Naujieji Klaipėdos policijos namai: nuo svajonės iki įkurtuvių – 25 metai

Svarbu, Valstybingumo ženklai Klaipėdoje

Lietuvos nepriklausomybės aušroje užgimusi Klaipėdos policijos pareigūnų svajonė turėti naujus namus – šiuolaikišką komisariato pastatą – realybe tapo tik po daugiau nei 20 metų. Ir toks pastatas šiandien yra vienas pirmųjų Lietuvoje, kuris yra pastatytas ir tiesiogiai pritaikytas policijai.

„Atvira Klaipėda“, tęsdama projektą „30 Nepriklausomybės metų: valstybiniai pėdsakai Klaipėdoje“, šįkart pristato, kaip uostamiestyje, Kauno gatvėje, buvo pastatytas naujasis Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatas.

Naujasis Klaipėdos apskrities policijos komisariato pastatas pastatytas strategiškai patogioje vietoje – Kauno gatvėje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmieji bandymai – vos atgavus nepriklausomybę

Ilgus metus Klaipėdos policijos namais buvo istorinis pastatas Jūros g. 1 – XIX amžiaus viduryje pastatytas teismas ir kalėjimas. Klaipėdos policija čia įsikūrė 1980 metų rudenį, o prieš tai kelis dešimtmečius jos buveinė buvo septynaukščiame pastate Žvejų gatvėje, prie Dangės upės.

Nuo 1977 metų Klaipėdos policijos sistemoje dirbęs, o nuo 1999 metų jai vadovavęs Benonas Ivanauskas prisiminė persikraustymo faktą, tačiau smulkios detalės iš atminties jau išnyko.

„Pastate Jūros gatvė 1 veikė kažkokia statybinė organizacija. Jie tam laikui buvo gražiai susitvarkę patalpas. Kažkaip tų pastatų vadovai padarė mainus, po kurių mes, policija, ir persikraustėme į Jūros g. 1. Tikrų persikraustymo priežasčių nežinau, tačiau tuomet nauja vieta džiaugėmės, nes patalpos tikrai buvo geresnės ir patogesnės nei tame septynaukštyje. Mums atrodė, kad labai gerai įsikūrėme, bet po kokių 10 metų prasidėjo bėdos“, – prisiminė B. Ivanauskas.

Anot jo, pro istorinio pastato stogą ėmė sunktis vanduo, nuo lubų pradėjo byrėti tinkas, grėsmę ėmė kelti sijos.

„Apie naujo policijos komisariato pastato statybas tikriausiai imta svarstyti, svajoti, kalbėti nuo kokių 1990 metų. 1993 metais tapau Klaipėdos policijos viršininko pavaduotoju. Viršininkas tuomet buvo šviesaus atminimo Vaclovas Narmontas. Mes jau kalbėjomės apie naują pastatą. Jis sako: žemę turime, reikia pinigų, bet kiek prašau, kiek ieškau, niekas nenori su manimi kalbėtis. Suprantama, kad tais laikais naujiems pastatams pinigų tikrai nebuvo. Lietuva buvo ką tik atgavusi nepriklausomybę, kūrėsi įvairios naujos jos institucijos, pinigų trūko viskam“, – pasakojo B. Ivanauskas.

Žemė, apie kurią kalbama, buvo sklypas prie dabartinės Taikos pr. ir Dubysos gatvės sankryžos, kur dabar yra „Akropolio“ automobilių stovėjimo aikštelė.

Sklypą skyrė miestas

Pareigūnų darbo sąlygoms Jūros g. 1 esančiame pastate vis prastėjant, B. Ivanauskas nesėdėjo sudėjęs rankų.

