Geležinkelis Giruliuose: naujas ministerijos pažadas

Politika, Svarbu

Po to, kai pirmadienį Vyriausybė pritarė planavimo dokumentų, kurie neapima galimos geležinkelio plėtros Kopūstų kaime, rengimui, Susisiekimo ministerija antradienį išplatino pranešimą ir tvirtina, kad ministrų kabineto posėdžiui, kuris vyks liepos 1-ąją, pateiks tvirtinti patikslintą nutarimo projektą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Siūlomame pakeitime esą jau aiškiai bus nurodytos planuojamos vertinti alternatyvos, tarp jų ir Kopūstų kaimo Klaipėdos rajone alternatyvą, siekiant kroviniams skirtą geležinkelių infrastruktūrą laipsniškai iškelti iš centrinės Klaipėdos miesto dalies ir centrinę geležinkelio stotį palikti tik keleivių reikmėms.

„Klaipėdos geležinkelio mazgas yra svarbi tarptautinio IXB transporto koridoriaus jungtis. Šio geležinkelio mazgo infrastruktūros pertvarka ir išvystymas sudarys geresnes sąlygas aptarnauti Klaipėdos uostą, pagerins krovinių vežimo sąlygas, o tuo pačiu apsaugos centrinę Klaipėdos miesto dalį nuo krovininių traukinių keliamo triukšmo. Planuodami strateginius objektus taip pat sieksime, kad būtų išsaugota miesto žaluma ir įsiklausyta į žmonių poreikius“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič.

Tokį sprendimo projektą buvo žadėjęs ir penktadienį Klaipėdoje su bendruomenių atstovais susitikęs susisiekimo viceministras Gytis Mažeika, bet Vyriausybė pirmadienį priėmė nutarimą, neminintį Kopūstų kaimo.

„Po intensyvių bei rezultatyvių pokalbių su Susisiekimo ministerijos tarnautojais sutarta, kad į artimiausią LRV posėdį liepos 1 d. sugrįš klausimas dėl „Girulių miško ateities” ir Kopūstų kaimo alternatyva bus įtraukta į teiktą dokumentą, ko dėl techninių priežasčių nebuvo padaryta vakar. Tikiu, kad šį kartą nesusipratimų ir nesusikalbėjimų nebebus”, – savo „Facebook” profilyje rašo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos geležinkelio mazgo infrastruktūros plėtrą ir modernizavimą numatoma įgyvendinti iki 2030 m.

37 Comments

  1. valstiečiai

    Klaipėdoje nori daryti tvarką, bet tegul keliauja jie savais keliais ir visokius kepenisu bei puteikius jie lai susirenka.

    Reply
  2. o ko puteikiai sujudo

    Puteikis yra valstiečių palaikomas kandidatas Danės apygardoje, taip pat valdančioje daugumoje, ką mus čia DURNIAIS laiko??? O valstiečiai Klaipėdoje nepageidaujami kai sumąstė čia šeimininkauti.

    Reply
    • O kas gali

      Klaipėdoje šeimininkauti ? 🙂 Man ” valstiečiai ” patinka .

  3. :)

    Gera proga visokiems ale politikams balsu pasirankioti. Kur koks skandalas ten ir tie patys veidai

    Reply
  4. Elena

    Renaldai , kaip tas atsiribojimas nuo partijų ? Puteikiai atvirai rašo , kad kvietėte 🙂 Ir tai nėra blogai , nes jie dar sąlyginai padorūs politikai , nesvarbu ,jog aš nusivyliau . Pamenu kaip Puteikienė ,kaip supratau dabar ,kartu su KBA Ramašausku ir kitais prie savivaldybės piketavo . Viskas dėliojasi ir senokai . Nemanau , kad nepasirašę bendruomenių kreipimosi yra blogi politikai , nes tas ponios Puteikienės ” iškelti uostą iš miesto ” man primena burbulo purslus 🙂 Amžina kova su galimybe dalyvauti visuose rinkimuose ? 🙂 Atsiprašau , ponia Puteikiene , jei įžeidžiau . Man patinka žmonės kuriantys , ne tik kovojantys ar griaunantys .

