Nutrauktas tyrimas dėl buvusios Klaipėdos savivaldybės tarnautojos

Miestas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį vienbalsiai nusprendė nutraukti tyrimą dėl buvusios Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros poskyrio vyriausiosios specialistės Nijolės Juodienės, kuri buvo įtariama kyšininkavimu, elgesio.

Nijolė Juodienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot VTEK, buvo tirtos aplinkybės, kai N. Juodienė, rengdama Klaipėdos lopšelio-darželio „Aitvarėlis“ remonto darbų pirkimo dokumentus bei vykdydama remonto darbų priežiūrą, galbūt nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto bei draudimo naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti, kai remonto darbų konkursą laimėjusios UAB „Konsolė“ atstovų galbūt prašė paslaugų, susijusių su jos privačiu interesu.

Tyrimo metu nenustatyta duomenų, leidžiančių teigti, kad savivaldybės administracijoje N. Juodienė turėjo nusišalinti nuo klausimų, susijusių su UAB „Konsolė“ nagrinėjimo.

„Tarnautoja prašė minėtosios bendrovės atstovo rekomenduoti patikimą įmonę, galinčią atlikti jai remonto darbus, ir teiravosi, ar UAB „Bodesa“ taiko nuolaidas, tačiau vien šių aplinkybių nepakanka konstatuoti, jog buvo pasinaudota ar siekta pasinaudoti pareigomis asmeninei naudai gauti. Nenustatyta, kad N. Juodienė būtų sąmoningai siekusi, jog UAB „Konsolė“ padengtų dalį jos remonto išlaidų, būtų žadėjusi sudaryti šiai bendrovei išskirtines sąlygas ar kitaip ją proteguoti savivaldybės administracijoje. Negauta neginčijamų faktinių įrodymų, kad N. Juodienė būtų žinojusi, jog UAB „Konsolė“ padengs dalį jai priklausančiame bute atlikto remonto išlaidų, ar kad ji pati, naudodamasi savo pareigomis, būtų siekusi gauti tokią naudą iš minėtosios bendrovės. Taip pat nenustatyta, kad N. Juodienę ir UAB „Konsolė“ būtų sieję sutartiniai, privataus pobūdžio ryšiai ir dėl kurių tarnautoja būtų privalėjusi nusišalinti nuo su šia bendrove susijusių klausimų”, – rašoma VTEK pranešime.

N. Juodienė Klaipėdos savivaldybės administracijoje nebedirba, tačiau teismai dar nagrinėja jos ginčą dėl darbo užmokesčio priteisimo. Ikiteisminis tyrimas jos atžvilgiu buvo nutrauktas nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių jos kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo. Nuo gegužės Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai yra pareikšti kitiems trims asmenims. Jie kaltinam papirkimu, kyšininkavimu, dokumentų klastojimu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu.

1 Comment

  1. Kas žino ?

    Teks KMSA sekantiems metams paplanuoti papildomų asignavimų atsiskaitymui su darbuotoja, o gal kas nors kitas kompensuos ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Regionas

Vydmantų „Pasagėlėje“ pradedami kapitalinio remonto darbai

Kretingos rajono savivaldybė pranešė, kad Vydmantų gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Pasagėlė“ pradėti šios įstaigos pastato kapitalinio remonto darbai. „Per tūkstančio ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos etikos sargai baidosi viešumo

Naujos sudėties Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija, pirmą kartą posėdžiavusi vasario 2-ąją, stropiai slepia šio posėdžio objektą, subjektus ir turinį – ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This