„Nuo tada, kai tapau vadovu, kasmet sausį surašydavau raštą vidaus reikalų ministrui ir policijos generaliniam komisarui. Rašiau apie pastato būklę ir prašiau spręsti problemą. Tačiau laikas vis tempėsi ir tempėsi, o problemos vis gilėjo. Vis buvo diskutuojama, ar geriau restauruoti seną pastatą, ar statyti naują. Atlikome tokią studiją, po kurios paaiškėjo, kad labai panašiai, kiek reikėtų pinigų senojo pastato rekonstrukcijai, kainuotų nauja statyba. Tada policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius pritarė: jei gausite sklypą, bandome statyti naują pastatą“, – kalbėjo ilgametis Klaipėdos policijos vadovas.

Dienraštis „Vakarų ekspresas“ 2006 metų gruodį pranešė, jog „Klaipėdos policija taps „Akropolio“ kaimynė“. Straipsnyje cituojamas B. Ivanauskas, kuris teigė, jog lėšų statyti naują policijos komisariato pastatą yra, tačiau norint jas gauti būtina įvardyti konkrečią vietą, kur toks objektas galėtų būti statomas.

„Šio klausimo aptarti susirinkę miesto vadovai ir Savivaldybės administracijos specialistai vieningai sutarė, kad naujam VPK statyti geriausiai tiktų ties Kauno gatvės ir Šilutės plento sankirta, ne per toliausiai „Akropolio“, esanti teritorija. Tai, kad ši vieta visais požiūriais tinkama, pripažino ir pats VPK vadovas“, – rašoma straipsnyje.

Jame pranešama, jog „VPK viršininkas prognozavo, kad išsprendus žemės sklypo bei finansavimo klausimus, projektavimo darbus bus galima pradėti jau kitais metais, o statybas – 2008-aisiais“.

„Mes ieškoje geografiškai geros vietos, kad būtų gerai ir policijai, ir visuomenei, todėl tas sklypas Kauno gatvėje buvo geriausias pasirinkimas. Kiti siūlomi sklypai buvo pietinėje miesto dalyje. Tikrai esu dėkingas tuomečiam merui Rimantui Taraškevičiui, Klaipėdos savivaldybės urbanistui Kastyčiui Macijauskui, kurie labai supratingai padėjo. Klaipėdos savivaldybė savo finansais parengė sklypo detalųjį planą. Jame buvo numatyta, kad tame sklype gali atsirasti ne tik policija, bet ir prokuratūra, ir teismai“, – pasakojo B. Ivanauskas.

Klaipėdos miesto taryba 14050 kv. m ploto sklypo, esančio prie Šilutės pl. ir Kauno g. sankryžos (Kauno g. 6), detalųjį planą patvirtino 2008 m. liepos 31 dieną. Ir tuomet tikrai nesitikėta, kad policijos komisariato statybų pradžios reikės laukti dar ne vienerius metus.

Grėsė tragedija

Klaipėdos pareigūnai darbo sąlygas Jūros g. 1 esančiame pastate prisimena lyg didžiausią košmarą, todėl tie laukimo metai, kol bus pastatytas naujasis jų namais tapsiantis pastatas, prilygo amžiams.

