Simonui Gentvilui patarinės miškų ekologas, tarnautojai ir du menininkai

Politika

Aplinkos ministro klaipėdiečio Simono Gentvilo politinio pasitikėjimo komandoje pradeda dirbti trys viceministrai, ministerijos kanclerė ir keturi patarėjai, praneša Aplinkos ministerija.

„Tai yra žmonės, kurie moka klausytis ir kurie nuolat reikalauja profesionalumo iš pačių savęs“, – per nuotolinį susitikimą su Aplinkos ministerijos kolektyvu pirmadienį sakė Simonas Gentvilas.

Aplinkos ministerijos nuotr.

Viceministras Danas Augutis – ekologas, aplinkosaugininkas, beveik 14 metų dirbęs bioįvairovę saugančioje nevyriausybinėje organizacijoje „Lietuvos gamtos fondas“ ir paraleliai tiek pat laiko – duomenų analitiku Gamtos tyrimų centre. Jam ministro politinėje darbotvarkėje teks derinti skirtingų grupių interesus šalies miškuose, rasti pusiausvyrą tarp ekonominių ir ekologinių visuomenės poreikių.

Kita „karšta“ sritis – klimato kaita. Europos žaliojo kurso įgyvendinimą mūsų šalyje, transformuojant ekonomiką į neutralią klimatui, prižiūrės šioje srityje pastarąjį dešimtmetį dirbanti viceministrė Gintarė Krušnienė. Ji yra klimato „biblijos“ Lietuvoje – Nacionalinio energetikos ir klimato srities veiksmų plano – koordinatorė.

G. Krušnienė nėra naujokė ministerijoje – yra dirbusi aplinkos ministro patarėja, o pastaruoju metu patarinėjo energetikos ministrui. Klimato krizės sprendimų ir tvaraus verslo patirties ji įgijo pustrečių metų dirbdama nevyriausybinėje aplinkosaugos organizacijoje „Baltijos aplinkos forumas“.

Viceministras Darius Kvedaravičius, architektas, rūpinsis šalies statybų ir teritorijų planavimo politika: artimiausiu metu kaip tik bus tvirtinamas Lietuvos teritorijos bendrasis planas. Naujasis viceministras, be 10 metų architekto praktikos, yra dirbęs privačiame versle, o pastaruoju metu vadovavo Trakų savivaldybės administracijai. Laikinai D. Kvedaravičiui teks atsakomybė ir už itin jautrią taršos prevencijos politiką, kol šiai sričiai bus paskirtas ketvirtasis viceministras.

Naujoji Aplinkos ministerijos kanclerė Sigita Vasiljevaitė yra teisininkė, patyrusi viešojo valdymo tarnautoja, vyriausybinėse struktūrose dirbanti nuo 2010 metų.

Ministro patarėjo Raimondo Imbraso patirtis – politinė. Anksčiau dirbęs privačiame versle, jis nuo 2009 m. iki 2016 m. vasaros buvo atsakingasis Liberalų sąjūdžio sekretorius. Artimiausiu metu Raimondui Imbrasui teks imtis ministerijos struktūros strateginių pokyčių ir aplinkos apsaugos politikos.

Ministro patarėjas Marius Čepulis – profesionalus zoologas ir garsus gamtos fotografas. Kartu su viceministru D. Augučiu jis rūpinsis biologinės įvairovės išsaugojimu ir gyvūnų gerove. Artimiausiu metu feisbuko grupės „Čepulio klajonės“, apimančios 84 tūkst. vartotojų, gerbėjai sulauks mažiau fotoklajonių – patarėjui gyvūnus teks stebėti ne per objektyvą, o tarp teisės aktų eilučių ir interesų grupių.

Kartu su gamtos fotografu į aplinkos ministro komandą ateina rašytojas, žurnalistas Marijus Gailius. Jo patirtis žurnalistikos ir medijų veikloje – 17 metų. Nuo 2013-ųjų jis vedė kultūros ir aktualijų laidas „Žinių radijuje“, parašė klimato antiutopinį romaną „Oro“, kurį skaitytojai neseniai išrinko Lietuvos metų knyga.

Ministrui patarinės ir Laura Masiliauskaitė, dirbusi jo padėjėja parlamente. Ji yra jauniausia komandos narė, šįmet baigė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto bakalauro studijas, jaunimo politikoje aktyvi nuo 2015 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Celofanas irgi dalyvavo Muzikinio teatro atidaryme*

Aišku, kad Spyglio nebuvo tarp tų ponų, kurie šeštadienio vakarą su pakvietimais dalyvavo po 150 eurų personai įvertintame rekonstruoto Klaipėdos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

ELTA

Nacionalinio miškasodžio metu šalyje pasodinta daugiau nei 100 girių

Šeštadienį Lietuvoje vyko Nacionalinis miškasodis „Kad giria žaliuotų“, kurio metu visoje šalyje pasodinta daugiau kaip 100 girių. „Lietingas lietuviškas oras ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This