Dėl Girulių miško – nauji politikų pasiūlymai

Miestas, Svarbu

Klaipėdos politikai toliau ieško galimybių, kaip nuo iškirtimo dėl geležinkelių plėtros apsaugoti Girulių mišką. Nepaisant to, Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai nepritarė dviems politikės Ninos Puteikienės parengtiems miesto tarybos sprendimo projektams, tačiau nusprendė, jog vertėtų rengti Vyriausybės nutarimo pakeitimo projektą.

Politikai akcentavo, jog visuomenė savo darbą – apginti Girulių mišką – atliko puikiai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Prašo naikinti direktoriaus parašą

N. Puteikienė savo parengtus miesto tarybos sprendimo projektus prašė įtraukti į birželio pabaigoje vykusio miesto tarybos posėdžio darbotvarkę, tačiau Klaipėdos meras V. Grubliauskas tai atsisakė padaryti, nes dokumentai nebuvo tinkamai įregistruoti.

Politikė atliko reikiamas procedūras, todėl dabar jos parengtus miesto tarybos sprendimo projektus jau svarsto komitetai. Pirmasis – Miesto plėtros ir strateginio planavimo.

Vienu savo parengtu miesto tarybos sprendimo projektu N. Puteikienė siekia, jog miesto taryba panaikintų Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio parašą, kuriuo jis išreiškė pritarimą Vyriausybės nutarimo projektui, suteikiančiam pradžią rengti Klaipėdos geležinkelio mazgo susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planus. Kitas sprendimo projektas yra apie tai, jog miesto taryba turi nepritarti jau minėtam Vyriausybės nutarimui.

„Rengimo priežastis yra labai aiški – noras ir siekis apsaugoti Girulių mišką. Panaikinti G. Neniškio pritarimą yra žengti dar vieną teisinį žingsnį, imtis priemonių, kad būtų iš naujo svarstomas Vyriausybės nutarimas dėl Klaipėdos geležinkelio mazgo ir jame atsirastų tos korekcijos, už kurias memorandume pasirašė visi Klaipėdos miesto tarybos nariai, ir Seimas“, – kalbėjo N. Puteikienė.

Pats G. Neniškis aiškino, jog niekada nedėjo ir nedės parašo už tai, kad būtų iškirstas Girulių miškas.

„Pritariau ta kad būtų iškelta Klaipėdos centrinė geležinkelių stotis, tokia dabar yra to Vyriausybės nutarimo fazė. Nereikia iš konteksto išimti žodžių, tas pritarimas yra ilgo susirašinėjimo dalis. Sakyti, kad direktorius leidžia iškirsti miškus, yra neprofesionalu, nekorektiška ir negražu taip daryti“, – N. Puteikienei apeliavo G. Neniškis.

Uostas siūlo kitas alternatyvas

Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėja Mantė Černiūtė-Amšiejienė aiškino, jog Vyriausybės nutarimas, kuriam ir pritarė direktorius, bei dabar ir jo korekcija yra leidimas „Lietuvos geležinkeliams“ rengti specialųjį planą, kuriame ir būtų išaiškintos alternatyvos, kur galima iškelti Klaipėdos stotį.

„Mes turėsime duoti sąlygas specialiajam planui rengti, tai jose ir surašysime savo sąlygas“, – teigė M. Černiūtė-Amšiejienė.

Beveik visus taškus ant „i“ ir dėl geležinkelių plėtros, ir dėl Girulių miško bandė sudėti Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto narys Vidmantas Dambrauskas, kuris yra ir Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas.

„Visuomenėje jau buvo pasirodę spekuliacijų, kad tas Pauosčio kelynas Giruliuose reikalingas dėl uosto plėtros. Atsakingai pareiškiu, kad uostui šitas Pauosčio kelynas nereikalingas ir mes visada buvome prieš jį. Mes matome bent penkias, o gal net septynias alternatyvas to kelyno plėtrai ir visos jos yra teisingesnės. Rytoj turėsime labai svarbų pasitarimą su „Lietuvos geležinkeliais“, ramiai ir įvertinsime visas tas alternatyvas“, – pirmadienį vykusiame posėdyje teigė V. Dambrauskas.

Jis pateikė ir skaičių. Anot jo, 32 mln. tonų krovinių, iš visų uoste perkraunamų 46 tonų per metus, yra atvežami geležinkeliais. 12 mln. tonų perkraunama šiaurinėje miesto dalyje, o 20 mln. tonų – pietinėje per „Draugystės“ stotį.

