Ne visi vaikai noriai mokosi nuotoliniu būdu

Švietimas

Į Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyrių kreipėsi Klaipėdos rajone esanti ugdymo įstaiga, kuri pranešė, kad vienos šeimos vaikas neįsitraukia į nuotolinio ugdymosi pamokas.

Pasak skyriaus pranešimo, praėjus trims nuotolinio mokymosi savaitėms, išryškėjo keletas problemų: patyčios tarp vaikų ir prieš mokytojus, mokymosi priemonių trūkumas bei vaikų motyvacijos mokytis stoka. Kai vienos problemos buvo išspręstos, paaiškėjo kitos – dalis mokinių turėdami galimybę net nesijungia prie nuotoliniu būdu dėstomų pamokų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Praėjusią savaitę gavome vienos mokyklos pranešimą, kad mokinys vengia nuotoliniu būdu vedamų pamokų ir neprisijungia prie mokymosi platformų bei vaizdo konferencijų. Siekiant išsiaiškinti situaciją, buvo susisiekta su tėvais ir vaiku. Pabendravus sužinota, kad tarp šeimos ir pedagogės vyko nesusikalbėjimas, dėl kurio vaikas vengė dalyvauti nuotolinėse pamokose. Norime paraginti tėvelius pasidomėti, ar jų vaikai sklandžiai įsitraukia į nuotolinio mokymosi procesą, ar atlieka jiems paskirtas užduotis“, – pranešime cituojama vaiko teisių patarėja Klaipėdos rajone Irena Šaulytė.

Jos teigimu, pasitelkus telekomunikacines priemones, vaikas galiausiai prisijungė prie pamokų ir nesutarimai buvo išspręsti.

„Skatiname tėvelius bendradarbiauti su pedagogais, aiškintis visus nesklandumus ir problemas, kad nuo to nenukentėtų vaikas ir mokymosi procesas. Norime priminti, kad tėvai turi paisyti savo atžalų teisėtų interesų ir užtikrinti jų teises, iš kurių viena – vaiko teisė į mokslą“, – sako I. Šaulytė.

Skelbiama, jog karantino laikotarpiu vaiko teisių apsaugos specialistai toliau tęsia darbą ir operatyviai reaguoja į visus galimus vaiko teisių pažeidimus.

Šiuo metu pažeidimus stengiamasi aiškintis nuotolinėmis ryšio priemonėmis, o į įvykius vykstama tais atvejais, kai tai neišvengiamai būtina. Jei pranešimo nagrinėjimas nėra užbaigiamas, asmenys informuojami dėl susitikimo po karantino. Karantinui pasibaigus, dėl galimų vaiko teisių pažeidimų su asmenimis bus bendraujama taip, kaip ir prieš jį – gyvai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Parengė saugią vaiko paėmimo iš šeimos tvarką

Vaiko teisių gynėjai ir policijos pareigūnai pasirašė susitarimą dėl bendrų veikimo algoritmų sudėtingais vaiko perkėlimo į saugią aplinką atvejais. Tai ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Dėl vaiko teisių pažeidimų per Kalėdas - dukart daugiau pranešimų

Šių metų Kalėdų savaitgalį vaiko teisių gynėjai gavo 390 pranešimų apie galimus vaiko teisių pažeidimus, iš jų 74 kartus teko ...
2023-12-27
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Vaikas nori augintinio: ką svarbu žinoti prieš įsigyjant gyvūną?

Augintinis – ne tik dažno vaiko svajonė, bet ir didelė atsakomybė visai šeimai. Vaiko teisių gynėjai pataria, ką tėvams reikėtų ...
2023-08-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This