Pradės dirbti naujasis Uosto direkcijos vadovas: komisija kreipėsi į prokuratūrą

Svarbu, Uostas ir jūra

Susisiekimo ministerija pranešė, kad birželio 15-ąją Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigas pradės eiti atrankos konkursą laimėjęs Algis Latakas.

Jo paskyrimas užtruko dėl specialiųjų tarnybų pažymų parengimo, o konkurso aplinkybes nagrinėjo Seimo Antikorupcijos komisija.

„Tikiuosi, kad naujasis Klaipėdos uosto vadovas bus stiprus strategas, dirbs produktyviai ir atsakingai. Klaipėdos uostas svarbus ne tik Lietuvos transporto sistemai, bet ir visos šalies ekonomikai, todėl būsimajam generaliniam direktoriui linkiu sėkmės toliau kuriant modernų, konkurencingą uostą“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič.

Susisiekimo ministerijos skelbtame konkurse į Klaipėdos uosto vadovo pareigas pretendavo 13 kandidatų. Laimėtojas buvo paskelbtas dar balandžio pradžioje.

60 metų A. Latakas yra inžinierius ir verslo konsultantas. Jis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu praėjusiuose savivaldos rinkimuose bandė patekti į miesto Tarybą – rinkėjų buvo pakeltas iš 11 į 10 vietą, bet to neužteko, kad taptų deputatu.

Vilniaus inžinerinis statybos institute 1985 m. inžinierius mechaniko specialybė įgijęs vyras 2006 m. ISM (BMI) dar baigė vadybos studijas. Savo privačių ir viešųjų interesų deklaracijoje A. Latakas buvo nurodęs, kad dirba UAB „Adveritum” direktoriaus pavaduotoju, yra UAB „Lieta” akcininkas (jam priklauso 98,5 proc. akcijų).

A. Latakas yra dirbęs koncernui „Achemos grupė“ priklausančios Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco“) gamybos direktoriumi.

Skelbti konkursą minėtoms pareigoms užimti prireikė po to, kai buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis dar praėjusių metų kovą, tuoj po savivaldos rinkimų,  iš pareigų atleido tuometinį Uosto direkcijos vadovą Arvydą Vaitkų. Jis kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos kandidatas dalyvavo rinkimuose į miesto mero postą, o rinkiminės kampanijos finansiniai rėmėjai buvo uostui įmonių vadovai ir akcininkai. A. Vaitkus, tapęs miesto Tarybos nariu, per teismus bandė sugrįžti į pareigas, tačiau to padaryti jam nepavyko.

Kreipėsi į Generalinę  prokuratūrą

Tuo metu Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) seniūno pavaduotoja klaipėdietė Agnė Bilotaitė teigia, kad susisiekimo ministras pademonstravo akivaizdžią nepagarbą Seimo Antikorupcijos komisijai, pradėjusiai tyrimą dėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovo konkurso skaidrumo.

Pranešama, jog ketvirtadienį komisija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama atlikti tyrimą, nes iki šiol negavo su konkurso vykdymu susijusios informacijos iš Susisiekimo ministerijos: neįvardino minėto konkurso atrankos komisijos visų narių ir dokumentų, pagrindžiančių jų tinkamą kvalifikaciją, profesinę patirtį, konkurso dalyvių duomenų, taip pat posėdžių garso įrašų ir protokolų. Komisijos posėdyje ministras Jaroslavas Narkevičius teigė, kad pateikti visos prašomos informacijos negali dėl asmens duomenų apsaugos reikalavimų.

Parlamentarė A. Bilotaitė ministro J. Narkevičiaus veiksmus vadina nepagarbiais Antikorupcijos komisijos atžvilgiu, ji įsitikinusi, kad ministras sąmoningai siekia nuslėpti A. Latako sėkmės konkurse aplinkybes.

„Ministras dar balandžio mėnesį buvo kviečiamas į komisijos posėdį pateikti atsakymus dėl konkurso. Jeigu būtume juos išgirdę, tyrimo galbūt apskritai nebūtų buvę. Tačiau, užuot parodęs geranoriškumą ir bendradarbiavęs, ministras ignoravo posėdžius, nesutiko pateikti atsakymų raštu prisidengdamas asmens duomenų apsauga.  Panašu į tai, kad A. Latako kandidatūrą paskutiniame konkurso etape pateikė pats ministras. Laimėtojas greičiausiai buvo žinomas iš anksto, o visa atrankos procedūra surengta tik dėl akių“, – darbo dienos pabaigoje išplatintame pranešime cituojama A. Bilotaitė.

3 Comments

  1. šiaip

    Ta pati chebra-valstiečių

    Reply
  2. Pastebėjimas

    Labai tiksli paskutinė straipsnio eilutė…!

    Reply
  3. TRAUKŪNAS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… ..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This