    Reply
    • O kas dėl išorinio uosto

      2012 liberalas E. Gentvilas : naujam uostui dar ne laikas …arba dar vadinamas išoriniu , uostas Būtingėje galėtų atsirasti ne anksčiau kaip 2020 – aisiais . P.S. E. Gentvilas tuo metu buvo uosto direkcijos vadovu . Panašu sena istorija ir kas tikrasis „krikštatėvis” man neaišku 🙂

    • Vytas

      Elenyte, ko jus cia apie puteikius ir gentvila? Apie Vaitku, kuris buvo kvju direktoriumi apie 6 metus pakalbekime. Apie valstiecius prie kuriu isorinis uostas ir musu gamtos naikinimas prasidejo. Cia blogio pradzia.

    • Vytui

      Aš manau , kad viskas buvo daug anksčiau dėl uosto užmatyta 🙂 Todėl ir rašau bei cituoju E. Gentvilą , kuris iki Vaitkaus buvo uosto direkcijos vadovas ir dar 2012 m sakė IŠORINIS UOSTAS gali būti statomas 2020 !!!! O tai , kad šiuo metu valdžioje ” valstiečiai ” yra tik sutapimas 🙂

    • Vytas

      Atleikite Elena, bet tarp to kas ka kalbejo getvilas 2012 metais ir to ka svernelis- narkevic – ir ? daro dabar, 2020 , kaip sako pas mus Odesoje yra ‘ dve bolsyje raznicy’ . Cia jau sprendimai I ateiti . Vilniaus chebryte ateina. O kokie pinigai! Taip kad griskime – kada pradestas smuti toks uosto plans? Prie vaitkaus, politinio ‘ amzina atilsi’. O klaipedos meras grublauskas yra pupet doll. Ir Tai hi tenkina. Realybe tokia.

    • Vytai ,

      Aš raznicy suprantu 🙂 Aš mėgstu istorijas nuo pradžių suvokti . Kas tie tikrieji lėlininkai, o ne purslais taškytis ir ” kovoti ” . O kas dėl Grubliausko pritariu , todėl ir balsavau už kitą merą .

    • Vytui

      papildysiu 🙂 Netikiu E.Gentvilo kaip pranašo sugebėjimais 🙂 O datos dėl išorinio uosto tokios artimos realybei dar 2012 metais E.Gentvilas žinojo . Ir kas galėjo pagalvoti , kad rinkimus laimės ” valstiečiai ” ir jiems reikės vykdyti valstybės planus ? 🙂

    • Anonimas

      Gerb.Elena, ‘zinojo’ , nezinojo – tai ne faktas. Kalbekime faktu kalba.kada prasidejo agresyvus uosto pletros, t.y. uosto Plano projekto stumimas? Prie Vaitkaus aisku. Yra kitu argumentu? Yra dokumentai – nuo 2017 m. O tyli publika nes susijusi-kur tarybos nariu nuomone? Arba uostininkai arba susihe per remima. Naivus klaipedieciai yra.kaip kirai.

    • Ir ką ?

      Uostas yra valstybės įmonė . Direkcijos vadovas Vaitkus ? Valstybė be planų ? Strateguota seniai seniai …. Jūs rimtai manote , kad valstybėje vyksta savaiminis užsakymų vykdymas ? Tada tikrai kirai ir dar kitus kvailiais norite padaryti su ” vėliava ” rankoje . Ko rėkiate Lietuva ? Jei netikite valstybe ir jos planais ? Ar Vaitkui „pageidavus „uostas pradėtas plėsti ? Būtų juokinga …

  5. Elena

    Ponia Puteikiene , kaip ir rašiau nusivyliau , nes turėjome progą per savivaldos rinkimus pakeisti merą . Tikrai realiai buvo galimybė . Nesvarstau ” gerai blogai ” buvo Vaitkus , bet jis buvo ne Grubliauskas ,nes jį nuolat kritikavote 🙂 Man jokio skirtumo kuriai partijai priklausė antras kandidatas , todėl ir rašau Jūsų „dėka ” vėl turime Grubliauską 🙂 Ir turime vėl ką ” kaltinti ” …Man nemalonu ir veidmainiška … Nesikartosiu apie straipsnius ir komentarus .