„Mūsų nuomone, nėra teisinga vežioti tuos 20 mln. tonų per miestą ir vėl grąžinti atgal, todėl pagrindine stotimi turėtų tapti „Draugystės“ stotis, o 12 mln. tonų visiškai užtektų esamo Pauosčio kelyno, nereikia jo plėtros. Kopūstų kaimas, mūsų uostininkų nuomone, yra prasčiausia alternatyva. Turime tuščią Kretingos stotį, kuri nuo uosto nutolusi vos 20 km ir tai yra nedidelis atstumas. Gerai, kad yra noras iškelti „bačkas“ iš miesto, bet jei paskaičiuotume žmonių langus, kurie mato tas „bačkas“, Giruliuose jų yra tiek pat, kiek ir miesto centre. Todėl mes ir siūlome panagrinėti šį klausimą labai plačiai. Pasiūlėme „Lietuvos geležinkeliams“ pasižiūrėti naują koridorių 20 mln. tonų krovinių, o alternatyvos yra tokios: iš Radviliškio per Pagėgius kelias beveik neeksploatuojamas, o juo važiuoti į „Draugystės“ stotį atstumas būtų toks pat, kaip į Klaipėdos centrą per Kretingą. Būtų galima renovuoti šitą kelią ir tai padaryti labai greitai. Tikrai matau „Lietuvos geležinkelių“ geranoriškumą, norą ieškoti geriausių variantų. Ir matau, kad bus nagrinėjamos ne tik Girulių ar Kopūstų alternatyvos, bet dar kokios 3-4. Visi kartu turime pasiekti, kad tie 20 mln. tonų krovinių per visą miestą nevažiuotų į pietinę dalį, kad būtų kitas kelias. O visi tie sprendimai, dėl kurių čia dabar diskutuojame, yra tik darbo pradžia. Vyriausybė neturėtų nurimti, o mes neturėtume svaidytis pareiškimais, kaltinimais, turime visi padėti direktoriui kardinaliai išspręsti šitą šimtmečio klausimą“, – kalbėjo V. Dambrauskas.

Turi iniciatyvos teisę

Tokia jo kalba, regis, įtikino kolegas, todėl N. Puteikienės pasiūlymui, jog miesto taryba panaikintų G. Neniškio padėtą parašą, nebuvo pritarta, o dėl kito sprendimo projekto visi komiteto nariai susilaikė.

Tačiau komiteto nariai pavedė administracijai parengti kitą miesto tarybos sprendimo projektą, kuriame aiškiai būtų pasakyta kad miestas nepritaria geležinkelių plėtrai Giruliuose.

Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas paaiškino, jog miesto taryba turi teisę priimti sprendimą siūlyti Vyriausybei koreguoti jos nutarimo projektą.

„Miesto taryba turi tokią iniciatyvos teisę ir ja reikia naudotis. Galima taip, kaip įsivaizduojame, sudėlioti Vyriausybės nutarimo projektą ar jo keitimą ir pritarti jį teikti Vyriausybei. Manau, kad šitas kelias yra konstruktyvus“, – teigė A. Kačalinas.

Komiteto nariai išreiškė viltį, jog toks sprendimo projektas galėtų būti pateiktas jau liepos pabaigoje vyksiančiame miesto tarybos posėdyje.

55 Comments

  1. GintarasR

    Svaigstantiems apie valstiečių tyrumą – pradėkite domėtis kas realybėje daroma, o ne vien klausyti kas jums sakoma. Tai yra du labai dideli skirtumai. Birželio 26d. jūsų valstiečiai pasidarė jiems taip reikalingą įstatymą PLANUOJAMOS ŪKINĖS VEIKLOS POVEIKIO APLINKAI VERTINIMO ĮSTATYMO NR. I-1495 2, 6, 8, 9, 10 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO IR ĮSTATYMO PAPILDYMO 81 STRAIPSNIU ĮSTATYMAS, 2020 m. birželio 26 d., Nr. XIII-3166. Kam įdomu ir mokate tais kamputereijs naudotis – teisės aktų duombazėje susirasit. Įdėmiau skaitykite 10 straipsnio pakeitimus. Šiuo įstatymu Lietuvos piliečiams ir miestų taryboms yra ATIMAMA teisė per poveikio aplinkai vertinimo procedūrą įtakoti, ar vetuoti per jėgą stumiamus projektus, net jeigu jie visiškai sunaikina gamtą, gyvenamą aplinką ir jūsų visų gyvenimo kokybę. Bet koks projektas gali būti visai nesunkiai įvardintas kaip valstybės svarbos, ar regioninės svarbos projektu – ir jokios visuomenės pastabos negalioja, miesto tarybos sprendimai ir bandymai jam pasipriešinti bus laikomi niekiniais. Ar žinote, kad net Gariūnų turgus buvo paskelbtas valstybės svarbos projektu, kai kažkam reikėjo ten pasigerinti verslą??? Gelbėkitės nuo tokių gelbėtojų kol galit, nes toks įstatymas būtent Klaipėdai, su čia numatytom visokeriopom „plėtrom” jūsų gyvenimų sąskaita – tai pats tikriausias peilis po kaklu. Kad Klaipėdos valstiečiai apie šitai nutyli – čia jų sąžinės reikalai, bet visuomenė turi būti informuota. Įstatymas įsigalios nuo 2021-01-01. Tai ne agitacija prieš rinkimus, tai tik raginimas JUMS PATIEMS domėtis, žinoti ir mąstyti – nes tik tada įmanoma daryti pagrįstus faktais ir motyvuotus sprendimus.