Jūros g. 1 esantis pastatas buvo pripažintas avarinės būklės, tad pareigūnams čia buvo pavojinga dirbti. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Klaipėdos policijos pareigūnų darbo sąlygos prasčiausios visoje šalyje. Švenčiant Angelų sargų dieną tai patvirtino vidaus reikalų ministras Artūras Melianas. Buvusio apygardos teismo ir kalėjimo pastatas, kuriam jau per pusantro šimto metų, avariniu pripažintas prieš dešimtmetį. Tačiau čia iki šiol dirba žmonės, nors ant galvų gabalais byra tinkas, pro sutrūnijusius langus skverbiasi žvarbus pajūrio vėjas, į plaučius – dulkės, o seni baldai girgžda dar nuo gūdaus sovietmečio. Griūvantis milžinas – lyg viena didžiulė areštinė, kurioje kaliniais virto ir patys prižiūrėtojai. Neseniai čia viešėję švedų pareigūnai negalėjo patikėti tuo, ką išvydo. Vaikštinėdami po kabinetus jie nustėrę dairėsi į šalis ir nesiliovė spragsėti fotoaparatais. „Vis tikimės, o kaip kitaip“, – sako čia dirbantys žmonės, kurių viltys persikelti į naujas patalpas kasdien pamažu tolsta. <…> Stogas įlinkęs ir bet kurią akimirką gali įgriūti, tinkas krenta nuo sienų, lubų. Komisariatuose, kurie išsibarstę po miestą, bent langai pakeisti, o čia plyšiai rėmuose matomi plika akimi, pro juos veržiasi vėjas, kuris čia gana žvarbus, nes marios – vos už kelių šimtų metrų. Net viduryje žiemos taupant šildymui skirtas lėšas penktadieniais jis išjungiamas, o vėl įjungiamas tik pirmadienio rytą, tad kibti į darbus tenka susisupus į paltus. Prieš ketverius metus prabilta apie naujojo policijos pastato statybą Klaipėdoje, tačiau iki šiol net nepradėta kloti pamatų. „Pamažu prarandu tikėjimą, kad tai kada nors įvyks. Nors buvau didelis optimistas – iki šiol ta linkme nuveikta nemažai, parengti visi planai ir dokumentai – belieka pradėti statybos darbus, tačiau kažko laukiama, matyt, kol pasibaigs rinkimai ir pasikeis valdžia“, – nusivylimo neslėpė Klaipėdos policijos vadas B. Ivanauskas“, – tokį straipsnį, bene tiksliausiai apibūdinantį tuometes pareigūnų nuotaikas, 2012 metų spalio 8 dieną paskelbė portalas lrytas.lt.

B. Ivanauskas ir dabar tikino, kad tikrai didelė laimė, jog per tuos metus pastate Jūros g. 1 neįvyko jokia tragedija, nes lubos bet kada galėjo įgriūti.

„Dabar jau galiu prisipažinti, jog kai dirbome Jūros g. 1 esančiame pastate, net vengdavau eiti pas darbuotojus į kabinetus, nors labai mėgau su pareigūnais bendrauti. Man buvo gėda užeiti į jų kabinetus. Gėda, o nieko padaryti negali, pinigų remontui niekas neduoda, nes neva ruošiamasi naujai statybai. Tikrai buvo atvejų, kai išgirsdavau prašymą: bent tapetus nupirkite, o mes patys išsiklijuosime. Kai kurie pareigūnai kabinetus remontavosi už savo pinigus“, – ne vienerius metus trukusias beviltiškas akimirkas prisiminė B. Ivanauskas.

Išskirtinis bruožas – langų ritmika

Klaipėdos savivaldybė leidimą Kauno g. 6 statyti naują Klaipėdos policijos komisariato pastatą išdavė 2012 metų vasarį. Statybos užsakovas – Turto bankas, o techninį projektą parengė UAB „Cowi Lietuva“.

„Projekte numatoma pastatyti 3 pastatus, susietus pagal paskirtį ir sublokuotus. Tai bus policijos komisariatas, areštinė ir antžeminė daugiaaukštė automobilių saugykla. Projekte taip pat numatoma pastatyti inžinerinius tinklus, sutvarkyti sklypą, įrengti automobilių stovėjimo vietas, kompleksą aptverti ir apšviesti, be to, VPK pastatų kompleksas bus pritaikytas žmonėms su negalia. Statybos skaičiuojamoji kaina 96012,46 tūkst. litų. Penkiaaukščio VPK pastato plotas planuojamas 13900 kv. m, trijų aukštų areštinės plotas – 2274 kv. m, antžeminis garažas bus 4 aukštų“, – 2012 metų vasarį rašė portalas ve.lt.

Jame pranešama, jog darbai Kauno gatvėje turėtų prasidėti antrąjį 2012 metų ketvirtį. Buvo numatyta, kad į naująjį pastatą įsikels visi įvairiose Klaipėdos vietose „išsibarstę“ policijos padaliniai, išskyrus teritorinius Klaipėdos miesto policijos komisariatus. Planuota, kad statybos darbai užtruks 24 mėnesius.