    Reply
    • Karolis

      p. Elena. Jūs norėjote , kad meru būtų Vaitkus, kurio tikslas paruošti Klaipėdos uostą kinams?. Investicijos į uosto vystymasi, turi turėti realius planus, kurie išreiškiami skaičiais, kurie tūri būti pagrindžiami. Narkevičiaus pagraudenimai, kad jis siekia Klaipėdai ramybės tolygūs krokodilo ašaroms po neblogos užkandos. Nemanipuliuokime žodžiais, ką jau senai įsisavino valdžia. Tegu pirma būtų įrodoma, kad tai būtina padaryti pateikiant konkrečius duomenys, nes be jų net poveikis į aplinka tampa dideliu muilo burbulu

    • Karoli ,

      O ką dabar turime su meru Grubliausku ? 🙂

  6. Naglis Puteikis

    2020 06 17 Klaipėdos bendruomenių asociacija pakvietė į piketą prie Vyriausybės ginti Girulių mišką nuo grandiozinio iškirtimo. Ačiū jiems. Keista, bet Vyriausybės prieigose filmavusi kelis ministrus žiniasklaida, nekreipė jokio dėmesio į nevyriausybinių organizacijų piketą, nors ir buvo į jį kviesta labai opia tema – ne kiekvieną dieną Vyriausybė nori iškirsti Girulių mišką geležinkelio mazgui plėsti, nors jis buvo planuotas ne miške, o ties Kopūstų kaimu Kretingos rajone. Komercinės žiniasklaidos savininkai gal tikisi iš statytojų reklamos užsakymų, todėl neina. O kodėl nesidomi LRT?