    Reply
  2. Tik rietenos

    Politika- kompromisų menas, mokėjimas susikalbėti. O svarbaiusiais klausimais , deja, sutarti nemokate, mėtote etiketes. Niekeda nesuprasiu, kodėl neieškome kopromiso? Juk uoste , krovos įmonėse dirna žmonės, vertina savo darbo vietas ?Kodėl reikia pulti vadovą, verslininką, kuris per šiuos metus įrodė, kad yra aktyvus, dirbamiestui. Jis atvirai dėsto savo nuomonę. Sėkmės Ligitai Girskienei rinkimuose,.jai tikraipriekaištų neturiu… Dirba ramiai, be isterikos ir kaltinimų.

    Reply
    • Irena

      Būkit toks geras, parašykite, ką Dambrauskas padarė ramiai „dirbdamas’ – rusiškais keiksmažodžiais per posėdį eteryje besikeikdamas? Pas jį įmonėje, girdėjau žmonės kalbant, pagrindinė kalba yra nevalstybinė.

    • ....

      Labai teisingas komentaras ” tik rietenos ” . Man totaliai šlykštūs tie nesugebantys normaliai tartis , be aikčiojimų , įžeidinėjimų ir pletkų . Man ” valstiečiai ” ir Ligita taip pat patinka .

  3. Ko čia meluoja

    Pučia burbulą kovotojai savo naudai. Kur jums parašyta kad visą mišką kirs?

    Reply
    • o tavo nuomone

      geležinkelio bėgiai bus kabantys virš medžių ?

    • Kirtejas

      Tai ir sutareme: užteks ir pusės miško. Juk tai ir yra difysis Dambrausko kompromisų menas.

  4. Dėl dalies ploto

    Nei kirs to miško nei ką… O jeigu ir ką, tai ką?…
    Normalūs sprendimai.

    Reply
  5. Jonas

    Visi šventi ir neniškėnai ir grubliauskėnai ir visi kiti aktyviai dalyvaujantys šioje operacijoje „Y”…, o niekšiški darbai tiesiog patys „pasidaro” .IŠKIRSTI GIRULIŲ MIŠKĄ ….KUO KVIEPUOS JŪSŲ VAIKAI IR ANŪKAI? Įspūdis toks , kad valdžioje sėdi PLĖŠRŪNAI IR GALIMAI DEBILAI. Už sąmoningą kenkimą miestiečiams , ponus LAUK keliu į sėdimąją.

    Reply
  6. Taryba jau leido Skverneliui kirsti Giruliu miška

    Neniškis nuslepė nuo visuomenės koki paraša uždėjo su Grubliausko palaiminimu. Dabar išriškėjo kad konservatoriai irgi už Girulių iškirtima,nes nenori atšaukti parašo. Valstiečiai irgi už,nes Skvernelis su Mažeika už…..
    Tad veik dabar tik visuomenininkai.

    ,,Ar Taryba turės išminties ir valios kreiptis į šias institucijas dėl Teritorijų planavimo įstatymo pakeitimų, dėl 2020 m. birželio 26 d. Nr. XIII-3166 atšaukimo ir t.t.? Juk tokią teisę, kvalifikuotus teisininkus ir resursus reikalingus procesui dar turit, ar jums atrodo, kad visuomenininkai už jus visa tai daryti privalo?”
    Atsakau savivaldybė nesikreips.
    Tai teks visuomenininkams samdyti advokata ir suruošti raštus.

    Savivaldybė reikia paleisti …
    O kam ji reikalinga tokia????

    Reply
    • Elena

      Tarybą išrinko miestiečiai – taryba ATSTOVAUJA miestiečius . Kaip ji dirba ir ką vėl rinkti per sekančius rinkimus į savivaldą vėl spręs MIESTO GYVENTOJAI , tame tarpe ir save vadinantys visuomenininkais . Nemanau , kad ” visuomenininkai ” – maža dalis miestiečių ,gali reikalauti atšaukti sprendimą , kurį priėmė VISŲ miestiečių išrinkta taryba . Taip , mitingai , plakatai , bet REIKALAVIMAI , na ne ponai visuomenininkai 🙂 Dalyvavau rinkimuose , už merą Grubliauską nebalsavau , o rinkti tarybos nariai ir jų sprendimai atitinka mano kaip rinkėjo lūkesčius . Manau ” vienos tiesos ” nėra yra požiūrio kampas . Reikia tartis ir ieškoti bendrų sprendimų , kurie tenkintų nors kiek , abi puses . O rėkti , kad visuomenininkai VISADA TEISŪS ir vykdyti jų reikalavimus
      – tokia pozicija man labai nesimpatiška . Tik tiek .