„Vyriausiojo policijos komisariato pastatų kompleksą sudaro trys pastatai: 5 aukštų, 525 darbo vietų vyriausiojo policijos komisariato administracinis pastatas, trijų aukštų, 100 vietų areštinės pastatas ir 4 aukštų, 172 vietų atviro tipo antžeminė automobilių saugykla. Visų  trijų pastatų  tūrių, proporcijų ir fasadų struktūros bei apdailos sprendiniai sudaro vientisos architektūrinės stilistikos kompleksą. Pastatų konfigūraciją ir planinį-tūrinį sprendimą sąlygojo sklypo konfigūracija, aplinkinis užstatymas, Klaipėdos miesto bendrojo plano ir šios teritorijos detaliojo plano sprendiniai.

Vyriausiojo policijos komisariato administracinis pastatas yra stambiausias komplekso tūris, kurio fasadai, atsižvelgiant į pastato planinę struktūrą skaidomi į mažesnes fasado plokštumas, panaudojant dviejų spalvų keramines apdailos plytas. Administracinio pastato išskirtinis bruožas, suteikiantis šiam statiniui reikiamą griežtumą – vienodų, optiškai paaukštintų langų ritmika.

Areštinės pastato patalpos išdėstomos pastato perimetru, suformuojant uždarą saugomą kiemą. Fasadų apdailai, kaip ir Vyriausiojo policijos komisariato pastatui,  numatytos dviejų spalvų keramines apdailos plytos. Kamerų langai suprojektuoti į vidinio pastato kiemo erdvę.

Antžeminė automobilių saugykla suprojektuota atviro tipo, ažūrines lauko sienas įrengiant iš specialaus anoduoto aliuminio profilių“, – portalas ve.lt 2012 metų vasarį paskelbė būsimo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastato projekto aprašymą.

Pirminiame projekte buvo numatyta, kad pastate atsiras 525 pareigūnų darbo vietos, po korekcijos jų skaičius padidėjo. Klaipėdos AVPK nuotr.

Svarstė ir apie nuomą

Atrodė, kad lieka tik pradėti statybas, tačiau atsirado naujų problemų, kurių esminė – pinigai. Juos itin skaičiavo Turto bankas, nes jam buvo atiduoti visi Klaipėdos policijos pastatai. Juos Turto bankas turėjo parduoti ir užgautas lėšas pastatyti naują komisariatą. Tačiau pardavimai taip greitai nevyko, todėl ir pinigus reikėjo labai skaičiuoti ir taupyti.

2012 metų pavasarį buvo paskelbtas konkursas išrinkti rangovą, kuris statys naujuosius Klaipėdos policijos namus. Konkurse pasiūlyta mažiausia darbų kaina viršijo 80 mln. litų, tad nuspręsta, kad už tiek statyti kol kas per brangu.

Tada projektą nuspręsta pakoreguoti, tiksliau – jį suskirstyti dviem etapais. Pirmuoju numatyti tik komisariato pastato ir areštinės statybas o antruoju pastatyti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę (jos statybas planuojama pradėti 2021 metais – V. S). Galutinė sąmata aptirpo apie 12 mln. litų. Tačiau ir šioje stadijoje ketverius metus trukęs pasirengimo statyboms etapas įstrigo.

Todėl paraleliai net buvo svarstomas variantas naujo pastato nebestatyti, o patalpas policijai nuomoti. Nusižiūrėta ir tinkamiausia vieta – Naujojoje Uosto gatvėje esantis 9 aukštų „Vitės“ verslo centras.

Tačiau 2012 metų spalį vyko rinkimai į Seimą, po jų buvo suformuota nauja Vyriausybė ir reikalai po truputį vėl pradėjo judėti į priekį.