    Lietuvos Respublikos Vyriausybei
    Susisiekimo ministerijai
    Klaipėdos bendruomenių asociacijai
    DĖL 06.17 D. VYRIAUSYBĖS POSĖDYJE NUMATYTO LEIDIMO SMARKIAI IŠKIRSTI GIRULIŲ MIŠKĄ
    2020 06 16
    Klaipėdos bendruomenių feisbuko puslapyje paskelbta apie Jūsų planus rytojaus posėdyje pritarti didžiuliam Girulių miško iškirtimui uosto pramonės naudai. Pritariu  bendruomenių asociacijos nuomonei, kad to nereikia daryti, nes žala žmonių sveikatai ir gamtai bus didesnė, nei numanoma ekonominė nauda. Prisijungiu prie šios asociacijos reikalavimo, kad svarstant šį klausimą būtų išklausyta ir prie svarstymo medžiagos prijungta šios bendruomenės pozicija.
    Atkartoju jų nuomonę iš feisbuko puslapio:
    m facebook com /story.php?story_fbid=926291191172305&id=426997464435016
    „Rytoj, birželio 17d. LR Vyriausybės posėdyje bus priimtas nutarimas dėl rengimo specialiųjų planų, kuriais numatoma didžiulė geležinkelio infrastruktūros plėtra Klaipėdos miesto ribose.
    Girulių miške bus ne tik išvystyta manevrinė stotis, tačiau įrengiamas ir didelis geležinkelio multimodalinis konteinerių terminalas, kuriame bus sukaupiami konteineriai iš visų uosto kompanijų, įskaitant ir numatomą Melnragėje išorinį uostą – terminalų praktikoje tai vadinama sausuoju uostu (Dry Port), nes jie paprastai išvystomi jūrinio uosto prieigose. Naujame geležinkelių terminale bus grupuojami kroviniai, formuojami šaudykliniai traukiniai, kurie krovinius gabens tolimais maršrutais.
    Šis geležinkelio verslas iki šiol buvo numatomas išvystyti tarp Kopūstų kaimo ir Kretingalės statant sausąjį uostą, bet staiga Vilniaus „strategai” su visuomene nesikonsultavę ėmė ir nusprendė, kad tam geriau bus išsikirsti Girulių mišką ir statyti tiesiog Klaipėdos miesto ribose. Todėl Lietuvos Geležinkeliai AB taip prieštarauja, kad Klaipėdos m. Bendruoju planu būtų numatomas kurortinių teritorijų vystymas Klaipėdos pajūryje – Giruliuose, Melnragėje. Matyt, pagal jų planus Girulių miškas ir šalia esantys rajonai turi tapti pramoninio uosto aptarnavimo ir susijusių veiklų zonomis, šalia kurių gyvenantys žmonės, viešbučiai, poilsio zonos ir kt. kurorto atributai tik trukdys.
    LRV posėdis 2020-06-17 , 16 darbotvarkės klausimas, nuoroda žemiau – atsidarykite „klausimo medžiaga” ir ten rasite daug dokumentų. Susisiekimo ministerijos atsakymas į KBA reikštas pastabas pateikiamas be mūsų rašto ir yra tik tipiška biurokratinio atsimušinėjimo pelkė.
    Akivaizdu, kad Lietuvos Geležinkeliai AB ir ministerijai labai sunku ištrūkti iš 19 amžiaus mąstymo algoritmų. Toks elgesio su Klaipėda modelis – tai aiški ir buka beždžionės su kalašnikovu nuostata „noriu ir imu”, šiuolaikinio, atsakingo ir darnaus vystymo net užuomazgų tokiame požiūryje nesurasi. Jie sako, kad Girulių mišką iškirsti yra Klaipėdai naudinga aplinkosaugos požiūriu, skaičiuoja „sutaupytas” dyz.kuro tonas ir apie jokius elektrifikavimus ar realiai net Klaipėdos uoste jau naudojamą autonominį ekologišką transportą jie nėra net girdėję. Kaip ir apie šiuolaikinių, ateities iššūkius pasitikti pasirengusių 4-tos kartos uostų vystymo tendencijas ir diegiamas išmanias logistikos technologijas jie nieko galimai neišmano…
    Tai ne statybų pradžia, o tik planavimo ir projektavimo veiksmų pradžia, procesas nebus labai trumpas, kaip jie beskubėtų. Todėl šiuo metu Klaipėdai dar nevėlu pakovoti, kad tokia nedarni, nesubalansuota ir miestui žalinga plėtra būtų nukreipiama iš miesto teritorijų į priemiestį.
    Artimiausiu metu KBA suformuluos Klaipėdos bendruomenių reikalavimus planavimo organizatoriui ir prašys miesto žmonių palaikymo ir aktyvaus dalyvavimo siekiant, kad jie būtų įgyvendinami.
    Sunkiai, bet mes dar galime gintis nuo tokio grobikiško ir naikinančio požiūrio į miestą, nuoseklaus nesiskaitymo su klaipėdiečiais, o kai nebegalėsim – tada visi kartu ilgainiui tapsime tik kažkokia tamsių, piktų ir pavargusių nesusipratėlių gyvenviete iš kiemo pusės labai agresyviam uostui.
    Šis eilinis Susisiekimo ministerijos ir mūsų miesto savivaldybės žygdarbis Klaipėdai ir jos gyventojams bus viešai pristatytas birželio 19 d. 14 .00 val. savivaldybės Tarybos salėje, t.y. jau po to, kai visi sprendimai už jus padaryti, Vyriausybės nutarimu įtvirtinti. Tikimės, kad kartu su Susisiekimo viceministru pasirodys ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius G.Neniškis, savo parašu ir mūsų miesto vardu tyliai patvirtinęs šiuos Klaipėdos nuoseklaus naikinimo planus. Anksčiau ar vėliau miesto valdžiai ir politikams pasiaiškinti klaipėdiečiams teks, o ši proga irgi tam tinka.
    https://lrv.lt/lt/posedziai/lietuvos-respublikos-vyriausybes-posedis-117
    16 darbotvarkės klausimas, jo medžiaga. ”
    Taip pat prašau leisti Vyriausybės posėdyje svarstant šį klausimą pasisakyti Klaipėdos bendruomenių asociacijos atstovui.
    Prašau atsakymą man ir Klaipėdos bendruomenių asociacijai siųsti el. pastu.
    Seimo narys Naglis Puteikis

    Reply
    • Karolis

      Gerbiamas Nagli Puteiki, jus kalbate apie atsakomybę. Kur ji? Jus net nesugebėjote per savo buvimo laiką seime užregistruoti įstatymo projekto dėl atsakomybės už savo veiksmus, kurie sukelia žalą respublikai. Tokio įstatymo bijo visos partijos, nes tai apribotų melagingus pažadus, kuriais švaistomasi į visas puses.

  7. juokingiausia

    kas VALSTIEČIŲ vyriausybė sprendimą naikinti Girulių mišką priėmė, o jų partneris Puteikis, jų partietė Girskienė ar koks Kepenis dar knisa protą jog kovoja…

    Reply
    • Tikrai juokingiausia , kad

      nesuvoki ką rašinėji ir tik pletkini ? Ar žinai kelintais metais ir kokia seimo ” valdžia ” tokią plėtrą priėmė ? Kodėl tada , buvę o dabar ” kovojantys ” tylėjo ?

    • Primink

      datą ir dokumentą kada ” valstiečiai ” priėmė sprendimą naikinti Girulių mišką ? 🙂 Nupušot ar kritinis mąstymas tiu tiu ?

