Nutrauktas ir dar vienas tyrimas dėl Neringos butų

Regionas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) jau trečią kartą pranešė nutraukusi tyrimus dėl buvusių ir esamų Neringos valdininkų nuoomojamų butų.

Šįkart ji vienbalsiai nusprendė nutraukti tyrimus dėl buvusios Kuršių Nerijos nacionalinio parko direkcijos Finansų ir ekonomikos skyriaus vedėjos Aušros Verbovienės ir buvusio Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus Algimanto Vyšniausko elgesio.

Taigi tyrimas Algimanto Vyšniausko atžvilgiu nutrauktas, kadangi jo veika šiuo atveju nelaikytina leidimu naudotis valstybės ar savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai.

Tyrimai atlikti VTEK gautuose dokumentuose bei žiniasklaidoje pateiktos informacijos pagrindu. Aiškintasi, ar jie nepažeidė iki 2019-12-31 galiojusio Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo draudimo naudotis ir leisti naudotis savivaldybės valdomu turtu ne tarnybinei veiklai. Tirtos aplinkybės, kai A. Verbovienė galbūt pernuomojo jos šeimai Neringos savivaldybėje paramos tikslu išnuomotą savivaldybės butą, o A. Vyšniauskas galbūt savivaldybės būstų pernuomą leido.

Tiriant nustatyta, kad minėtasis savivaldybės būstas A. Verbovienei išnuomotas prieš du dešimtmečius, vadovaujantis tuo metu galiojusiais teisės aktais. VTEK duomenimis, minėtasis būstas neturi tarnybinio buto statuso, naudojimosi juo tvarka nesusijusi su A. Verbovienės tarnybiniu statusu, pareigomis, ar jų kaita, o buto paskirtis yra gyvenamoji ir jis negali būti laikomas skirtu atlikti tarnybinei, ar su ja susijusiai veiklai.

Taigi tyrimas dėl galimo pasinaudojimo ar leidimo naudotis savivaldybės valdomu turtu ne tarnybinei veiklai nutrauktas, kadangi tarnybinio statuso neturinčio būsto, suteikto A. Verbovienei privačiam naudojimui kaip privačiam asmeniui, subnuomos teisėtumo vertinimo įstatymas
nereglamentuoja.

A. Vyšniausko atveju, patikrinusi Neringos savivaldybės priimtų sprendimų ir su atitinkamais asmenimis sudarytų šiai savivaldybei priklausančių gyvenamųjų butų nuomos sutartis, VTEK nenustatė tiesioginio priežastinio ryšio tarp teisės išsinuomoti tokias patalpas ir šių asmenų tarnybinio statuso – valstybinėje tarnyboje užimamų ar eitų pareigų. Nustatyta, kad teisę išsinuomoti Neringos savivaldybės gyvenamąsias patalpas įgijo Neringoje gyvenantys asmenys, pagal specialųjį įstatymą turintys teisę į valstybės užtikrinamą paramą, o ne VPIDVTĮ subjektai. Nenustatyta, kad naudojimasis savivaldybės gyvenamaisiais būstais būtų kaip nors susijęs su nuomininkų ar kitų jo šeimos narių tarnybiniu statusu, pareigomis ar jų kaita.

Taigi tyrimas A. Vyšniausko atžvilgiu nutrauktas, kadangi jo veika šiuo atveju nelaikytina leidimu naudotis valstybės ar savivaldybių valdomu turtu ne tarnybinei veiklai.

Kiek anksčiau VTEK nutraukė analogiškus tyrimus dėl Neringos savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Astos Baškevičienės bei dėl Neringos savivaldybės tarybos nario socialdemokrato Ričardo Kičiatovo ir savivaldybės kontrolierės pareigas Jolantos Kičiatovienės elgesio.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Artėjantį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This