Žuvininkystės tarnyba reiškia civilinį ieškinį

Kriminalai ir nelaimės

Vilniaus apygardos prokuratūrai trečiadienį pranešus apie teismui perduotą baudžiamąją bylą dėl galimo fiktyvaus asmenų įdarbinimo Žuvininkystės tarnyboje, pastaroji informavo, jog kreipėsi į tą patį teismą dėl 45 tūkst. eurų materialinės žalos atlyginimo.

publicdomainpictures.net nuotr.

Piktnaudžiavimas, turto pasisavinimas, dokumentų klastojimas ir disponavimas klastotais dokumentais bendrininkų grupėje – tai nusikaltimai, dėl kurių įvykdymo bus teisiama buvusi Žuvininkystės tarnybos direktorė Indrė Šidlauskienė ir nuo vykdomų pareigų nušalintas direktoriaus pavaduotojas Aidas Adomaitis.

Iš viso įtarimai yra pareikšti šešiems asmenims. Kaltinamieji asmenys, tarp jų ir buvusi Žuvininkystės tarnybos direktorė I. Šidlauskienė, įstaigoje nebedirba. Tiesa, po ilgo bylinėjimosi dėl galimai neteisėto jos atleidimo pernai gegužę sudarius taikos sutartį su Žemės ūkio ministerija, ji buvo sugrąžinta dirbti į Žuvininkystės tarnybą. Valstybės tarnautoja iki šių metų vasario 7 d. ėjusi skyriaus patarėjos pareigas, iš darbo išėjo savo noru. Ji ir įstaigoje oficialiai dar dirbantis direktoriaus pavaduotojas 2019 m. lapkričio 26 d. įsakymu buvo nušalinti nuo vykdomų pareigų dėl jiems pareikštų kaltinimų ir pradėto ikiteisminio tyrimo.

Specialiųjų tyrimų tarnybos vykdyto ikiteisminio tyrimo duomenimis, Žuvininkystės tarnyboje 2014–2017 metais fiktyviai buvo įdarbinti du asmenys, kurie iš tiesų nedirbo, o gautą darbo užmokestį atiduodavo tuometinei Žuvininkystės tarnybos direktorei, jos pavaduotojui ir dar dviem valstybės tarnautojoms.

2014 metais Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pavaduotojas, tuomet laikinai ėjęs direktoriaus pareigas, fiktyviai įdarbino vieną asmenį, kuris iš tikrųjų tarnyboje jokių funkcijų neatliko, o gautą darbo užmokestį atiduodavo direktoriui ir dar dviem darbuotojoms. 2015 m. rugpjūtį šis žmogus buvo atleistas iš tarnybos.

Taip pat nustatyta, kad 2015–2016 metais, tarnybai jau vadovaujant naujai direktorei, buvo įdarbinti du asmenys, vienas iš jų – pakartotinai. Iš pareigų jie buvo atleisti 2017 m. rugpjūtį. Manoma, kad tarnybos vadovai ir dar dvi tarnautojos klastojo dokumentus dėl fiktyviai įdarbintų asmenų perkėlimo į kitas pareigas, skyrė priedus ir kitas išmokas prie jų atlyginimo, o pinigus vėliau iš jų atsiimdavo. Tokiais veiksmais Žuvininkystės tarnybai buvo padaryta 45 tūkst. eurų materialinė žala.

Anot prokuratūros, tiek valstybei, tiek Žuvininkystės tarnybai tokiais veiksmais buvo padaryta ir didelė neturtinė žala, sumenkintas įstaigos autoritetas.

„Pastaruoju metu viešumoje nuolat pasirodantys Žuvininkystės tarnybą diskredituojantys, daugeliu atveju teisybės neatitinkantys ir net šmeižikiško pobūdžio pranešimai su tikslu pakenkti, galimai yra tų pačių baudžiamojoje byloje kaltinamų asmenų siekis apjuodinti įstaigą ir joje dirbančius darbuotojus”, – rašoma tarnybos pranešime.

2018 m. pabaigoje Žemės ūkio ministerijos iniciatyva įvyko Žuvininkystės tarnybos reorganizacija. Būstinė perkelta iš Vilniaus į Klaipėdą.

„Dėl to iki šiol jaučiamas buvusiųjų darbuotojų nepasitenkinimas. Galimai dėl šios priežasties, įstaiga gauna nemažai anoniminių skundų, yra atliktas ne vienas tarnybinis patikrinimas ir tyrimas”, – rašo tarnyba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Į šalies vandens telkinius išleista per 12 mln. įvairių rūšių žuvų

Šiemet, vykdant Žuvų ir vėžių įveisimo į valstybinius vidaus telkinius 2023 m. planą, į Lietuvos ežerus, upes ir tvenkinius įžuvinta ...
2023-08-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už fiktyvų įdarbinimą Žuvininkystės tarnyboje – lygtinės laisvės atėmimo bausmės

Vilniaus apygardos teismas, trečiadienį išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl fiktyvaus žmonių įdarbinimo Žuvininkystės tarnyboje, kaltais dėl piktnaudžiavimo, svetimo turto pasisavinimo, dokumentų ...
2022-07-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Žvejybos teisių perdalinti iš naujo nepavyko

Teismuose atsidūrė eilinis skundas, kuriuo žvejai bando ginčyti sprendimus dėl žvejybos teisių ar kvotų. Šįkart Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos ...
2020-12-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This