    • demaskuota

      Elena yra valstiečių „trolis”, kuris bando viską nupiešti žalmargės spalvom ir taip jaukti klaipėdiečių protus.

    • Elena , trolis ? :)

      Rašiau , esate juokingi 🙂 Aš atvirai rašiau – kad balsuosiu už ” valstiečius ” ir Girskienę . Po tokių komentarų ” visuomeninkai ” man neatrodo tie , tarp kurių norėčiau būti ? Bijai parašyti kuo vardu , o aš trolis ? Dar vienas visuomenininko ” faktas ” 🙂

    • GintarasR

      Elena, saulele, artėjantys rinkimai yra į Seimą, ne į miesto Tarybą. Klaipėdos ir išorinio uosto ir terminalų miške klausimai bus išspręsti iki kitos Tarybos rinkimų.

    • Elena

      Gintarai , kokie rinkimai artėja dar suprantu 🙂 Aš rašiau filosofiškai 🙂 Matyt nepavyko ? Kodėl nurimote dėl Smiltynės projekto ? Pamenu pačio pasipiktinimą komentare ” Klaipėdoje ” . 🙂 Ar dėl to ” ramu” , nes idėjos stūmikas liberalas Gentvilas ? 🙂 Negi judinsi savus ?

  7. Ko čia tiek suvidiriavo?...

    Normalus ir logiškas sprendimas dėl geležinkelio prekybos stoties iškėlimo, bet kažkas turbūt vaidina, apsimeta ir naudojasi savo politiniam gyvenimui, daro šou kad išlikti….

    Reply
    • Tai kuo susividuriavai?

      Atsakau kad uosto statybai reikia geležinkelio pletros. Keliu platinimo. Kam 2mln . turinčiai Lietuvai uosto Melneragėje?
      kuo čia trūksta?
      Tai pats suviduriosi kai atsakysi į šios klausimus.O atsakymus turi Skvernelis ir Karoblis.

  8. GintarasR

    Reikia mums vieną kartą suprasti – kai girdite sakant „mes, uostas” – supraskit, kad tai kalba privačių uosto kompanijų vadovai ir savininkai. Bet kai girdite sakant „mes, uostas” – supraskit, kad tai kalba jau uosto direkcija, mūsų „paviete” atstovaujanti Susisiekimo ministeriją ir Vyriausybę. Ir dar supraskit, kad vienų „mes, uostas” tikslai labai skiriasi nuo kitų „mes, uostas” tikslų ir planų, įtvirtinamų Valstybės dokumentuose. Supratot, kad nieko nesupratot? Taip yra, nes mus visus pastoviai bando klaidinti visokiais „mes, uostas”, „pasirašiau, bet nepatvirtinau”, „patvirtinu g/ž planavimą Girulių miške, bet siekiu kurortinės teritorijos statuso ten pat, kur bus geležinkelio terminalas”, „krovininius traukinius iškeliam iš miesto centro, bet paliekam jų eismą per visą miestą”, „manevrinė stotis, bet ne geležinkelio mazgas”, kitą dieną jau „geležinkelio mazgas, bet ne sausas uostas”, dar kitą dieną „išorinis uostas bus Melnragėje, bet tik kaip uosto plėtra pietuose”. Vos tik jūs nusisukat nuo klausimo kad savo reikalais užsiimti, vėl jums atsisukus visos šaškės bus kardinaliai perdėliotos ir jums pasakys – tai žaidžiam toliau, juk mums visuomenės nuomonė yra labai svarbi. Melagiena pilasi ant Klaipėdos iš visų lygių, o topų topas yra kai iš pažiūros rimti žmonės ima postringauti „jau kuris laikas nebesigirdi nieko apie išorinį uostą”, suprask šiandien griaustinio nebuvo, vadinasi audros nebebus niekada :)… arba „aš netikiu, kad tas uostas bus”, arba „netikiu, kad mišką kirs” – gerbiamieji, tikėjimo reikalus spręskime bažnyčioje, jei nepakaks – prisidurkite ir namie. Kalbant apie miesto reikalus, kviečiu vadovautis (nors žinau, kad darysit kaip įpratę 🙂 ) ne visokiais „tikiu-netikiu” ir „aš susitarsiu, ar man sakė” – o galiojančiais Seimo, Vyriausybės nutarimais ir jų rengiamais projektais, ministerijų, savivaldybės, Tarybos dokumentais. Ten aiškiai ir nedviprasmiškai parašyti įvairūs dalykai, kurie šiandien galioja ir yra lengvai įrodoma, kad:

    – LR Seimas reikalauja išbraukti Girulių mišką iš svarstomų alternatyvų g/ž plėtrai,
    – Klaipėdos m. Taryba reikalauja nevykdyti g/ž plėtros Girulių miške.
    – Melnragėje numatyta iki 2029 metų pastatyti išorinį uostą, kuris turi kainuoti ne mažiau 619 mln. eurų, iš kurių 185 mln. turi būti vietinio ir (ar) užsienio investitoriaus indėlis.
    – Klaipėdos prieigose vykdant „Nacionalinę susisiekimo plėtros programą 2014-2022” bus pastatytas multimodalinis geležinkelio terminalas.
    – Girulių miškas Vyriausybės nutarimu yra paliktas kaip vienas iš svarbiausių taikinių geležinkelio plėtrai visais etapais.
    – kalbėjimas apie geležinkelio plėtrą Kretigsodyje, ar Kretingoje – neturi jokio pagrindo, yra tik menkaverčiai „man sakė”, nes Kretingsodis ir Kretinga neįtraukta į planavimo teritoriją, nustatytą Vyriausybės 2020m. liepos 1d. nutarimu. Na, neįtraukta, neparodyta teritorijos schemoje ir tiek – todėl baikim mistifikacijas ir vaidinimus, kad žinome daugiau, nei realiai yra.
    – geležinkelio plėtra Klaipėdoje nuo pat proceso pradžios yra organizauojama pažeidžiant Teritorijų planavimo įstatymo nuostatas ir todėl yra neteisėta.
    – prieš 4 dienas buvo TAR užregistruotas įstatymas: „LIETUVOS RESPUBLIKOS PLANUOJAMOS ŪKINĖS VEIKLOS POVEIKIO APLINKAI VERTINIMO ĮSTATYMO NR. I-1495 2, 6, 8, 9, 10 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO IR ĮSTATYMO PAPILDYMO 81 STRAIPSNIU ĮSTATYMAS
    2020 m. birželio 26 d. Nr. XIII-3166” . Juo nuo 2021.01.01. įsigalioja 8 str.5 dalies pakeitimas ir naujas 10 str.5-1 nurodo, kad nebegalioja savivaldybės Tarybos VETO teisė dėl PAV programos ir PAV ataskaitos, kai planuojama ūkinė veikla yra valstybinės reikšmės ir jos įgyvendinimas numatytas Vyriausybės patvirtintuose valstybės strateginiuose planuose arba planuojama ūkinė veikla reikalinga valstybei svarbiam ar regioninės svarbos projektui įgyvendinti.
    Taip yra panaikinamas kelias savivaldybėms per tarybas užkirsti kelią planuojamai pražūtingai veiklai , įvardintai kaip valstybinės reikšmės . Iki šiol ir visuomenė dar turėjo bent teorinę galimybę savo nuomonę ir lūkesčius įgyvendinti veikdama per savo rinktas miestų ir rajonų tarybas – dabar ir ta galimybė yra panaikinta įstatymu. Mes visi ir Taryba galės vien tik kreiptis į nepriklausomus ekspertus išaiškinimo, patys už tai susimokėdami – bet tada, kai visi sprendimai bus jau padaryti. Visuomenės dalyvavimo ir demokratinio proceso imitacija, ne daugiau.

    Geležinkelis, miškas, pajūris, uostas/miestas ir kiti Klaipėdos reikalai – tai labai sudėtingi derybų procesai, į kuriuos reikia eiti ne su visokiais postringavimais ir mistifikacijomis „tikiu-netikiu”, ne su „o man sakė”, arba „aš kietas, po kaldra sutvarkysiu” – o gerai žinant faktinę medžiagą, netingint tikrinti kiekvieną mums brukamą teiginį ir dokumentą, tvirtai suvokus miesto tikslus ir turint strategiją kaip juos įgyvendinti. Deja, tokios komandos, mokančios telkti visų spalvų politinį palaikymą Vilniaus koridoriuose Klaipėdos idėjoms, turinčios kvalifikacijos, valios nebijoti ir gebančios tai įgyvendinti – mes šiai dienai mieste neturim. Todėl teks dirbti su tais resursais, kurie dar Klaipėdoje yra ir siekti įstatymų pakeitimų, dirbti su Aukščiausiuoju teismu, Konstituciniu Teismu ir kt. Ar Taryba turės išminties ir valios kreiptis į šias institucijas dėl Teritorijų planavimo įstatymo pakeitimų, dėl 2020 m. birželio 26 d. Nr. XIII-3166 atšaukimo ir t.t.? Juk tokią teisę, kvalifikuotus teisininkus ir resursus reikalingus procesui dar turit, ar jums atrodo, kad visuomenininkai už jus visa tai daryti privalo?