    • Elena

      Aš padėsiu , nes nerasi info apie tai , kad ” valstiečiai ” nutarė naikinti Girulių mišką . Yra tokie dokumentai kaip Lietuvos bendrojo plano koncepsija ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto bendrasis planas . 1992 m Klaipėdos uostui suteiktas valstybinio jūrų uosto statusas . 1996 m Priimtas LR Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įstatymas . Pagal Lietuvos bendrojo plano koncepciją išorinis uostas NUMATYTAS tiek Klaipėdoje ties Melnrage , tiek Latvijos pasienyje ties Būtinge . Ar aišku ? Dabar vyksta derinimas , o ne ” Girulių miško kirtimas ” . Šiaip be Klaipėdos savivaldybės pritarimo ar leidimo derinti JOKIA VALDŽIA nieko nedarytų . Ar aišku ? Klaipėdos meras ir savivaldybės direktorius kaip supratau LEIDIMĄ ar Pritarimą derinti davė . 🙂 Šviečiamės , o ne ieškome ” kaltų dėl Girulių miško kirtimo ” . Pradėkite galvoti .

    • N.Puteikienė

      Valstiečių vyriausybė derina sprendimus ne su Puteikiu, o su valstiečiais. Puteikis dar praeitą savaitę kreipėsi raštu į vyriausybę, prašydamas išbraukti iš nutarimo Girulių alternatyvą. Negavo nei jokio atsakymo, nei neleido pasisakyti per vyriausybės posėdį. Priešingai, nei Gentvilui. Jeigu Neniškis, kurį administracijos direktoriumi patvirtino Grubliauskas ir konservatoriai, nebūtų pritaręs valstiečių parengtam sprendimui, vyriausybė to sprendimo net negalėtų svarstyti. Akivaizdu, kad vaidinamas politinis spektaklis. Dabar gi būsime visi „dėkingi” Grubliauskui, kad įtraukė net ir Kopūstus, kurie apskrities ir rajono strateginiuose dokumentuose šiam tikslui buvo numatyti daugiau nei 20 metų. Dėl Klaipėdos valstiečių – praeitą savaitę kreipiausi į Vaitkų, prašydama pasirašyti bendruomenių parengtą reikalavimą vyriausybei stabdyti nutarimo priėmimą, tai jis paklausė, ar aš žinau, kiek ten tiksliai pušų iškirs ir atsisakė pasirašyti.

  8. Elena

    Kas dėl uosto plėtros , jei neklystų kalbos ir studijos vyko ar ne nuo 2002 m ? Keitėsi valdžios , keitėsi uostų direkcijos vadovai . Ponas Gentvilas 2009 – 2012 , net EP palikęs panoro uostui vadovauti 🙂 Klaipėdos meras Grubliauskas ? Susisiekimo ministras E.Masiulis ? Visi liberalai ? Kodėl ” statė ” uostą Šventojoje , o ne Būtingėje ? 🙂 Atvira Klaipėda , Martynas rašė straipsnį apie uosto studijas ir kur geriau , įdėtas dokumentas . Istorija vyksta seniai , o jaunasis liberalas Gentvilas tik dabar „kovoja ” ? Ir norite pasakyti ” nežinojo ” kas ir kur bus ? Ar rinkimai spalio mėnesį atgaivino atmintį ? Netikiu .

    Reply
    • Klp

      Ar tu bent žinai kokį uostą bandė statyti Šventojoje? Ten bandė statyti žvejų ir jachtų uostą. Tai yra išesmės tai kas dabar yra pilies uostelis. Beje ar tu žinai, kad Būtingė yra labai nepatogi vietą uostui?

    • Oi varge Klp

      Žinau kokį ” statė ” uostą , todėl ir pasišaipiau 🙂 Aš daug žinau , nes skaitau ir domiuosi . Skaityk ir tu 🙂 Gal suvoksi kas vyksta . Sėkmės .