Laiške – prisipažinimas meilėje

Klaipėdos policijos komisariato pastato statybos oficialiai pradėtos 2013 metų rugpjūčio 2 dieną, kai vyko simbolinės kapsulės su policijos pareigūnų laišku ateities kartoms įbetonavimu į pamatus ceremonija.

Laišką ateities kartoms, kuris simbolinėje kapsulėje buvo įbetonuotas į pamatus, pasirašė D. Gecevičius, A. Stončaitis, B. Ivanauskas ir V. Grubliauskas. Klaipėdos AVPK nuotr.

„Mielieji, šiuo laišku žinią ir linkėjimus iš XXI amžiaus pradžios, 2013 metų, Jums siunčia Klaipėdos apskrities policija. Rugpjūčio 2 d. mes švenčiame naujų savo namų – Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastato – statybos pradžią. Klaipėdos miesto Kauno gatvėje klojami mūsų įstaigos pastato pamatai. Nuoširdžiai tikime ir iš visų jėgų čia dirbdami stengsimės, kad mylimoji Klaipėda ir visa mūsų apskritis būtų kiek galima saugesnės, kad Lietuvos policijos šūkis „Ginti. Saugoti. Padėti.“ būtų ne tušti žodžiai, o tikroji misija, kurią su atsidavimu vykdys kiekvienas policininkas, kad šiame pastate klestėtų žmoniškumas ir pagarba bei broliška meilė. Jei Jūs iš istorijos perspektyvos matysite, kad mums tai pavyko, – labai džiaugiamės. Jei ne visai, – atsiprašome ir linkime, kad Jūsų dienų Lietuvos uostamiesčio policija užbaigtų tai, ko mes nespėjome, ir taptų tokia, kokiais mes galbūt dar nemokėjome būti. Lenkiame galvas ir mylime Jus, net jei šiandien dar nesate gimę. Klaipėda, 2013-08-02“, – rašoma laiške, kurį pasirašė laikinai policijos generalinio komisaro pareigas einantis Algirdas Stončaitis, Klaipėdos savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas, Panevėžio statybos tresto generalinis direktorius Dalius Gesevičius bei Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Benonas Ivanauskas.

Naujojo pastato statybas palaimino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kapelionas Vilius Viktoravičius.

Komisariato pastato statybų konkursą laimėjo Panevėžio statybos trestas, kuri įsipareigojo darbus atlikti už maždaug 60 mln. litų, o komisariatą ir areštinę pastatyti per 18 mėnesių.

Tačiau 2014 metų spalį BNS pranešė, jog „naujo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato su areštine statybos brangsta daugiau nei 8,77 mln. litų, nes reikės atlikti tokios vertės papildomų darbų, kad patalpos atitiktų Policijos departamento poreikius. Statybos darbai truks 5 mėnesiais ilgiau nei planuota“. BNS suskaičiavo, jog bendra statybų kaina išaugo iki 69,6 mln. litų.

„Į pastatą papildomai įsikelia padaliniai su savo specialiaisiais reikalavimais mokymui, treniruotėms ir kitkam, vienas iš jų – „Aras“, kito pavadinimo net ir mes nežinome. Be to, 2012-2013 metais ganėtinai didele apimtimi pasikeitė teisinis reglamentavimas dėl patalpų saugumo lygio, darbo vietų ir areštinės sąlygų. Suprantama, kad pas policininkus dar keičiasi tie poreikiai, bet mes pasakėme, jog statyba yra perėjusi į antrą fazę, todėl keitimų, išskyrus sienų spalvą, nebus“, – BNS tuomet teigė Turto banko atstovas L. Daniūnas.

Patikslinta, jog visi darbai turi būti baigti iki 2015 metų balandžio pabaigos.

Vykstant išskirtinio pastato statyboms, netrūko iššūkių. Klaipėdos AVPK nuotr.

