot procentais. Nes buvo ištirta ir rekordiškai daug ėminių. Bent tai reikėjo paminėti, kada pradėsit rašyti viska kaip yra ištiesu,o ne skelpt savo šlamšta tik….

    Reply
    • ezys

      o tai pakeis fakta, kad absoliuciais skaiciais tai rekordinis fiksavimas? Ne – nepakeis, taip kad netrydaliokit.

  14. Anonimas

    Taisyklių ir įstatymų laikymasis turi būti išugdytas nuo mažens ir ugdomas sistemingai. Jeigu budulis lekia greičiu 170 vietoje leistinų 90 ar laksto naktį po miestą su kiaurais duslintuvais, tai toks šūdo gabalėlis tikrai jokių karantinų nesilaikys.

    Reply
  15. Klyta

    Kai kas namuose guli ir karščiuoja. Net greitąją nesikviecia. Butelį degtinės ikala ir gerai, visa corona pasimiršta. Klaipėdoi pilna tokiu fruktu.

    Reply
    • Anonimas

      Duok Dieve kad tą butelį įkalęs antros į kokią Maximą neitu ieškoti, o kad ne visi blogai pasijautę skuba tirtis tai faktas.

  16. Rokas

    Iš jų net 52 lenkiškai kalbančios Nemenčinės miestelyje

    Reply
    • To: Rokas

      Gal tu su savo smulkiuoju buitiniu rasizmu slėpkis būdoj, kurioj šiaip ir gyveni! Nes analogiškas rasistas iš Kauno, miestą, kuriame tu gyveni, apibudins taip – rusiškai kalbantis Klaipėdos miestelis!

    • Anonimas

      Koronai p…ui tautybė ir amžius

    • Gintas

      Cia taip rodomas issilavinimas? Kam tas virusas ir taip vienas kita suesit…

  17. Anonimas

    P…dukai, jei taip tirtu visus Lietuvos gyventojus kaip dabar pradėjo tirti Nemenčinę tai išryškėtu tikroji padėtis šalyje. Juk visiškai neaišku kas darosi kaimuose,mažuose miesteliuose, žmonės kurie neturi galimybės išsitirti turbūt net patys neįtaria kuom serga. Per anksti bulkas atpalaiduoja, dar bus visko.

    Reply
    • ezys

      Ypac pavojinga situacija viekiemiuose, vidury misku, kur iki asfalto 50 km reikia vaziuoti 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This