    Reply
    • Ačiū,

      Gintarai

  9. klaipėdietis

    dabar kai pamačiau kokie veidmainiai valstiečiai ir jų visokie kepeniai su girskienėm man viskas aišku, gieda gražiai, susitikimus organizuoja, internete tik rašo, o už akių štai ką daro. Tikrai už juos nebalsuosiu ir dar kitus paprotinsiu.

    Reply
    • Elena

      Vėl pletkinate ? Ką konkrečiai ” valstiečiai ” daro taryboje ? Oi , ” kerta mišką ” ? :))) Kurio žodžio nesupratote ? Uostui NEREIKIA , jie PRIEŠ 🙂 Pademonstruokite daugiau „išminties perliukų „komentuodamas , manau tokių kaip aš – turinčių kritinį mąstymą , atsiras daugiau 🙂 Pirmyn

    • troliai

      tam ir sukurti, kad va kaip jūs rašinėtumėte, bet geriau pasižiūrėkite kaip elgiamasi ir kaip žodžiai nuo darbų skiriasi.

    • Elena

      Trolis jūs , nes net savo vardą bijote parašyti ?Dergiatės be jokių argumentų – pletkinate .

    • Elenai

      Ar tu mokama Grubliausko trolininkė?

  10. Už Girulių miško iškirtims Skvernelis nutarė-balsuos po rinkimu

    Klaipėdos Taryba leido balsuoti už 2 alternat. 1.Giruliai 2.Kopustai.
    3. TAIP BALSUODAMA Kl.Taryba pritarė Girulių miško iškirtimui.
    4.Vyriausybė jau suplanavo Dry port statyba Giruliose,uostininkams galimai atliekas įvežti ir manome kariniams tikslams.
    Pasirašyta sutartis, Karoblis užslaptino kiek pajegu įves į Lietuva. Tam pajegu įvedymui platina kelius. Tam atsirado geležinkelio plėtra ir dry port statyba Giruliose.
    Išvada:
    Po rinkimu BUS NUBALSUOTA UŽ GIRULIU IŠKIRTIMA

    Reply
    • o klaipėdos taryboje balsavo už

      konservatoriai, net valstiečių atstovų…ko tie valstiečiai veidmainiauja su girskiene priešakyje, čia vaidina kovotojus o Vilniuje ministrai tik parašus sudeda ir pirmyn. Nustokite meluoti, o penktadienį kepenis universitete vėl demagogijas skleis apie žalią ekonomiką…nuvykti reikia ir išvaikyti tokius propagandininkus.

    • Na ir ?

      Jūs prieš , kad Lietuva stiprina gynybines pozicijas ? O gal norite viešos info apie šiuos objektus ? O gal jūs norite spręsti kokius ir kur statyti gynybinius objektus ? Kažkaip nelogiška …:)

  11. Elena

    Aš maniau , kad ” kovojantys visuomenininkai ” turi sveiko proto, todėl juos palaikydavau 🙂 Pasirodo labai klydau ….Nieko nežino , plaukia paviršiumi ir rėkauja bauginančius šūkius , bei ieško ” kaltų ” ,nes patys VISADA TEISŪS ir žaidžia politinius žaidimus . Vien žo šou menai ir dar labai pigūs , fui … Uostas ” sako ” mums nereikia , mes t.p. prieš – ” kovotojams reikia kovoti , todėl pletkina …. Pasirodo tikrai ponios Puteikienės ruoštas raštas buvo su procedūriniais pažeidimais , bet ne – neršia kovotojai ” nepriima – iškirs ” … Jau rašiau , jums šis meras labai naudingas , jums nereikėjo kito mero , todėl nebetikiu jokia „kova liežuviu „. O ir šiaip paskaičius ” plakatinių kovotojų ” komentarus , man vaizdelis liūdnokas …Ne , aš balsuosiu už Girskienę ir ” valstiečius ” 🙂

    Reply
    • Trolei Elenytei

      Abu Puteikienės sprendimai suderinti savivaldybės teisininkų ir pateikti tarybai. Vakar Dambrauskas prisistatė, kaip uosto krovos kompanijų asociacijos vadovas. Lietuvos įstatymai reikalauja atskirti privačius interesus nuo viešųjų.

    • elenyte

      gana čia plauti valstiečių mindūrus jie klaipėdiečiams jau iš tolo dvokia, kaip ir tie melai, kad kokia tai girskienė kovoja, o vilniuje jos pačios partiečiai įstatymus kepa…iš kur tokie žaidimai?