    • Al_io

      taigi…. labai gerai pasakyta galėtu žurnalistai ta tema labiau pakapstyti, nes prieš rinkimus visi šventaisiais patampa

    • Elena tam Klp

      Aš sąmoningai sudėliojau kas ministras , kas meras , kas uosto direkcijos vadovas . Visi liberalai 🙂 Seimo valdanti dauguma konservatoriai ir liberalai , ” kovoti ” nėra su kuo , tik imk ir statyk uostą Butingėje 🙂 Bet …stato Šventojoje ? Nemačiau aš ten to uosto ? O kur pinigėliai ? Išsiplovė ? Labai liberalu ? Todėl dabar, prieš rinkimus ,vėl laikas Gentvilui jaunajam ” kovoti ” ? Aš netikiu nei vienu žodžiu …

    • Vytautas

      Elena vaikeli, apie ką tu čia? 2002 metai…prieš 18 metelių? Buvo Gentvilas uosto direktoriumi – nebuvo jokių spaudimų dėl išorinio uosto. Ar buvo kokie planai? Parodykite. O kada viskas prasidėjo? Prieš tris metus kai buvo pradėtas rengti uosto planas su agresyvia plėtra į pietus ir į šiaurę, planuojant naikinti miškus aplink dėl geležinkelio.
      Kas tada buvo (bebėra) valdžioje? S.Skvernelis – premjeras (valstiečiai), Susisiekimo ministras – valstiečių deleguotas Rokas Masiulis (dabar – valstiečių globojamas lenkas Narkevič), Uosto direktorius – Vaitkus (valstietis ar ne?), kuris kartu su Roku Masiuliu čia visus įtikinėjo kaip Klaipėdai reikia išorinio uosto. Pažiūrėkite tarybos posėdžio įrašus. Taigi už planus dėl Girulių girios atsakingi yra jie ir tik jie. Tiesa meras Grublauskas dar, bet js sunkiai pakaltinamas…

  9. Elena

    Būsiu nepopuliari , tačiau parašysiu ką manau . Nusivyliau ponia Puteikiene nors palaikiau per ankstesnius rinkimus į savivaldą ir tikėjau jos kritika bei norais dirbti miestui ir viliantis pokyčių . Deja …praėję rinkimai į savivaldą mane nuvylė . Mano galva , likus tik dviems kandidatams į merus , visiems kritikuojantiems Grubliauską kaip buvusį merą ir norintiems pokyčių , teigiamų pokyčių miestui , reikėjo susivienyti ir palaikyti kitą kandidatą . Konservatoriai parodė ką palaiko jau tarp balsavimų , o Puteikienės palaikytojai ką darė ? Agitavo taip pat prieš kandidatą Vaitkų ? Skaičiau kokius tekstus rašė Jurgilevičienė 🙂 Gerbiami ponai ir ponios , man toks vaizdas , kad Jums labai „patogus „meras Grubliauskas ir Jums neteikia jokių pokyčių miestui , nes nebūtų su kuo ” kovoti ” dėl politinių balų ? Jūsų balsai ir ” išrinko ” poną Grubliauską dar kartą meru ? Turėtumete padorumo , pripažintumėte – balsavote už Grubliauską „prieš ” Vaikų , o miesto reikalai ? 🙂 Toli , toli …Nusivyliau ir nebetikiu nei Puteikiene nei KBA Ramašausku . Tiek apie rinkimus į savivaldą ir piketus .

    Reply
    • Klp

      Tai kad ta Puteikienė tik politikuoti moka jau senai aišku. Pavyzdžiui kaip ji draskėsi kai ėmė tvarkyti Danės skverą šaukdama apie asfalto laukus. Kaip tik šiuo metu mieste planuoja dar vieno standartinio prekybcentio statybas su būtent jos taip bijomasi asfalto laukais. Ar Puteikienė ir jos šutvė pasakė bent žodelį apie tai? Ne iš jų nei cyp.

    • Renaldas

      KBA rūpi tiesa ir tvarūs sprendimai, spartinantys mūsų perspektyvaus miesto tapimą ATVIRU, SUMANIU ir ĮTRAUKIANČIU. Nesitapatiname nei su vienu politines religijas išpažįstančiu asmeniu. Mūsų tikslas padėti užtikrinti gyventojų teisę dalyvauti sprendžiant vietos valdžios reikalus, kas reiškia teisę mėginti lemti ar daryti įtaką vietos valdžios įgaliojimų ir įsipareigojimų vykdymui. Bendradarbiaujame su kiekvienu, siekiančiu ne asmeninės perrinkimo naudos, o realios miesto gerovės. Kandame kiekvienam, įtariamam korupcija ar netinkamais sprendimais.

      Manau, kad Jūsų pasirinktas nusivylimas nėra tinkamas pasirinkimas. Siūlau DALYVAUTI.

