Siūlo nustoti diskriminuoti smulkųjį turizmo verslą ir motociklininkus

Politikų tribūna

Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai klaipėdiečiai Simonas Gentvilas ir Gintaras Vaičekauskas įregistravo įstatymų projektus, kurie leistų smulkių kelionių organizatoriams kurti palankesnes sąlygas vystytis ir greičiau atsigauti po COVID-19 pasekmių. Taip pat raginama nustoti diskriminuoti motociklų vairuotojus ir padidintas baudas jiems prilyginti visų vairuotojų baudoms.

S. Gentvilas ketvirtadienį registravo pataisą, kuria 1 proc. nuo kelto bilieto kainos siūlo skirti Kuršių nerijos nacionaliniam parkui.

S. Gentvilas 1 proc. nuo kelto bilieto kainos siūlo skirti Kuršių nerijos nacionaliniam parkui. Palmiros Mart nuotr.

Pasak Aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininko, visi supranta, kad Kuršių nerija yra unikali vieta ne tik mums, todėl privalome ją tinkamai prižiūrėti. Šiuo metu tai daro Kuršių nerijos nacionalinis parkas, tačiau jiems jau senokai nepakanka skiriamų lėšų. Jeigu sezono metu Kuršių neriją aplanko iki 2 milijonų turistų, būtų teisinga, kad kiekvienas prisidėtų prie šio krašto puoselėjimo. Baimintis brangstančio bilieto už keltą nereiktų, kaina išliktų atidžiai prižiūrima Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos, teigia S. Gentvilas.

Kitame liberalo pateiktame turizmo įstatymo projekte norima smulkiems turizmo organizatoriams suteikti daugiau galimybių išgyventi šiuo metu ir tapti kur kas konkurencingesniems.

„Šiuo metu atvykstamojo turizmo kelionių organizatoriai neturi pateikti prievolių užtikrinimo garantijų. Todėl analogiškos sąlygos turi būti taikomos vietinio turizmo organizatoriams, juolab, kad jų finansiniai įsipareigojimai yra gerokai mažesni negu atvykstamojo turizmo kelionių organizatorių. Mūsų siūlomais įstatymo pakeitimais būtų skatinamas vietinis turizmo verslas. Išvykstamojo turizmo prievolių užtikrinimo suma neatitinka teisingumo, protingumo ir sąžiningumo principų, iškraipo konkurencines sąlygas didžiųjų kelionių organizatorių naudai“, – pranešime spaudai teigia pataisų iniciatorius, pridurdamas, kad jei įstatymas nebus pakeistas, o licencijų sąlygos palengvintos, daugumai turizmo įmonių gresia licencijas prarasti.

Tuo metu G. Vaičekauskas registravo pataisas, kuriomis siekiama Administracinių nusižengimų kodekse panaikinti motociklų vairuotojus nepagrįstai diskriminuojančias nuostatas.

„Motociklų vairuotojai nepagrįstai priskiriami pavojingiausiems vairuotojams, dėl ko jiems taikoma pati griežčiausia atsakomybė. Motociklininkams turime taikyti tokią pačią atsakomybę už tokio paties pavojingumo pažeidimus, kaip ir kitiems vairuotojams, vairuojantiems įprastas transporto priemones“, – sako G. Vaičekauskas.

Jis pateikia pavyzdį, kad automobilio vairuotojas, viršijęs leistiną greitį 30 km/h, gali ir toliau vairuoti visas transporto priemones, tačiau jei tai padaro motociklo vairuotojas, jam teisė atimama vairuoti ir kitas transporto priemones, pvz., automobilį, su kuriuo nerizikuodamas prarasti teisės vairuoti galėtų viršyti greitį net iki 50 km/h.

„Tai – tik vienas pavyzdys, o tokių situacijų, kuomet mažesnį nusižengimą padaręs vairuotojas baudžiamas griežčiau nei didesnį nusižengimą padaręs automobilio vairuotojas, yra ne vienas. Suprantu logiką tramdyti neprotingai lakstančius motociklininkus, tačiau taip diskriminuoti jų, kaip daroma dabar, negalima“, – įsitikinęs klaipėdietis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This