Palangoje – teatralizuota protesto akcija

Regionas

Birželio 12-ąją, 17 val., Palangoje, Meilės alėjoje, ties 26-uoju namu, vyks meninė teatralizuota akcija „Už skaidrų pajūrį – MEILĖ JŪRAI, NE KORUPCIJAI”.

„Akcijos tikslas – atkreipti dėmesį į pajūrio apsaugos zonos jautrumą, nelegalias statybas ir Botanikos parke naujai išdygusias taip vadinamas „dušines”. Dušinės atsirado nekilnojamųjų kultūros vertybių teritorijoje, 1-ojoje kurorto apsaugos zonoje, kur naujų pastatų statyba visai negalima, taip pat draudžiama nuolat ar laikinai gyventi žmonėms. Žmonės stebisi ir kalba, jog statinys, rekonstruotas iš 59 kv. metrų į 700 kv. metrų dviaukštį namą, aiškiai primena individualų gyvenamąjį namą, nors pagal išduotą leidimą tai rekreacinės paskirties, visuomenės poilsio aptarnavimo pastatas. Kol Klaipėdos prokuratūra čia nemato viešo intereso pažeidimų, o STT įžvelgią galimą korupciją ir savavališkas statybas, piliečiai ėmėsi inicijuoti meninę akciją su klausimu – „KUR MŪSŲ DUŠINĖS? Problema, jog mūsų visų taip mylima ir neliečiama pajūrio apsaugos zona buvo daug kartų liberalizuota ir privatizuota ir galiausiai nuo šių metų Vyriausybės išbraukta iš kurortų apsaugos zonos. Tai kelia grėsmę vertingoms ir ekologiškai jautrioms Baltijos pajūrio teritorijoms bei žmonių teisei į atvirą pajūrį”, – rašoma akcijos organizatorių pranešime.

Jie kviečia rinktis su maudymosi atributika, rankšluosčiais ir taip kūrybiškai pasakyti „PAJŪRIO ZONA – tai GAMTOS VERTYBĖ – ne statybų aikštelė”.

„Kodėl Druskininkų kurorte Vijūnėlės dvaro istorija baigėsi vienaip, o Palangoje taip lengvai leidžiamos statybos? Jei šalyje galioja nuostata, jog prieš įstatymą yra visi lygūs, neteisėtų pastatų nugriovimas turėtų grėsti ne tik Neringai ir Druskininkams, bet ir Palangai. Mes norime, jog visi socialiniai sluoksniai prieš įstatymą būtų lygūs, kad atsakingos institucijos kontroliuotų nesąžiningą verslą, eliminuotų galimybę pasinaudoti korupcinėmis schemomis, išsiaiškintų ir užkirstų kelią klestėti tiems verslo atstovams, kurie siekia pasipelnyti ir tvarkyti savo gerbūvį visuomeninio turto bei mokesčių mokėtojų sąskaita”, – rašoma pranešime.

1 Comment

  1. Palangiškė

    Kas iš to šūnys loja karavanas eina čia yra visiems pinigais apipiltos akys ir sąžinė

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This