„Žinoma, jog vykstant statyboms buvo daug visokiausių korekcijų, nes viskas visiems buvo nauja. Mes turbūt pirmą Lietuvoje tokį pastatą statėme, kuris policijai yra pritaikytas nuo pat pamatų. Visko buvo – ir pykomės, ir ginčijomės, ir gražiai kalbėjomės. O dabar šis pastatas yra mano džiaugsmas ir pasididžiavimas“, – neslėpė B. Ivanauskas.

Prieš atidarymą – į pensiją

B. Ivanauskui dirbti naujajame Klaipėdos policijos komisariato pastate nebeteko, nes beveik keturiasdešimt metų uostamiesčio policijai atidavęs B. Ivanauskas 2014 metų sausio 31 dieną išėjo į pensiją, o statybos užbaigimo aktas pasirašytas 2015 m. liepos 24 d.

Naujasis Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas iškilmingai atidarytas buvo 2015 m. rugsėjo 26 d.

„Apie naujojo Klaipėdos policijos komisariato statybas kalbėta bene dešimtmetį, pareigūnams vis žadėta šiek tiek pakentėti, todėl labai džiaugiuosi, kad pagaliau darbuotojai turės orias darbo sąlygas. Jiems įrengtos dvi sporto salės, modernūs persirengimo kambariai, patogios pasitarimų salės ir kabinetai. Tačiau pirmiausia, šis naujas komisariatas skirtas Klaipėdos miesto, rajono, apskrities bendruomenei, todėl linkiu, kad čia apsilankęs žmogus būtų aptarnautas kokybiškai ir operatyviai gautų reikiamą pagalbą“, – atidarymo proga kalbėjo tuometis policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Naujojo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastato atidarymo juostelę perkirpo A. Motuzas, L. Pernavas. S. Skvernelis ir V. Grubliauskas. Klaipėdos AVPK nuotr.

Į naująjį Klaipėdos apskrities VPK administracinį pastatą iš 24 padalinių persikėlė apie 600 darbuotojų iš 8 pastatų, dislokuotų Klaipėdos mieste.

„Didžiulis šio pastato privalumas tas, kas jis statytas ir yra tiesiogiai pritaikytas policijai. Naujos apsaugos, kondicionavimo, skaitmeninė telefoninio ryšio sistemos, itin moderni vaizdo stebėjimo sistema, patekimas į pastatą su kortelėmis leis čia dirbantiems pareigūnams teikti gyventojams kokybiškas paslaugas. Gyventojai nekliudomi pateks į salę, kur migracijos, kelių policijos bei licencijavimo klausimus spręsiantys pareigūnai priims interesantus. Čia žmonių patogumui bus sumontuoti eilės reguliavimo įrenginiai. Itin turėtų palengvėti darbas su pristatytais į policiją asmenimis. Komisariate įrengti apžiūros kambariai, atskira patalpa nepilnamečiams, speciali daiktų saugykla, didelės, šviesios laikinojo sulaikymo patalpos su „antivandaline“ įranga, moderni ginklų saugykla ir pan.“, – išplatintame pranešime apie komisariato atidarymą tada džiaugėsi Klaipėdos policijos bendruomenė.

Prie gerų sąlygų reikėjo priprasti

Palyginti darbo sąlygas ir senajame, ir naujajame pastate puikiai galėjo Klaipėdos apskrities VPK Kriminalistinių tyrimų tarnybos vyriausiasis specialistas Jonas Cibulskis, kuris uostamiesčio policijoje dirba jau apie 30 metų.

„Pelėsiais ir kerpėm apaugęs aukštai, štai griūva jis vis. Tokį Maironio eilėraštį buvau pritaikęs senajam pastatui, nes tikrai lubos byrėjo ant galvos. Būdavo – sėdi kabinete, nuo lubų byra tinkas, nueini į laboratorijas – visur drėgmė, pelėsis. Gal tik kelios laboratorijos patalpos buvo šiek tiek aptvarkytos. Situacija tikrai buvo tragiška, nors dabar žvelgiant – dar ir juokinga. Bačkas, į kurias atšaudome ginklus, susivirindavo patys darbuotojai. Kiti žmonės tų miltelių, kurių reikia pėdsakų paieškai, pridroždavo su dildėmis dildydami metalą. Patys prisigalvodavome visokių dalykų, kaip apsaugoti elektros instaliaciją, nors, manau, pažeisdavome elektrosaugos reikalavimus. Tikrai buvo baisoka. Bet kai mėgsti savo darbą, eini ir dirbi, nekreipi dėmesio, kad patalpos yra klaikios“, – kalbėjo J. Cibulskis.

