Pasikeitė mokėjimo už važiavimą Palangos plentu tvarka

Svarbu, Transportas

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad nuo rugsėjo 1 dienos sutrumpėjo kelių mokesčiu apmokestintas Palangos plento ruožas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Skelbiama, jog nuo šiol vairuotojai, mokantys kelių mokestį teisės aktų nustatyta tvarka, turės mokėti už važiavimą Palangos plentu ne nuo Jakų žiedo, bet nuo 11-ojo kilometro, kuris yra ties kelio Klaipėda – Kretinga viaduku.

„Klaipėdos miesto savivaldybė yra suinteresuota, kad miesto transporto sistema būtų sustyguota ir veiktų sklandžiai – taip, kad niekam nereiktų ieškoti patogesnių, pigesnių ar dar kokių kitų alternatyvų. Tai liečia ir valstybinės reikšmės kelius, konkrečiai – Palangos plentą. Ministerija sprendimą prailginti apmokestinamo kelio dalį pernai nusprendė padidinti vienašališkai. Gera žinia, kad į kreipimąsi, kuriame išdėstėme savo argumentus, buvo įsiklausyta, nors tam ir prireikė nemažai laiko“, – savivaldybės pranešime teigia Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Vyriausybė savo rugpjūčio 26 d. nutarimu nustatė, kad nuo šių metų rugsėjo 1 d. apmokestintas kelio A13 ruožas yra nuo 11 iki 43,83 km.

Klaipėdos miesto savivaldybė teigia sulaukusi įmonių nusiskundimų, kad jiems išaugo sąnaudos, nes minėtoje kelio A13 dalyje važinėja Klaipėdos miesto viešojo transporto sistemos autobusų (M2) maršrutai, vežėjai šio kelio prieigose turi remonto dirbtuves ir įvairaus pobūdžio aptarnavimo įmones, į kurias alternatyvių nuvažiavimo kelių arba nėra iš viso, arba jie nėra tinkami žemagrindžių autobusų eismui.

Nutarimas dėl išplėstos kelių mokesčiu apmokestinamos Palangos plento dalies aktualus ir kitoms šalia kelio įsikūrusioms įmonėms (logistikos, antrinių žaliavų tvarkymo srities ir kt.), kurios šiuo keliu naudojasi, siekdamos aplenkti pagrindines Klaipėdos miesto gatves.

Klaipėdos miesto savivaldybė teigia dar šių metų vasario mėnesį mero vardu kreipusis į Susisiekimo ministeriją, kad mokamas kelio ruožas prasidėtų tik nuo 11 km.

„Susisiekimo ministerija įsiklausė į savivaldybės argumentus, todėl nuo šiol važiavimas Palangos plentu iki Kretingos viaduko, kaip ir anksčiau, bus nemokamas, o transporto priemonėms nereikės ieškoti aplinkkelių, siekiant išvengti papildomų išlaidų”, – teigiama savivaldybės pranešime.

Priminsime, jog pirmieji šią problemą viešai iškėlė ir ne kartą apie ją rašė „Atviros Klaipėdos” žurnalistai.

4 Comments

  1. Vietinis

    Eismoinfo.lt žemėlapyje šis ruožas pažymėtas kaip mokamas. Kuo tikėti?

    Reply
    • Svarbu

      Eismoinfo.lt pakeitimus atliko, tačiau Lietuvos automobilių kelių direkcijos mokamų kelių sąraše (keliumokestis.lt) A13 Klaipėda -Liepoja 0-43,83 km apmokestinama. Kuo tikėti?

  2. Rinkimai

    Čia prieš rinkimus pamalonino…

    Reply
  3. Mantux

    Ačiū Martynai. Tavo dėka mus išgirdo

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This