Atgimimo aikštėje vyko politikų ir jaunimo diskusija

Politika

Emilija Breiterytė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2020-08-12

Komentarų: 1

„Žolė Lietuvoje turėtų būti legalizuota“, „Ar laisvė turi ribas?“, „Klaipėdos valdžia toleruoja taršą“, „Klaipėdos politikai ignoruoja LGBT+ bendruomenės teises?“ – apie šiuos ir kitus klausimus Klaipėdos miesto jaunimas trečiadienio vakarą Atgimimo aikštėje kvietė diskutuoti Klaipėdos miesto politikus renginyje „30 min. jaunimui“.

Žmonių susirinko daugiau, negu tikėjosi, o prisijungė ne tik tarybos nariai, bet ir savivaldybės darbuotojai. Emilijos Breiterytės nuotr.

Kiekvienai temai – skirtas atskiras stalas. Prie jo sėdi jaunas žmogus, atstovaujantis konkrečiai problemai. Politikai buvo kviečiami kartu atsisėsti prie norimos temos stalo ir su jaunu žmogumi padiskutuoti ir pasiginčyti.

Likus 15 minučių iki renginio girdisi organizatorių ir jaunimo abejonės, ar daug politikų ateis į šį renginį. Kviesti buvo visi Klaipėdos miesto savivaldybės nariai.

„Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ projektų vadovė Greta Meškauskienė teigia, kad žmonių susirinko daugiau, negu tikėjosi, o prisijungė ne tik tarybos nariai, bet ir savivaldybės darbuotojai.

Kai kurie Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariai – Ligita Girskienė, Viktoras Senčila – per pusvalandį spėjo apeiti daugiau negu du stalus, pakalbėti keliomis temomis.

Temos apie taršą Klaipėdoje, kanapių legalizavimą, LGBT+ bendruomenę, užsieniečių integraciją labiausiai domino tiek susirinkusius klausytojus, tiek pačius politikus – prie šių stalų visą laiką virė diskusijos.

„Fridays for future Klaipėda“ jaunimo atstovės Mildos Matulevičiūtės diskusijų tema – „Klaipėdos valdžia toleruoja taršą“. Pirmas oponentas – Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys konservatorius Kazys Bagdonas.

„Ekologija – labai plati tema. Klaipėda daugeliu klausimų yra pajudėjusi – tiek dėl švaraus transporto, tiek dėl taršos, tiek dėl kvapų – miestiečiai buvo sujudę. Žmonėms tai aktuali tema. Aktualu tampa tada, kada kažkas įvyksta“, – kalba K. Bagdonas.

„Pokalbis buvo labai draugiškas ir truputį pakėlė nuotaiką. Tikėjausi, kad pokalbis bus kiek piktesnis, bet suteikė šiek tiek vilties, kad Klaipėdoj nėra taip blogai su tarša, kaip man atrodė iš pradžių“, – teigia M. Matulevičiūtė.

K. Bagdonas sako, kad išgirdo gan neblogų jaunimo pasiūlymų.

„Jaunimas kalba racionaliai, nori greitų rezultatų. Pats irgi esu maksimalistas, bet suprantu, kad susiduri su biurokratine mašina, susiduri su įstatymais, todėl natūralu, kad tie rezultatai greit neateis“, – sako K. Bagdonas.

G. Meškauskienė teigia, kad tokio pobūdžio renginių darys ir ateityje.

Projektas „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ turi platformą „Dialogai“. Pasak G. Meškauskienės, ši platforma skatina megzti dialogą tarp miesto bendruomenės, šiuo atveju jaunimo, ir miesto savivaldos bendrais klausimais, kuriais gyvena jaunimas, o galbūt ir savivalda.

„Dialogui su politikais užmegzti tokios akcijos kaip šiandien – tik pradžia. Visus likusius šiuos metus ir ateinančius kitus jau „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ titulo metus skatinsime tokias diskusijas vystytis, formuosime daugiau klausimų tam, kad liktų daugiau atsakymų, o jaunimas ilgainiui apskritai tokių klausimų nebeturėtų arba žinotų, kaip iš karto rasti atsakymą“, – teigia G. Meškauskienė.

1 Comment

  1. Joris

    Bet vistiek gerai gyvenam, kai tokios temos gvildenamos. Visiški niekai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Garsusis Labrenciškės sklypas: kodėl pati savivalda nenutraukia sutarties?

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo politikų pagimdytą bylą, kurios epicentre yra visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje.   Baigiamųjų kalbų metu Savivaldybės administracijos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This