    • Elena , trolis ? :)

      Vakar taip , suderinti ponios raštai , o prieš tai ? Bet jūs vistiek rėkėte ” nepriima ” 🙂 Aš neskalbiu anot jūsų ” valstiečių ” , aš paprasčiausiai reaguoju į ” plakatinių visuomenininkų ” veiksmus bei komentarus . Maniau ponios Puteikienės – žavios moteriškės , palaikytojai , nors protingi 🙂

    • Trolei Elenytei

      Jeigu Grubliauskas būtų norėjęs stabdyti Girulių miško kirtimą, būtų Puteikienės per tarybos posėdį teiktą sprendimą davęs suderinti skubos tvarką ir kitą dieną teikęs jį tarybai, nes posėdžiai yra suplanuoti ir ketvirtadieniui, ir penktadieniui. Kiek žinau, administracija neturėjo jokių pastabų Puteikienės sprendimams. Tik užvilkintas laikas. Žiūrėjau transliaciją posėdžio – Puteikienė net buvo surinkusi tarybos narių parašus, kad sprendimus būtų galima buvę svarstyti. Tai ne – meras sukūrė niekinį memorandumą, bet atsisakė Puteikienės sprendimo projekto, kuriuo realiai, iki antrojo Vyriausybės posėdžio, kuris padėjo paskutinį tašką, kurį patvirtinus, vyriausybė būtų buvusi priversta keisti savo sprendimą.

  12. ot valstiečiai valdžioje

    taryboje juk gyventojų parašus berods liberalai buvo pristatę ir sprendimą steigti parką, bet kur tau atmetė greit ir kažkokį fiktyvų memorandumą davė pasirašyti…Nebetikiu valstiečiais nei trupučio nei jų Kepeniu nei Girskiene kuriuos čia kiša klaipėdiečiams. O dabar kai uostininkai su jais aiškiau nei aišku kas per intereseas.

    Reply
  13. klaipėdiečiams

    Neapsigaukite rinkimuose. Uostininkas Dambrauskas yra valstiečių partijoje ir žiūrėkite ką kalba. Lygiai tas pats bus ir su valstiečių kitais kandidatais jie stums Girulių miško kirtimą. Valstiečiai vėl Klaipėdoje iškėlė Kepenį, tai atidžiai rinkitės, nes matome kaip jie elgiasi su klaipėdiečių interesu.

    Reply
  14. Elena

    Ponai ” kovotojai ” tekste aiškiai parašyta ką sako UOSTAS ( ” valstietis ” Dambrauskas ) – UOSTO PLĖTRAI GIRULIŲ NEREIKIA ir jie yra PRIEŠ . ….Siūlo kitokių alternatyvų . Taigi , baikite spekuliuoti ir kvailinti miestiečius .

    Reply
    • Elena jus nesuprantat

      Uostas Giruliose jau suplanuotas. Jis reikalingas ne tik uostininkams. Jis galimai bus naufuojamas kariniams tikslams. Tad Vyriausybė nutarė balsuos po rinkimu . Manau tik už Dry post statyba tik Giruliose. Tad iškirs mišką.

    • Trolei Elenytei

      Yra prieš, bet prašo jokių būdu neatšaukti Neniškio pritarimo dėl geležinkelio mazgo iškėlimo į Girulius? Gudriai čia.

  15. Gražvydas

    Puteikienė ir Puteikis,du politiniai lavonai.Gerbiamieji neberinkim tų cirko artistų.Veltėdžiai visur lenda,apsimeta darantys kažką gero.Varyti juos lauk iš lietuvos.Šlykštukai jie ir smulkūs žulikėliai.Atsibuskit Klaipėdiečiai!Šizofrenikus renkam ir norim,kad šalis klestėtų.Gėda Puteikiams.Ruskė su pijoku susiplakusi ir dar vaizduoja.

    Reply
    • Ar čia rašo Neniškis?

      Ar Grubliauskas?

    • :)

      Rašyti išmokai skaityti nepavyko ? Rašo Gražvydas 🙂

    • Juozas

      Klausiausi posėdžio: Puteikiene pateikė gražia lietuvių kalba labai aiškų sprendimą atšaukti Neniškio parašą dėl geležinio mazgo perkėlimo į Girulius. Ir šiaip graži ir protinga. Puteikiui nuskilo. O uostinininkų kalba tokia, kad atrodo, kad lietuviškai tik per posėdžius tenka kalbėti. Batenka ir kalis kenkia tautiškumui 🙂

    • Gražvydai

      O kiek doziu šiandien pavartojai?a gal žolitėe persirukiai????

