Oficialiai patvirtinta: nei šimtamečių ąžuolų, nei liepų neliks

Miestas, Svarbu

Dar viena uostamiesčio vieta artimiausiu metu pasikeis neatpažįstamai: šiuo metu rekonstruojama Tauralaukio gatvė taps gerokai platesnė, o tam ties sankryža su Klaipėdos ir Skroblų gatvėmis numatoma iškirsti nemažai medžių, tarp kurių – ir seni, tačiau dar gyvybingi ąžuolai.

„Kolektoriaus trasa taip pat kerta medžių augimo vietą, jis praeina labai giliai, iki 6 metrų, dėl to ir priimtas sprendimas kirsti medžius”, – sakė patarėja.  Martyno Vainoriaus nuotr.

Susirūpinęs dėl naikinamų šimtamečių ąžuolų ir liepų klaipėdietis Egidijus Bacevičius mūsų portalui parašė laišką, o jame išdėstymas mintis „Atviros Klaipėdos” žurnalistei patvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus patarėja Vaida Lendraitienė.

„Pagal projektavimo normas tą sankryžą dėl eismo saugumo reikia padaryti tvarkingą, keturšalę. Tada Skroblų gatvės trasa pasikeis ir jinai atsirems į Pajūrio gatvę ties ta vieta, kur ir Tauralaukio gatvė atsiremia”, – jau pradėtos rekonstrukcijos techninius niuansus aiškino V. Lendraitienė.

Jos teigimu, toje vietoje dabar augantys medžiai taip pat trukdo ir čia klojamam lietaus tinklų kolektoriui, kuris iš gatvės surinks vandenį ir jį nuleis į Dangę.

„Jo trasa taip pat kerta medžių augimo vietą, kolektorius praeina labai giliai, iki 6 metrų, dėl to ir priimtas sprendimas kirsti medžius”, – sakė patarėja.

Ji teigė tikslaus naikinamų medžių skaičiaus iš atminties šiuo metu pasakyti negalinti, tačiau patikino, jog 1 kilometro iš 374 metrų rekonstruojamo kelio ruože „tų medžių smulkių, ir ne tik smulkių, yra pakankamai daug”.

Pasak patarėjos, kol kas leidimai minėtų medžių kirtimui dar nėra išduoti, tad jų skaičius dar esą bus patikslintas.

Tauralaukio gatvės rekonstrukciją vykdo AB „Eurovia Lietuva”. 5,3 mln. eurų vertės darbus planuojama pabaigti lygiai po metų.

Po rekonstrukcijos vadinamasis „trikampis“, esantis netoli buvusio dvaro pastato, bus transformuotas į žiedinę sankryžą, nutiestas keturių eismo juostų kelias su nauja danga. Nuo esamos sankryžos Klaipėdos gatvės link jis susiaurės iki dviejų eismo juostų.

Prie naujos gatvės bus įrengti pėsčiųjų, dviratininkų takai, apšvietimas, 8-ios įvažos autobusų stotelėms, 4 šviesoforų sankryžos, jose bus įrengtos papildomos eismo juostos posūkiui į kairę. Šio projekto metu numatyta suremontuoti ir kai kurias aplinkines gatves.

Dėl šiuo metu vykdomų remonto darbų nuo pirmadienio, gegužės 25 d., iki birželio 30 d. remontui bus uždarytos Klaipėdos ir Pajūrio gatvių atkarpos. Kaip eismas bus organizuojamas šioje vietoje, skaitykite čia.

INFORMACIJA

Penktadienį, gegužės 22-ąją, 17 val., prie medžių jų kirtimui nepritariantys klaipėdiečiai regia simbolinę akciją „Pasikalbėjimas su ąžuolais”. 

15 Comments

  1. Anonimas

    Pagaliau o tai baisu ir pravažiuot kai stipresnis vėjas kad neužvirstų ant stogo.

    Reply
  2. Naujieji Vasiukai

    Kodėl 4, o ne 6, 8 juostų kelias? Galėtų skambiai pavadinti kokiu Klaipėdos prospektu.

    Reply
  3. Savivaldybė tyčia daro tik tokius projektus

    Kad vogti mediena. Iškirto visus sveikus branžius medžius Rumpiškės. Grubliauskas su šaika savu pavogė medžius . Jie vagiai….

    Reply
    • Kuku

      Jei mediena ištikro būtu tokia vertinga, būtume milijonierių miestas su tokia medžių gausa.

    • Pritariu

      Jie tik iš projektų gyvena, dėl to ir brovėsi į postus padlos.

    • ..

      Šiek tiek klysti, savivaldybė projektuoja, kad kuo daugiau būtų asfalto ir betono, o tada galima ir medžiais ” pasirūpinti”. Tiesa, savivaldybėje yra ir
      visai atskira biznio kryptis, susijusi su medžių kirtimais ir nususėlių sodinimu. Įdomiausias klausimas – kokios yra šio biznio maržos?

    • Klp

      Tai ko miegojot iki dabar? Yra projektų viešinimai, ko į juos nėjot? Tada reikėjo protestuot.

    • Pritariu Klp

      Va būtent, išlenda visokie kai jau post factum. Džiaugtis reikia kad gatvė bus sutvarkyta, ten jau tokia būklė kad bevažiuojant ratus galima pamest.

  4. beraščiai betono vergai

    Galima, jie tik projektuotojai, kelių tiesėjai norėtų išsaugoti, bet darome viską be jokios atsakomybės, išliekamosios vertės…

    Reply
  5. Klp

    Ir prieš ir už. Viena vertus norėtusi matyti pagaliau sutvarkytą gatve, bet ar ten tikrai reikia 4 juostų? Juk būtent dėl tų papildomų juostų reiks kirsti medžius. Beje kur buvo visi protestuotojai kai buvo rengiamas projektas? Dabar jau prasideda rekonstrukcija, bet dėl protestuotojų ji gali nusikelti kelis metus į ateitį.

    Reply
  6. Saulė

    Nesuprantu, kam maišo tie medžiai, jei liks visvien tokios pat 2 eismo juostos ?!? Dviračiais žmonės geriau daugiau važinėkit 😉 Medžiai yra istoriniai kaip ir visas Tauralaukio kvartalas su šimtamečiais ąžuolais ir liepomis. Tas, kuris pjauna tokius medžius naikina ne tik savo krašto istoriją, bet ir pats save …. Labai liūdna …

    Reply
  7. Giedr.

    Visame civilizuotame pasaulyje viskas daroma dėl visuomenės, o ne pavienių asmenų užgaidų tenkinimo. Kelią būtina sutvarkyti, keli nupuvę medžiai neturėtų stabdyti progreso ir miesto vystymosi.

    Reply
    • ...

      Kvaiša, tavo galva papuvusi o ne ąžuolų ir liepų.

  8. V

    Gražu iki vėmimo.

    Reply
    • Tiesa

      Vemti verčia nuo tų idijotų. Tokių idijotų nė vienoje valstybėje nebėra…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This