Senajame turguje – permainos

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Klaipėdos savivaldybės valdomame Senajame turguje po poros savaičių pirkėjus pasitiks atnaujinta halė – pusė jos jau sutvarkyta. Laikinasis įmonės direktorius Viačeslavas Karmanovas, vadovaujantis ir Naujajam turgui, turi planų kitąmet nugriauti ir baisuoklišką sovietinę lauko prekybos stoginę.

Martyno Vainoriaus nuotr.

V. Karmanovas laikinuoju Senojo turgaus vadovu buvo paskirtas pavasarį, kai iš pareigų pasitraukė Arvydas Gaudiešius, kurį buvo ėmę taršyti savivaldybės kontrolieriai.

V. Karmanovas sakė, kad prekybos sąlygos Senajame turguje buvo tikrai prastos, tad esą ir nereikėjo stebėtis, kad čia trūko tiek prekeivių, tiek pirkėjų.

Turgus prekeiviams nupirko penkiolika naujų šaldytuvų-vitrinų. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Pirmutinis siekis buvo padaryti, kad ir prekeiviai ir pirkėjai jaustųsi patogiai ir maloniai halėje. Pusę darbo jau padarėme – pusėje halės išbetonuotos grindys ir išdėtos plytelės, įrengtas LED apšvietimas, nauji praustuvai, nuotekų ir vandens tinklai, nupirkome 15 naujų vitrinų-šaldytuvų”, – pasakojo V. Karmanovas.

Per kitas dvi savaite ketinama užbaigti analogiškus darbus antrojo halės dalyje – čia bus pakviesti persikelti dabar lauke vaisiais ir daržovėmis prekiaujantys ūkininkai. Dar numatoma sutvarkyti ir ventiliacijos sistemą.

Stiklinėmis pertvaromis atskirtoje erdvėje, kur dabar laikinai pardavinėjamos gėlės, įsikurs žuvies pardavėjai.

V. Karmanavas sakė jau sulaukęs poros Naujajame turguje prekiaujančių verslininkų užklausų dėl galimybės plėsti verslą atidarant prekybos taškus Senajame turguje.

Likusioje halės dalyje remonto darbai bus baigti po poros savaičių. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, ankstesnė Senojo turgaus vadovybė buvo pasirengusi projektą ir jau gavusi statybų leidimą kapitaliniam halės remontui, kurio kaina preliminariai vertinta 1,4 mln. eurų. Trūksant lėšų tokiai investicijai savivaldybė buvo paskelbusi konkursą dėl 49 proc. įmonės akcijų pardavimo, kuriuo susidomėjo tik UAB Tilžės turgus.

Pasak V. Karmanovo, visos šiuo metu atliekamos investicijos į halę atsieis apie 85-90 tūkst. eurų. Reikiamų lėšų įmonė buvo sukaupusi.

Vietoje gėlinininkų ilgai netrukus įsikurs žuvies pardavėjai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Laikinojo vadovo nuomone, apie didesnę halės rekonstrukciją būtų galima pagalvoti po poros metų, kai susikurs tvari ir prekybininkų, ir pirkėjų bendruomenė.

Pašnekovo teigimu, pasamdyta apsaugos tarnyba padėjo išgyvendinti teritorijoje besibūriuodavusius asocialius, alkoholiu piktnaudžiaujančius piliečius. Visgi vaizdas, anot direktoriaus, išlieka nepuošiančiu senamiesčio.

Gali būti, kad jau kitąmet ši sovietinė stoginė nebjauros senamiesčio. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Bandysiu įtikinti miesto vadovybę, kad leistų nugriauti sovietinę lauko prekybos stoginę. Dabar čia prekiaujantiems žmonėms pastatytume laikinas palapines šalia halės, o vietoje stoginės suformuotoje aikštėje būtų galima rengti muges, prekiauti suvenyrais – juk vis tiek pandemija anksčiau ar vėliau baigsis ir turistai sugrįš”, – sakė turgaus vadovas.