  16. Neniškis kodėl meluoji?

    ,,Pats G. Neniškis aiškino, jog niekada nedėjo ir nedės parašo už tai, kad būtų iškirstas Girulių miškas.”
    Tu padėjai paraša TAI FAKTAS

    Reply
  17. Kačalinas žinojo ir pritarė Neniškio pararašui

    Kada Kačalinas nustosi apgaudinėti????????
    Bandai dar mulkinti žmonės????????
    Kas tau patikėjo..??.????
    Vyriausybė balsuos po rinkimu už Girulių miško iškirtimą. Kačalino dar vieno beborandumo tikrai net neskaitys

    Reply
  18. Tarybos nariai murie balsavo prieš ir susilaikė -LAUK

    Jus nereikalingi miestui ,mums

    Reply
  19. Nepavyko apgauti su MEMORANDUMU

    Dabar bando apgauti su:,,Tačiau komiteto nariai pavedė administracijai parengti kitą miesto tarybos sprendimo projektą, kuriame aiškiai būtų pasakyta kad miestas nepritaria geležinkelių plėtrai Giruliuose.”

    Juokdariai. Vėl norite apgauti? Dambrauskai ar tu naivuolis? Šio metu Vyriausybė pritars Girulių iškirtimui. Nepadėjo Bebarandumas…..ir nepadės ir tas…

    Reply
    • Elena

      Juokinate mane ponios ir ponai ” kovotojai ” 🙂 Jei turiu kitą nuomonę , tai trolinu ? Aš skaitau KAS PARAŠYTA , KĄ OFICIALIAI KALBA TARYBOS NARIAI , o ne ką pletkinate ar kas ką kalba užkulisiuose . O jūs nežinojote , jog Neniškis yra tarybos daugumos ( Grubliausko ir konservatorių ) statytinis – administracijos direktorius ? 🙂 🙂 Tai valdančiųjų postas 🙂 Sakote kaip atskleidžiamą paslaptį 🙂

  20. Elena klaipėdskui

    Kaip gali spausti tą kuriam nereikia ” spaudimo ” objekto 🙂 ir net esi prieš 🙂

    Reply
    • ?

      Argi nebuvo oficialiuose rastuose parasyta kad per toli vezineti?

    • Trolei Elenytei

      Jus sąmoningai klaidinate: Neniškis pritarė geležinkelio mazgo perkėlimui į Girulius. Neniškis yra Grubliausko ir konservatorių statytinis.

  21. Džiaugiuosi

    Taryboje ” valstiečių ” atstovai dirba , o ne pliauškia . O tie rėkiantys suvoks tekstą – UOSTUI nereikia Girulių miško kirtimo …. Kažkaip pradedu abejoti tų žmonių ” kova ” .

    Reply
    • Klaipėdskas

      Jeigu nebūtų bendruomenių ir Puteikienės spaudimo uostininkams, sėdėtų jie savo baltarusiškoje krovoje uodegas parietę. Čia prieš rinkimus žada. O bus, kaip visada 🙂

    • :)

      Aha , labai Puteikienė ir bendruomenės spaudžia 🙂 Išsigando ? Ir ko pasiekė ? 🙂 Nieko , parašo taryba neatšaukė . Ko bendruomenės nesijaudina dėl Smiltynės ” statybų ” ? Ne ta ” kova ” ir ne tie ” kaltieji ” ? Man , kažkada , ponia Puteikienė atrodė visai rimta politikė 🙂 Apie vyrukus iš asociacijos turiu atskirą nuomonę ir ji vis prastėja 🙂

    • Naivuoli

      , tie tavo valstiečiai tvarko savo milijoninius reikaliukus ir tikrai ne dėl miesto žmonių pliaušką. Miesto tarybos narys davęs priesaiką tarnauti miesto žmonėms atvirai atstovauja uosto asociacijos interesus ir net to neslepia. Komitetų ir tarybos posėdžiai jau patapo uotininkų tribūnomis. Atvirai drebia – čia mūsų, privatus uostas ir visi reikalai. Visi ministrai ir visokie vice mano hebra, pas mane rytoj atvažiuoja, aš vyr. načialnikas! po premjero antras, moku su visais tartis ( už atsegtas babkes) ir nieko man nereikia deklaruoti ir nusišalinti. Bent jau nuo tokių klausimų nusišalintų, bet kam. Neišpasakytų dundulių miestas išsirinkęs uosto milijonierius juos atstovauti ir „ginti” nuo uosto taršos. Tuoj dunduliai įtikės, kad čia tikrai miestas visokiom taršom uostą nuodiją ir tuoj ims mokėti už tą meilę. Jau kelios palesintos vištos įtikėjo. Bus ir daugiau.

    • Nėr ko džiaugtis

      Tikrai bendruomenės ir Puteikienė spaudžia. Bet šitie grubliauskai, dambrauskai ir konservai tuščius memorandumas pasirašo, o kai reikia konkretų pritarimą atšaukti – ir į krūmus. Pirmyn, Puteikienė!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Sporto bazių valdymo centro darbuotojai negauna algų*

Nors pinigų yra, bet nėra nėra kaip tų algų išmokėti. Nes policinė Klaipėdos valdžiai išmobingavo šios kontoros direktorių, o laikinai ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This