Klaipėdos merui patarinės buvęs Palangos oro uosto vadovas

Politika, Svarbu

Nuo šio pirmadienio Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko patarėju pradėjo dirbti iki tol Palangos oro uostui vadovavęs Andrius Daujotas.

Andrius Daujotas. linkedin.com nuotr.

Meras teigia, jog naująjį patarėją rinkosi iš trijų kandidatų.

„Kas ieško, tas randa. Ne džiaze kaip matot (mero sekretoriate yra ne vienas Klaipėdos pilies džiazo savanoris – M. V. ). Visų pirma tai yra vadinamosios jaunosios kartos vadovas, turintis puikią patirtį stambių projektų įgyvendinime ir strategiškai svarbių įmonių valdyme. Šitos dvi pozicijos liaudiškai tariant mane labiausiai užkabino. Kitas dalykas, nekartą su juo teko bendrauti dėl regioninės skrydžių pritraukimo programos. Trečias – ne kartą teko matyti ir stebėti, kad Mėlynojo proveržio strategija jam yra įdomus projektas. Kita vertus, tai vienas iš ryškesnių inžinerinio fronto, inžinerinės bendruomenės atstovų čia mūsų visų kultūrininkų, socialinės, humanitarinės pakraipos kontekste”, – teigė V. Grubliauskas.

Jis tikino, kad buvo nusižiūrėjęs tris kandidatus ir su visais bendravo neslėpdamas, jog nenori sukelti jokių lūkesčių bei galiausiai dėl minėtų faktorių pasirinko A. Daujotą.

Pats A. Daujotas teigė sulaukęs mero kvietimo ir nusprendė priimti pasiūlymą, nes yra pats klaipėdietis ir nori prisidėti prie uostamiesčio reikalų „užvaldo viską”.

Paklaustas, ar nesibaimina, kad tokiose politinio pasitikėjimo pareigose gali tekti neilgai (nuo kadencijos pradžios mero patarėjų pareigas jau paliko Leonas Makūnas ir Artūras Šulcas), A. Daujotas teigė, kad šiais pandemijos laikais niekas niekur negali būti tikras dėl savo ateities, kad ir kokią darbo sutartį turėtų.

„Reikia tiesiog daryti darbą gerai ir labai gerai. Kol reikės mano patarimų, kol aš galėsiu prisidėti savo žiniomis ir patirtimi, nematau jokių problemų”, – sakė pašnekovas.

Jis teigė patarinėsiantis merui dėl Mėlynojo proveržio strategijos, dirbs daug su VšĮ „Klaipėda ID” ir miesto bendruoju planu – tai busią pagrindiniai strateginiai jo darbai.

A. Daujotas sakė Palangos oro uostui vadovavęs beveik dvejus metus, Prieš tai vadovavo Šiaulių oro uostui, teko dirbti „Fortum Klaipėda”, Uosto direkcijoje, Saugios laivybos administracijoje, privačiose kompanijose.

8 Comments

  1. Gėda

    tikra gėda už mera. Šiuo savo veiksmu jis pademonstruoja, kad yra stipriai įtakojamas eksmero Tar……, kurio komandoje dirbo Audra Daujotienė. Koks gali būti vadovas, jei turbūt visur įsidarbino „per mamą”? A. Daujotas sakė Palangos oro uostui vadovavęs beveik dvejus metus, Prieš tai vadovavo Šiaulių oro uostui, teko dirbti „Fortum Klaipėda”, Uosto direkcijoje, Saugios laivybos administracijoje, privačiose kompanijose. BŪDAMAS 40 metų JAU SPĖJO PADIRBĖTI DAUG ĮMONIŲ. TAI REIŠKIA, KAD NIEKUR NEPRITAMPA. LAIKO kol dar galima kentėti.

    Reply
    • to Gėda

      Kad zmogus dirba daug kur nereiskia, jog niekur nepritampa. Tai yra normali kasdienybe. Jums labai pasisieke jei dirbote tik vienoje imoneje, bet tai reiksti, jog esate maziau kompetetingas (jusu niekas nekviecia), bailiukas ir bijoti rizikuoti.
      Bet aisku auskciau mineto pono pareigos gali buti susijusios ir su mamo protegavimu ir todel jis ir judejo nuo vienos stoteles prie kt. Jei turite irodymus dekite ant stalo:)

  2. Bezdalas

    Jei neklystu , Klaipėda ID vadovas atsistatydinęs. Tai kodėl Daujotas neina vadovauti ? Lengva mero pašonėje patarinėti, o ne dirbti realų darbą.

    Reply
  3. Zydra

    Geras pasirinkimas.Sėkmės Andriui.Svarbu tik,kad būtų įsiklausoma į patarimus….

    Reply
  4. jokio stebuklo

    Audros Daujotienės Daujotas. Kas, kad ne iš džiazo. Tai koks išsilavinimas mero dūdoriaus kontekste?

    Reply
  5. Anonimas

    Turetu gedos dar replikuoti..ne dziaze kaip matot, kai puse dziazo isidarbines

    Reply
  6. kam jam patarėjas?

    Merui paparinėk nepatarinėjęs, miestas dvokė nyko ir toliau taip bus, grubliauskas beviltiškas tas visiems iki vieno senai aišku!

    Reply
    • Nuomonė

      Jai meras neklausys, mamai pasiskus???

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This