9 Comments

  1. Rasa

    Atėjo vadovas, kuris viską mato kitaip, kuris stengiasi dėl smulkių prekiautojų, dėl pirkėjų. Ir pirkėjų yra, pastebėkite , kiek yra žmonių savaitgalį? Viačeslavas Karmanovas, kaip sako prekiautojai” Ne vagis”… O kaip tvarkėsi ilgametė ponia Kubilienė visas savo gimine, kaip savo reiklaus tvarkėsi tas direktorius Gaudiešius? Linkiu ponui Karmanovui tik sėkmės vadovaujant abiem turgavietėms, puoselėti , dar labiau patrauklų padaryti Senąjį istorinį turgų. O jauni architektai ir juos palaikantys komentatoriai neturi jokio supratimo, kas yra TURGUS, kokia jo nauda, paskirtis. Ne žibintai, ne skvereliai jį daro gyvą. Į turgų einama dėl tikrų, vertingų maisto produktų, daržovių, gėlių, žuvies. Skudurai, šlamštas turi išnykti Senojo turgaus prieigose. Jo vieta Tilžės turguje, o ne miesto centre.

    Reply
    • Vietinis

      Rasa, jūs teisi. Vienam turgus – tai dešros nusipirkt, kitam braškes patduot, trečiam dozę susileist, ketvirtam turistus atvest… ir t.t. visiems ir neįtiksi. Ir nebūtinai bus taip kaip jums atrodo. Lieps Karmanovui nebeišlaidauti ir baigsis visa pažadėta renovacija. Parduos turgų maksimai ir nebebus kur naminį lašinį ragauti. Ne jūsų nuomonė yra reikšminga.

  2. Nepadės

    Tos stiklinės pertvarėlės nuo žuvies kvapo neapsaugos, kai susijungs mėsos ir žuvies kvapai, o tada bus ! Jokia ventiliacija nepadės !

    Reply
    • Jolanta

      Jei tvarkinga pardaveje tai ir pertvaros nereikia ,senjoru turgui ,mažajam kaimeli nera jokiu pertvaru

  3. Netvarka

    O tai gėlininkams vietos nelieka, skudurininkams taip pat ? Netvarka !

    Reply
  4. Inesa

    Tikrai reikėjo senąjį turgų tvarkyti, senų seniausi. Galų gale bus patraukliau užeiti. Nes vien dėl valkatų nesinorėjo ten lankytis. Dvokdavo aplink alkoholiu ir šlapimu.

    Reply
  5. Mantas

    Laikinam remontui bus panaudota apie 85000 eur. As kai uzeinu i Naujo turgaus mesos hale, nuo to kvapo netik nesinori nieko pirkti, bet net supykina. Priezastis, nera ventiliacines sistemos. Kaip specialistas galiu preliminariai ivertinti siuolaikines ventiliacines sistemos kaina senamiescio turgaus halej – apie 50 000 eur maziausiai be montavimo darbu. Darydami kosmetini remonta dabar, nepadarykite tokios klaidos, kad iejus i hale pykintu del ten esamos mesos ir ju gaminiu smarves. Pagalvokite apie tai is anksto.

    Reply
  6. mantas

    Asocialus asmenys, girtuokliai ir neaiskus tipai buvo senamiescio turgaus neatsiejama traukos detale, be kurios si vieta taps niuri ir tuscia ir praras savo autentiska vaizda ir dvasia.

    Reply
  7. ezys

    Bukit zmones, griaukite ta stogine ir naujos nebestatykit, jei jau neiseina atkurti buvusio uzstatymo, tai butu puiki vieta skvereliui, ar kokiai daugiafunkcinei erdvei, o turgui, bent jau dabar tai tikrai yra pakankamai vietos ir ta pati tuscia stovi.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pristatoma Senojo turgaus atnaujinimo vizija

„Pagrindinėje salėje formuojami prekybiniai stalai su stogeliais ir atitvarais imituojant senojo Klaipėdos miesto gatveles”, – tokią viziją dėl uostamiesčio Senojo ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Transportas

Senajame turguje - nemokamas parkavimas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kasdien nuo 8 iki 15 val. Senojo turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje automobilius vienai valandai galima palikti ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This