Jis pripažino, jog įžengus į naująjį pastatą nušvito akys.

„Net reikėjo priprasti ir prisitaikyti, kad nebėra pelėsių, kad pro langus vėjas nepučia ir lietus nelyja, kad laboratorijose nereikia su paltais sėdėti. Darbo sąlygos dabar yra net labai geros. Tikrai jaučiu, kad gyvename nepriklausomoje Lietuvoje, kad keliaujame Vakarų kryptimi, tai mane džiugina, nes mano lūkesčiai tokie buvo“, – teigė pašnekovas.

Jis pabrėžė, jog orios darbo sąlygos yra labai svarbus faktorius.

„Kai dirbi supelijusiame kabinete, tikrai jautiesi valstybės nuošalyje. O dabar viskas pasikeitė 180 laipsnių kampu“, – pasidžiaugė J. Cibulskis.

J. Cibulskio teigimu, pareigūnams labai svarbu orios darbo sąlygos. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrities VPK viršininkas Alfonsas Motuzas pabrėžė, jog šio naujo policijos komisariato pastato atsiradimas rodo, kad policijos darbas yra vertinamas.

„Dabar taip ir jaučiamės. Nepalyginami dalykai yra, kokiuose pastatuose dirbome. Jūros gatvėje tikrai buvo pavojingos sąlygos, apie jokį komfortą, orumą net neįmanoma kalbėti. Dabar pareigūnai savo darbo vietoje gali jaustis oriai, saugiai, nereikia bijoti, kad tinkas ant galvos užkris. Mes juk tarnaujame žmonėms, tad mums ypač svarbu, kad pastatas yra patogus ir lankytojams. Be to, Klaipėda juk yra kurortinis miestas, uostas, čia yra nemažai užsieniečių, tad ir valstybės prestižo reikalas yra turėti šiuolaikišką policijos komisariato pastatą“, – kalbėjo A. Motuzas.

Jis reziumavo, jog naujieji policijos namai atsirado dėl kelių esminių priežasčių; aktyvių uostamiesčio policijos vadovų, geranoriško miesto požiūrio ir tragiškos prieš tai buvusio pastato būklės.

„Jei vadovai būtų buvę daugmaž apatiški ir nebūtų rūpinęsi, jei miesto valdžia nebūtų prisidėjusi, nebūtų skyrusi sklypo, tai rezultato nebūtų buvę. Žinoma, labai daug lėmė ir Policijos departamento iniciatyva, nes Vilniuje Turto banką tikrai reikėjo ne vieną dieną įtikinėti. Visa tai ir lėmė rezultatą“‘, – apibendrino A. Motuzas.

Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšomis iš dalies finansuojamas kultūros ar meno srities projektas „30 nepriklausomybės metų: valstybiniai pėdsakai Klaipėdoje“

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Girtas vairavęs kapelionas ir toliau ilsėsis nuo vairo

Pirmos instancijos teismas nesutiko su Jūrininkų ligoninės kapeliono ir Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos rezidento Sauliaus Stumbros, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Vėžaičiuose atsiras senelių namai

Šį pavasarį Turto banko aukcione Klaipėdos ir Kauno rajonuose parduoti nenaudoti pastatai virs senelių ir socialinio užimtumo namais. Abu pirkėjai ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas

Pagaliau pradės statyti komisariato automobilių aikštelę

Turto bankas paskelbė pasirašęs sutartį su UAB „HSC Baltic“ dėl Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato antžeminės daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This