Oficiozas ar pasiekimai: žvilgsnis į „Vakarų vėjus”

Nuomonės

Vytautas Valevičius
2020-07-29

Komentarų: 1

Klaipėdos parodų rūmuose atidaryta Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Klaipėdos skyriaus menininkų paroda „Vakarų vėjai – 2020“.

Viešai skelbiama, kad skyriuje yra apie 120 narių, kurių dalis ir pateikė savo darbus. Bet kalbant apie parodą reikėtų pristatyti gal ir ne geriausius, bet į akis krentančius darbus. Toks yra Romo Klimavičiaus „Troškulys“. Jis yra didelis (nuotr).

Tiesa, parodos pristatymo metu Ignas Kazakevičius visus pakvietė į antrą aukštą, kur laukė Klaipėdos dailininkų pirmininkės mįslė REGALIJOS. Negaliu pristatyti nuotraukos, nors tai galima padaryti.

Vienas iš ryškesnių darbų yra Anatolijaus Klemencovo Celė. Jis sugebėjo sukurti performansą. Yra žiūrovas su ausimis, yra meno kūrinys, nėra klausytojo, nebėra ir meno.

Nors darbai yra nauji, t.y. sukurti per paskutinius dvejus metus, tačiau daugelis išlaiko autorių tapatumą, nors tai trukdo rastis originalumui. Gana originalūs yra Eimanavičiūtės-Kasčionienės darbai, užimantys didelį plotą, bet susižavėjimo nesukeliantys.

O štai Aurimo Anuso IMPROVIZACIJA GRAŽDANKOS TEMA  – žinantiems lietuvių raštijos istoriją. Sukelia nemenką emociją.

Dalia Kirkutienė pakeitė savo stilių, o jos nauji darbai patraukia akį. Ne veltui daugelis parodos žiūrovų taip norėjo su ja nusifotografuoti.

Danas Andriulionis „apsivertė“. Ankstesniais metai tapęs didžiulio formato darbus, šiemet pateikė tik keturis mažulėlius paveikslėlius.

Pirmo aukšto salėje tilpo labiau klasikiniai darbai, nors Danius Drulys savaip pristato priklausomybės temą. Jo aguonos taip ir vadinasi – priklausomybė.

Virginija Urbonavičienė pateikė koronos laiko paveikslus, kurie nors ir yra „klasikiniai, tačiau emocionalūs”.

Gal ne visi sutiks su mano požiūriu, tai gali nueiti ir pasižiūrėti patys. Paroda dar ilgai veiks.

1 Comment

  1. tomas

    Jei atvirai ,tai vagana paroda,klaikus tas Klimavičiaus kibiras alia troškulys, bet jis ne vienas ten toks.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Kuo reikšmingas Kantas?

Gimimo data 1724 m. balandžio 22 d., gimimo vieta – Karaliaučius. Mes intensyviai bandome jį pasisavinti, nes tam pritaria istoriniai ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Senoliai ir vaikai: trys pasauliai

Nenoriu galvoti apie tolimas šalis, matau tai, kur dabar gyvenu. Vaikai, jų tėvai ir jų seneliai gyvena labai skirtinguose pasauliuose. ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This