      1. Dalyvauti vertinant miesto savivaldos sprendimus. Tą galite pradėti daryti užsiregistravę http://www.klaipeda.lt naujienų gavėju ir YouTube tinklapyje paspaudę varpelį ant susirastos „Klaipėdos miesto savivaldybė“ paskyros, kur viešinami Jūsų rinktų tarybos narių posėdžiai, komitetų susitikimai ir trumpi naujienų filmukai. Tiesos žinojimas svarbu. Spėju todėl ir pasirinkote Atvirą Klaipėdą:)

      2. Dalyvauti bendruomenių stiprinime. Tą galite daryti dalyvaudami KBA ir atskirų vietos bendruomenių organizuojamuose susitikimuose, viešose diskusijose, apie kurias informaciją galite rasti KBA paskyroje Facebook.

      Dalyvaujamojo biudžeto programa, kurios pagalba Jūsų asmeninė idėja kiemui, rajonui ar miestui bus visų klaipėdiečių įvertinta ir savivaldybės valdomu visų mokesčiais suneštu biudžetu finansuota, jau rengiama ir kitais metais startuos. Piliečių diskusijų klubas miesto parke jau planuojamas, Dancer autobusas su KBA savanoriais, patarsiančiais kaip ir ką galima nuveikti Jūsų kieme, atvažiuos į pasirinktus miesto rajonus jau šį rudenį – sekite naujienas ir iki pasimatymo.

    • Elena

      Ačiū Renaldai 🙂

    • >Elenai

      kadangi Vaitkus labai aiškiai pasisakė už uostą Melnragėj, tai, manau, daugumai teko pasirinkti iš dviejų blogybių geresnę…

    • N.Puteikienė

      Ponia, Elena, aš rašiau apie antrą turą: vargšė Klaipėda. Vaitkus – ne geresnis už Grubliauską, tik dar žmogišku veidu. Bet ir tai – tik kaukė, nes šiomis dienomis susidūriau su atviru jo cinizmu, kai paprašiau, kad jis ir valstiečių frakcija pasirašytų bendruomenių reikalavimą stabdyti vyriausybės nutarimo priėmimą. Jis ironiškai paklausė, ar aš žinanti, kiek tiksliai pušų iškirs. Ir nepasirašė. O vakar ėmė vaidinti kovotoją, kuris važiuos po švenčių pas Skvernelį kavos gerti. Vargšė Klaipėda, juk Vaitkus atvirai deklaravo uosto plėtrą, jis yra išorinio uosto idėjos krikštatėvis. Mano nuomone, jis dirba ne mums, miškas- tikrai ne jo interesas. Mano manymu, tai – tipiškas, mokantis būti žmogiškai simpatišku, stambiojo verslo interesų atstovas. Beje, dėl žmogiško veido – ir Grubliauskas kažkada panašus buvo. Bet valdžia, deja, kai kuriuos negrįžtamai pagadina. Klaipėdiečiai turi rasti jėgos ir drąsos savyje rinkti ne mažiau, ar daugiau simpatišką, bet įvertinti siūlomas idėjas, neleisti apgaunamiems pigios retorikos: „Dirbu Klaipėdai”. Aš nebalsavau nei už vieną iš jų. Manau, kad Klaipėda turi išsivaduoti iš postsovietinio uosto įtakos, turi vystytis ir gyventi miesto, ne uosto gyvenimą. Uostas turi atlaisvinti miesto centrą, o miestas turi dėl visas pastangas, kad tos vietos taptų patraukliausios – Lietuvos vizitine kortele. Žmonės sotūs anglies krovos. Žmonės nori gyventi civilizuotą XXI a. Vakarų Europos gyvenimą. Dar noriu paprašyti kito komentatoriaus, pasirašiusio klp, kurį jis prekybos centrą turi minty, nes tikrai visko viena nespėju sekti. Būsiu dėkinga, jeigu patikslins.

  10. manau kad

    alternatyva dėl Girulių iš viso neturėtų būti svarstoma, ar ne taip, ponai tarybos nariai ?

    Reply
  11. na, na

    taip ir patikėjau dėl alternatyvos Nėra čia jokių alternatyvų ir neturi būti …o čia įrodymas kaip meras išsigandęs viešumo bando kažką „strateguoti”, skambina į ministeriją, nevs gauna pažadą…netikiu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This